MSI MPG A1000G PCI-e 5 1000W PSU Alınır mı?

Ben yeni sistemimde şu an ASUS TUF g 1000 PCI-E5 kullanıyorum bugün bir stress testi yaptım 490watt civarı ekran kartı işlemcide 170watt civarı güç çekerken yaklaşık bir saat testi sürdürdüm. Arada kontrol amaçlı bazen web sayfaları filan açtım gayet stabildi. İkisi de güzel PSU biraz tercihe bağlı. Bu arada hayırlı olsun hocam almışsın sende Suprim X'i güle güle kullan.
Sana danışmak istediğim bir konu var. Genel anlamda R9 7950X işlemciden memnunum (Cinebench23 testinde 75 derece civarında tutabiliyorum ve 37000-38000 aralığından puanlar alıyorum) fakat anakart gerçekten sıkıntılı RAM'leri stabil çalıştıramıyorum, sistem çok geç açılıyor. Sende durum nedir ve stabil bir BIOS önerebilir misin?
Teşekkürler hocam. Bende şu an en son çıkan beta BIOS yüklü. Normalde beta BIOS yüklemem ama zaten kötü daha ne kadar kötü olabilir ki diyip yükledim, daha kötü oldu. 😁 Eskiden Elle 6200MHz çalıştırıyordum şu an 6000 üstünü görmüyor. Beta'dan bir önceki versiyon iyidir. Bir de Videodaki Memory context restore ayarını enabled yapmayı deneyebilirsin bende işe yaradı. Normalde güç tuşuna bastığım zaman siyah ekranla 50 saniye falan bakışıyorduk bu ayarla beraber 30 saniyede sistem açılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam. Bende şu an en son çıkan beta BIOS yüklü. Normalde beta BIOS yüklemem ama zaten kötü daha ne kadar kötü olabilir ki deyip yükledim, daha kötü oldu. 😁 eskiden elle 6200MHz çalıştırıyordum şu an 6000 üstünü görmüyor. Beta'dan bir önceki versiyon iyidir. Bir de videodaki Memory context restore ayarını enabled yapmayı deneyebilirsin bende işe yaradı. Normalde güç tuşuna bastığım zaman siyah ekranla 50 saniye falan bakışıyorduk bu ayarla beraber 30 saniyede sistem açılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hemen bir deniyorum.
Evet şu an gayet iyi hale geldi açılış sorunu kalmadı gibi sarı RAM kontrol QLED'i sadece 5 saniye civarı yanıp açılışa geçiyor fakat Ryzen Master kullanamıyorum, ne zaman curve editor çalıştırsam mavi ekran veriyor ve bazı donanım uyumsuzlukları da var. Wi-Fi stabil çalışmıyor bazen hiç çalışmıyor hatta.

Son düzenleme:
Hemen bir deniyorum.
Evet şu an gayet iyi hale geldi açılış sorunu kalmadı gibi sarı RAM kontrol QLED'i sadece 5 saniye civarı yanıp açılışa geçiyor fakat Ryzen Master kullanamıyorum, ne zaman curve editor çalıştırsam mavi ekran veriyor ve bazı donanım uyumsuzlukları da var. Wi-Fi stabil çalışmıyor bazen hiç çalışmıyor hatta.
Evet o ayarı devreye alınca bazı kişiler sorunsuz kullanabilirken bazı kişilerde sorunlar olabiliyor. Bende de oyunlarda ufak bir sıkıntı var gibi. Anlık takılma gibi. BIOS Güncellemesi beklemekten başka çare yok. En başta Intel'e niyetlenmiştim soket değiştirmiyor olsalar Intel sistemin keyfini sürüyordum şu an. Ryzen 7000 de epey sorun yaşayan ve pişman olan kişi var. 6400 RAM'leri 6400 çalıştıramıyorum en çok o koyuyor. Aynı RAM Intel sistemde 7000MHz kullanan var.

Evet o ayarı devreye alınca bazı kişiler sorunsuz kullanabilirken bazı kişilerde sorunlar olabiliyor. Bende de oyunlarda ufak bir sıkıntı var gibi. Anlık takılma gibi. BIOS güncellemesi beklemekten başka çare yok. En başta Intel'e niyetlenmiştim soket değiştirmiyor olsalar Intel sistemin keyfini sürüyordum şu an. Ryzen 7000 de epey sorun yaşayan ve pişman olan kişi var. 6400 RAM'leri 6400 çalıştıramıyorum en çok o koyuyor. Aynı RAM Intel sistemde 7000MHz kullanan var.

Ben Intel'de kullanıyorum diğer sistem hala duruyor ve evet Intel için anakartlar daha oturmuş durumda fakat 2X RAM kullanımında genelde sorun olmasa bile 4X RAM kullanıldığı zaman Intel için de benzer sorunlar var. (4X 6000MHz RAM'i 4800MHz olarak kullandım uzun süre son BIOS ile normale dönmüştü) AMD geriden geliyor bu yüzden daha fazla sorun olması biraz normal. Bunların dışında i9 13900K çok iyi işlemci ve çok ufak farkla bile olsa R9 7950X'in önünde performans olarak ama şöyle bir şey var R9 7950X'in 170-180watt aralığında aldığı değerleri almak için i9 13900K'nın 300+watt güç çekmesi gerekiyor. i9 13900K'yı 80 derecelerde tutacağım dersen R9 7950X'in 80 derecelerde aldığı değerlere göre arkasından nal topluyor açıkçası. Kısacası AMD soğuk çalıştırılıp az güç ile iyi performans verebilirken Intel'in mutlaka fazla güce ihtiyacı var ve soğutmak çok çok zor. Intel'de ben Cinebench23'te 95 derecede tutabildiğim için seviniyordum ve 39000-40000 arası değerler alıyordum AMD'de 80 derece civarında tutup 37000-38000 arası değerler alıyorum.(95 dereceye çıkmasına izin verip sınırlamasam bile 38000'i geçmiyor o yüzden yüksek sıcaklığa izin vermek gereksiz)

@balikeat
Dostum merakımdan soruyorum İntel soket değiştirince ne oluyor? Yani neden bu İntel almamak için bir gerekçe?
Aslında hiçbir şey olmuyor, ya da olmayacak diyelim. Almadan önce derinlemesine düşünememiştim işlemci aldıktan sonra dank etti. Şu an da mevcuttaki B650-7600X sistemi satıp Intel'e geçmek de mantıksız oluyor. AMD Yeni seri işlemci çıkarttığı zaman mevcuttaki anakartlar daha yüksek RAM frekanslarını çalıştıramayacağı için çöpe atılacak. Performans meraklısıysan yeni AMD işlemciler için yine gidip yeni anakart alacaksın. Tek artısı anakartlar Intel'deki kadar değer kaybetmemiş olacak.

Evet o ayarı devreye alınca bazı kişiler sorunsuz kullanabilirken bazı kişilerde sorunlar olabiliyor. Bende de oyunlarda ufak bir sıkıntı var gibi. Anlık takılma gibi. BIOS güncellemesi beklemekten başka çare yok. En başta Intel'e niyetlenmiştim soket değiştirmiyor olsalar Intel sistemin keyfini sürüyordum şu an. Ryzen 7000 de epey sorun yaşayan ve pişman olan kişi var. 6400 RAM'leri 6400 çalıştıramıyorum en çok o koyuyor. Aynı RAM Intel sistemde 7000MHz kullanan var.

Birçok sorunu senin paylaştığın video sayesinde çözdüm teşekkürler. Benim Intel sistemde olan 6000MHz Kingston Fury renegade RAM'lerin 32 GB yani 2 tanesini AMD sisteme taktım o BIOS ayarını da değiştirdim şu an sistem gayet stabil çalışıyor ve Ryzen Master sorunsuz çalışıyor. Fakat 6400MHz G.Skill RAM'leri sabah Vatan'a götürdüm durumu anlattım, muhtelemen iade almayacaklar RAM'leri servise gönderip kontrol ettireceklermiş yine de iade etmeyi deneyeceğim ama bakalım muhtemelen bana kalacaklar yine. İki seçeneğim olacak ya 2. el olarak biraz fiyat kırıp satacağım ya da BIOS bekleyip kenarda tutacağım. Bakalım hayırlısı artık. :)

Birçok sorunu senin paylaştığın video sayesinde çözdüm teşekkürler. Benim Intel sistemde olan 6000MHz Kingston Fury renegade RAM'lerin 32 GB yani 2 tanesini AMD sisteme taktım o BIOS ayarını da değiştirdim şu an sistem gayet stabil çalışıyor ve Ryzen Master sorunsuz çalışıyor. Fakat 6400MHz G.Skill RAM'leri sabah Vatan'a götürdüm durumu anlattım, muhtelemen iade almayacaklar RAM'leri servise gönderip kontrol ettireceklermiş yine de iade etmeyi deneyeceğim ama bakalım muhtemelen bana kalacaklar yine. İki seçeneğim olacak ya 2. el olarak biraz fiyat kırıp satacağım ya da BIOS bekleyip kenarda tutacağım. Bakalım hayırlısı artık. :)
Hocam son durum nedir? Bende de gskill trident z5 neo 6000mhz cl30-7950x ve rtx4080 bileşenler mevcut. 6000mhz expo ile yapılan ve kararlı bios sürümü sizce hangisidir?

Hocam son durum nedir? Bende de G.Skill Trident Z5 Neo 6000MHz CL30-7950X ve RTX4080 bileşenler mevcut. 6000MHz EXPO ile yapılan ve kararlı BIOS sürümü sizce hangisidir?

Kullandığınız anakart nedir? Fakat hangi marka olursa olsun en son çıkan BIOS hem RAM'ler için hem de SoC voltaj ayarı için düzenlenmiş AGESA 1.0.0.7 olan BIOS'a güncelleyin. Şu an benim Trident'leri 5600MHz CL32 gecikme değeri ile hiç sorunsuz kullanıyorum. (sizin 2 slot RAM varsa siz direk EXPO açarak 6000MHz. Olarak kullanabilirsiniz.) Fakat yine de bir süre Prime95 ile test yapıp HWiNFO programı ile SoC voltajını takip edin eğer 1.3000'in üzerine çıkıyorsa EXPO kapatın ve stok olarak kullanın RAM'leri. (özellikle işlemci sensörlerini baz alın anakart sensörleri ile 1.3001-1.3002 gibi değerler almanız sorun değil fakat 1.3200 üzerine çıkıyorsa değer EXPO'yu kapayın.)

Ekran görüntüsü 2023-05-20 1201502.png

Kullandığınız anakart nedir? Fakat hangi marka olursa olsun en son çıkan BIOS hem RAM'ler için hem de SoC voltaj ayarı için düzenlenmiş AGESA 1.0.0.7 olan BIOS'a güncelleyin. Şu an benim Trident'leri 5600MHz CL32 gecikme değeri ile hiç sorunsuz kullanıyorum. (sizin 2 slot RAM varsa siz direk EXPO açarak 6000MHz. Olarak kullanabilirsiniz.) Fakat yine de bir süre Prime95 ile test yapıp HWiNFO programı ile SoC voltajını takip edin eğer 1.3000'in üzerine çıkıyorsa EXPO kapatın ve stok olarak kullanın RAM'leri. (özellikle işlemci sensörlerini baz alın anakart sensörleri ile 1.3001-1.3002 gibi değerler almanız sorun değil fakat 1.3200 üzerine çıkıyorsa değer EXPO'yu kapayın.)

Eki Görüntüle 1785738
Anakartım MSI Mag B650 Tomahawk Wifi, çift slot ramler, 4lü kullanmıyorum, beta bios ne kadar güvenli bilniyorum, fullü yükleyim desem martta yayınlanmış

Technopat Haberler

Geri
Yukarı