MSI MAG256F monitör sorunlu mu?

RefiiArda

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıktaki monitörüm geldi bulutlanma testinde herhangi bir sorun yoktu ghosting de yok ölü piksel de yok, ışık sızması normal denecek derecede.
Fakat ölü piksel testinde bir şey fark ettim; sanki ekranın üstünde buzumsu bir tabaka var gibi hani ıslak mendille silersin sonra peçeteyle kurutursun ve blurlu pikselli gibi bir görüntü çıkar aynı onun gibi beyaz renkte dikkatlice baktıkca anlaşılıyor. Acaba nedeni nedir kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ek: Bu testleri eski bir laptop üzerinden yaptım 1.4 port desteği var Max 120Hz gördüm ondan dolayı olabilir mi acaba kaliteyi etkiler mi?

Merhaba, başlıktaki monitörüm geldi bulutlanma testinde herhangi bir sorun yoktu ghosting de yok ölü piksel de yok, ışık sızması normal denecek derecede.
Fakat ölü piksel testinde bir şey fark ettim; sanki ekranın üstünde buzumsu bir tabaka var gibi hani ıslak mendille silersin sonra peçeteyle kurutursun ve blurlu pikselli gibi bir görüntü çıkar aynı onun gibi beyaz renkte dikkatlice baktıkca anlaşılıyor. Acaba nedeni nedir kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ek: Bu testleri eski bir laptop üzerinden yaptım 1.4 port desteği var Max 120Hz gördüm ondan dolayı olabilir mi acaba kaliteyi etkiler mi?
Hocam bende öyle birşey yok bende kullanıyorum.

Beyaz bir ekranda yakından bakar mısınız stok ayarlarda ve parlaklık fulldeyken panel ayarlarında (kutu içinden çıkan HDMI kullanmaktayım) ve dediğim gibi gözüm biraz keskindir ilk bakışta anlayamazsınız ama dikkatli bakın.
Baktım evet bir problem yok dediğiniz gibi.

Baktım evet bir problem yok dediğiniz gibi.

Benim de 4060 sistemim haftaya pazartesi elime ulaşacak HDMI kablosu 2.0 laptop 1.4 dediğim gibi kalite etkiler mi bilemedim ama forumlarda herkesin memnun olduğunu fark ettim monitörden yani benmi çok takıntılıyım bilemedim.

Laptopla alakalı olabilir. Başka bir kabloyla deneyin. Ayrıca laptopu TV ile deneyin. Aynı sorun TV'de de varsa monitör sorunsuzdur.

Elimde farklı bir kablo yok şu anlık maalesef TV üzerindende deneyeceğim şimdi böyle demek nasıl olur bilmem ama umarım televizyondada aynı sorunu yaşarım :D bu monitörü çok övdüler ama böyle bir şeyle karşılaşmak canımı sıktı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı