MSI MEG X570 unify 2 adet M.2 takılırsa PCI-e hızı düşer mi?

tnhnelmn

Femtopat
Öncelikle merhaba.

MSI MEG X570 unıfy anakartı almayı düşünüyorum. Lakin şöyle bir sorum olacak size, ben bu anakartı secerken 3 adet M.2 slotu için seçtim. Şimdilik elimde Samsung 970 Evo Plus 1TB SSD ve James Donkey JD1024 1TB 3D NAND 2100MB-1700MB/sn NVMe M.2 PCI-e SSD bulunuyor. Anakartın M.2 b ve M.2 C slotlarına bu M.2'leri takıp kullansam PCI-e X16 ekran kartı yuvasının X8'e düşme durumu var mı? Çünkü B550 Aorus Master'de bu durumu öğrendim. Bir de X16'dan X8'e düşse fazla bir kaybım olur mu?

Bir de X16'dan X8'e kaybın olmayacağı ( tabii varsa bilmiyorum. ) 3.000 TL bareminde bir anakart önerir misiniz?

Saygılar.

Birini PCH diğerini CPU olarak takarsanız olmuyor gibi.
Screenshot_20200823-155241.png

Bu şekilde bırakayım belki anlaşılır.

Hocalar teşekkürler ama ya ben anlamadım kusura bakmayın ekran kartı hızını sormaktayım ben M.2 b ve M.2 C'yi kullanma niyetindeyim M.2'a ya da Samsung'un PCI-e 4.0 M.2'si satışa sunulunca onu alıp takacağım. Burada demek istediğim ekran kartı X16 slotu X8'e düşmez değil mi? ( Konuya uzağım kusura bakmayın tekrardan)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı