MSI X570S EDGE MAX WiFi vs MSI X570S Unify-X MAX

tariksuhakilic

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Samsung Odyssey G7 32" / Ryzen 9 5900X / MSI X570S Edge Max Wi-Fi / Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB Cl18 3600MHz / Sapphire Nitro+ SE RX 6800XT / Corsair H150 RGB / Corsair iCUE 5000X / Steelseries Apex Pro / Steelseries Rival 650 Wireless / MSI OPTIX G27CQ4 / Acer Nitro XV272S / Steelseries QcK 3XL Prism / 2x Samsung 980 Pro 1TB / Samsung 970 Pro 512GB / WD SN350 480GB / Samsung 970 Evo 250GB / Sandisk SSDPlus 480 / Corsair CX750F / G512SE Hero
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3600 Cl 18 (4000@Cl16)
İşlemci
Ryzen 9 5900X (Tüm çekirdekler 4.7GHz)
İki anakart da elimde duruyor ve ikisini de 5500₺’ye aldım. Birini iade edeceğim. Edge Max’ ın sorunları mevcut, bu yüzden onu tercih edersem değişime yollayacağım, veya doğrudan iade. Sizce hangisini sistemimde kullanmalıyım?

Sistemim:
R9 5900X
Sapphire RX6800XT Nitro+ SE
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3600 Cl18 (4000@Cl16’da çalışabiliyor, siyah)
Corsair H150 Sıvı Soğutma
Corsair CX750F(beyaz)

Corsair iCUE 5000D Kasa (beyaz)
⚡Kasada sıvı soğutmadakiler de dahil olmak üzere toplamda 9 adet Corsair fan bulunuyor. Sıvı soğutmadan, sıvı soğutmaya yetecek kadar, Corsair arayüzünü MSI Mystic Light’a bağlayabileceğim çevirici kablo çıkıyor, fakat diğer fanlar için iCUE arayüzünü kullanmak zorunda kalacağım. Unify-X Max’da böyle bir sorunum olmuyor, çünkü kendisi jCorsair bağlantısına sahip. Bu bağlantı ile 6 adet Corsair fanı gerekli aracı satın alıp bağlayabiliyorum. Sıvı soğutmayı da doğrudan 3-Pin çeviricisi ile bağlayınca fanlarım tamamen senkronize olmuş oluyor.

2xSamsung 980 Pro 1TB
Samsung 970 Pro 512GB
Samsung 970 Evo 250GB
WD Green SN350 480GB

🌟Edge Max Wi-Fi’ ın 3 adet M.2 slotu olduğundan, onu tercih edersem 970 Evo 250GB’ı taşınabilir disk olarak tercih edeceğim. WD SN350’yi ise PCI-E>NVMe dönüştürücü ile takacağım.

🌟Bir çok SATA diskim mevcut, Edge Max’de M.2_3 slotunu kullandığım taktirde 2 SATA portu devre dışı kalıyor ve SATA slot sayım 4’e düşüyor. Unify-X Max’de buna benzer bir durum söz konusu mu bilmiyorum.

🌟RAM’i 32GB yapmak istiyorum (acelesi yok, 16GB RAM artık tıkanmaya başladığını hissettirmeye başladı.), Unify-X Max’de 2 RAM slotu olduğu için eski RAM’lerimi 300~400₺ zarar ile satıp 2x16’lık aynı model fakat beyaz renk bir kite geçiş yapacağım. Edge Max ile devam etme kararı alırsam elimdeki kiti satmadan 16’lık veya geleceğe dönük olarak 32’lik bir kit alacağım, fakat acele etmeyeceğim. Bu konularda henüz karar veremedim.

🌟Edge Max’de Wi-Fi ve Bluetooth bulunurken Unify-X Max’de bulunmuyor. Bluetooth oldukça kullandığım bir özellik, Wi-Fi için aynı şeyi söyleyemem. Altyapı çalışması olup internet bağlantısı kesildiğinde telefonumdan internet paylaşımı yapmak için kullanıyorum sadece.

🌟Birkaç ay içerisinde ekran kartımı satıp RTX 4070Ti’ a geçiş yapmayı düşünüyorum (2023 içerisinde geçeceğim). AMD’ de oldukça fazla sayıda sorun yaşıyorum ve açıkçası bıktım.

Belirtmek istediklerim galiba bu kadardı. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Unutmadan, Hackintosh da kuracağım. Edge Max Wi-Fi’a uygun yapılandırma oluşturdum. Unify-X Max’de de sorun yaşayacağımı sanmıyorum, galiba.

4070Ti’ a geçeceğim zaman, eğer MacOS kullanmaya devam etmek istersem de Hackintosh için idarelik, yeterli bir AMD ekran kartı alacağım.*

Unify Max'ta toplam 2 adet RAM slotu mevcut Edge Max tavsiye ederim.
Evet fakat 32’nin yeteceğini düşünüyorum. Kalite olarak da Unify-X Max daha kaliteli gibi hissettiriyor. İşlemciye de RAM’ lere de yüksek overclock yapmayı da istiyorum doğrusu. Ayrıca 4x8’ lik ayrı bir kitte RAM’ler düzgün çalışmıyordu. Bunlar ve üstteki sebepler beni Unify-X Max’ e yöneltiyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı