MSI Mortar CPU Debug kırmızı yanıyor

ESES1965

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni topladım, fakat görüntü gelmiyor.
MSI Mortar Max.
Ryzen 5 3600X.
Corsair 8*2 3200MHz RAM.
Corsair vs550.
Anakartta CPU ışığı yanıyor. RAM'leri tek denedim olmadı, farklı slotlarda denedim yine olmadı.
Bağlantılarda bir sıkıntı yok. 8 pin güç girişi CPU fanı doğru yerlerde takılı.
Kasanın fanları vs çalışıyor, ekran kartı çalışıyor.
BIOS güncel. Sorun nerede olabilir ne yapabilirim?

IMG_20200409_003414.jpg

Anakartımı servise gönderdim.
Anakartı servise gönderdim.
Gelişmeleri buradan bildireceğim.
Anakartı servise gönderdim.
Gelişmeleri buradan bildireceğim.

Son düzenleme:
Selamlar. Çözebildin mi problemi? Bende de senin parçaların aynısı var. 5 gun once topladim ilk 2 gun calisti sonra CPU ışığı yandi. PC açılmıyordu, dün parcalari tamamen söküp taktım çalıştı. Bu akşam yine açılmıyor.

Selamlar daha önce konuya yazmıştım problemi çözdüm. Mortar anakarti açınca fanlar son hiz donuyordu ve CPU LED yanıyordu ekrana görüntü gelmiyordu. Kasadaki bütün her şeyi çıkarıp uzay montaj yaptim calistirdim BIOS'u guncelledim ve kasada tekrar topladım PC açıldı kullandim ama durduk yere kasadaki fanlar hızlanıp yavaşlıyordu anakartin ustundeki RGB LED surekli kirmizi yanıyordu degistirsem de ayniydi. Kapattim 1 saat sonra tekrar açtığımda yine aynı problemi yaşadım Debug CPU ışığı yaniyordu toplayali daha 6 gun oldu ve kafayi.

Çözüm:
Ben de anakartı iade ettim. ASUS TUF Pro Gaming model anakarti aldım kutunun üstünde 3000 serisine uyumlu isareti vardı 3600X islemciyi taktim çalıştı. Daha once arkadasin evinde indirdiğim son sürüm BIOS'u kurdum ardından formatlayip Windows'u kurdum şimdi hiçbir problem yok. Tıkır tıkır calisiyor, LED'leri doğru yaniyor fanlar sessiz bir sekilde doğru çalışıyor. Yani benim sorunum anakarttaymiş (islemci ile anakart arasinda kaldim hangisi bozuk bilemedim en sonunda anakarti iade ettim ve sorunum çözüldü. Herhalde fabrika cikisli bie sorunu vardi MSI beni kendinden bezdirdi yani) garantisi varsa direkt yollayin derim ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı