MSI MEG Ace X570 yüksek RAM MHz reset problemi

EROL SAVUN

Decapat
Arkadaşlar merhaba,
BIOS'ta 3600 MHz olarak tanımladığım da sistem açılışı sonrası kullanımda bazen bir saat içinde bazen daha uzun süre sonra bazen daha kısa sürelerde reset atması sorunu BIOS'ta her şeyi eski haline getirdiğimde RAM MHz 2333 görüyor müdahale etmiyorum öyle başlatıyorum sistem sorunsuz çalışıyor anakart desteklemesine rağmen RAM'i kendi değerinde stabil kullanamama sebebini paylaştım size, benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ederim.

PC bileşenlerim; MSI MEG ace X570 anakart, işlemci AMD 3900X, RAM G.Skill 3600MHz, ekran kartı MSI 2080, Power Corsair 860W platinium, kasa Phanteks Evol v X.
Ürünler Power ve G.Skill önceki sistemimden daha önce sorun yaşamadım testlerde de bir şey çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünüz güncel mi? Değilse,
Adresinden güncelleyin. Sistem sıcaklık durumu ne durumda?

Bios güncellendi ona rağmen sorun devam etti, şuan sistem boşta 35- 40 derece yükte 50-65 derece coler master 240'lık sıvı soğutma var kasa fan soğutma iyi, bios'ta ram ayarı yapınca ayar kaçıyor :) bazen ısıda artıyor ve resetleme sorunu ortaya çıkıyor.

Bios güncellendi ona rağmen sorun devam etti, şuan sistem boşta 35- 40 derece yükte 50-65 derece coler master 240'lık sıvı soğutma var kasa fan soğutma iyi, bios'ta ram ayarı yapınca ayar kaçıyor :) bazen ısıda artıyor ve resetleme sorunu ortaya çıkıyor.

hocam ben 1 hafta bu sorunla uğraştım , tamamen MSI ın bios hatasından kaynaklı olduğunu tespit ettim, anakartı iade edip ASUS X570-E Gaming modelini almaya karar verdim

bende aynı anakarta sahibim yaşadığınız sorunları bende yaşıyorum baya da bir süre geçmiş ama halledebildiniz mi acaba sorunları?

CPU NB SOC voltajıyla ilgili hassas ayarlama yapmak gerekiyor. BIOS hatası değil, AMD'nin hatası bu. MSI'a ticket açabilirsiniz.
Yapamadığınız her şey zaten BIOS hatası "tespit" edilsin. ACE'in Asus dengi Crosshair 8 Hero'dur. Ace, bellek yönünden fark atar. Crosshair 8H ise extreme overclock desteği sayesinde diğerlerinden ayrılır. Kısacası, X570E'ye geçmeniz kötü olmuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı