MSI MPG B550 Gaming Plus Flash BIOS tamamlanmıyor

IronIT

Kilopat
Katılım
12 Şubat 2017
Mesajlar
94
Çözümler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7500F MPK
ASUS TUF B650M-PLUS
MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16GB
XPG LANCER BLACK 8GB 5200MHZ CL38 DDR5
MSI SPATIUM M450 NVMe M2 500GB SSD
MSI MAG CORELIQUID M240 SIVI SOĞUTUCU
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar,

MSI MPG B550 Gaming Plus anakart aldım bugün. Anakart işlemcimi görmeyince BIOS güncelleyeyim dedim, MSI web sitesinden betadan önceki nihai sürümü indirdim, 16GB FAT32 MBR bölüntülü olarak biçimlendirilmiş belleğe güncelleme dosyasını MSI.ROM yaparak belleğe attım.

Anakart güç ve CPU güç bağlantılarını yapıp USB’yi ilgili girişe taktım. Flash BIOS düğmesine bastım anakart açıldı ancak Flash BIOS’un ledi yarım saattir hiç sönmedi (yanıp sönmeye devam etti). Ayrıca CPU ışığı da beyaz yanıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
CPU ışığının yanması normal.

Kırmızı ışık belirli bir süre yanıp söndükten sonra reset atması gibi bir durum oldu mu?
Yok reset atmıyor. USB'yi taktığımda birkaç saniye hızlı yanıp sönüyor sonra anakarta güç geliyor ve ışık yanıp sönmeye başlıyor normal şekilde. Ama 30-40 dk boyunca bitmiyor bu bende gücü kapattım en son.

Ayrıca hem anakarta gelen en son güncelleme hem de ilk yayınlanan güncellemelerden birini yapmayı denedim olmuyor. Dün geceden beri uğraşıyorum.
 
Merhabalar, daha önce de bir konu açmıştım. MSI MPG B550 GAMING Plus anakartta Ryzen 3 2200G görmüyordu. Ayrıyeten Flash BIOS özelliğinde de RAM ve işlemci takmadan güncellemek istediğimde yarım saattir güncelleme bitmedi.

Anakartın uyumluluk listesinde yer alan Ryzen 5 4650G işlemcisini satın alıp denemek istiyorum. Muhtemelen çalışır ancak anakartta bir sorun oluşmuş mudur bu BIOS güncellenemediği için emin olamadım. Sizce ne yapayım? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
 

Geri
Yukarı