MSI MPG B550 GAMING Edge vs ASUS ROG STRIX B550-F

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar ASUS TUF B450 PRO anakart ve R5 3600X işlemci kullanıyorum. Yakın zamanda 5600X ve B550 serisi bir anakarta geçiş yapacağım fakat bu iki anakart arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı ve neden? Daha önce MSI hiç kullanmadım ama ASUS ile uzun bir geçmişimiz var sizce MSI geçmeli miyim nasıl bir markadır marka kalitesi vs. nasıldır bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz 1500-1600 TL arası B550 bir anakart öneriniz var mı:

MSI MPG B550 GAMING EDGE Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Asus ROG STRIX B550-F GAMING AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi seçerdim ben. Aslında ikisi de üzmez.
Wi-Fi şart değilse MSI MPG B550 GAMING Plus'ta bir aiternatif.

Wi-Fi kullanmıyorum dediğin model daha güzel geldi fiyat açısından da büyük ihtimalle onu alacağım. Bu arada neden MSI tercih ettiğini söyleyebilir misin?

B550 GAMING Edge modeli s- tier iken, B550-F'a tier. B550 GAMING Edge daha iyi gibi duruyor.

Hocam peki MSI Mag B550 Tomahawk vs ASUS ROG B550-F dersek hangisini önerirsin?

Hocam peki MSI MPG B550 GAMING Plus vs ASUS ROG B550F dersek hangisini önerirsin?
İkisi de A Tier. Sizin zevkinize kalmış hocam. Alternatif olarak Gaming Edge ile aynı seviyede olup 110 TL daha ucuz bir ürün. Bu da S- Tier.

Benzer anakartlar fakat Aorus Pro soğutması bunlardan daha iyi ve aynı fiyata diye hatırlıyorum. Mümkünse STRIX-E. F/P olarak Tomahawk bunlardan daha iyi çünkü daha ucuz. Eşdeğer sayılır Tomahawk / Gaming Edge ve STRIX-F.

Bu arada anakartları buradan kıyaslıyorum.

İkisi de A Tier. Sizin zevkinize kalmış hocam. Alternatif olarak Gaming Edge ile aynı seviyede olup 110 TL daha ucuz bir ürün. Bu da S- Tier.

Hangi tier listten bakıyorsunuz? Gaming Plus ile A-PRO VRM'leri tamamen aynı sadece soğutma farkı var fakat STRIX-F ile tomahawk/gaming Edge VRM ve soğutma olarak denk sayılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı