MSI MPG B550 GAMING Plus RAM MHz'i arttırma

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda G.Skill Ripjaws CL18 2x8 GB 3600MHz RAM bulunmakta, bu RAM'leri MSI MPG B550 GAMING Plus anakartta Ryzen 9 3900X, GTX1050 Ti ve Corsair'in 750W bir güç kaynağı ile birlikte kullanıyorum. Sorunum şu a-XMP açtığımda RAM'ler sorunsuz bir şekilde 3600 MHz hızına çıkıyor fakat tamamen belirsiz aralıklarla bilgisayarım kendini resetlemeye başlıyor, BIOS'um güncel.

A-XMP'nin otomatik ayarladığı ayarlar ise şöyle;
DDR4 3600MHz 18-22-22-42

Lütfen sorunuma çözüm bulun, yakında saç baş yolmaya başlayacağım, kaç tane dosyamın bozulduğu, kaç kere iş ortasında reset yediğim belli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 bitti, hic bir problem bulunamadı. Öyle deneyebilirim ama bunun kutusunda bile 3600 yaziyor, madem kullandirtmayacak neden 3600 yani, biraz sinir bozucu acikcasi
Olay çok garip aslında günde 1 kere, en fazla 2 kere (2 kere çok nadir) resetliyor kendini. Sebebini çözemedim. RAM MHzleri 2133 te 3 gün boyunca kullandım test amaçlı hiç reset atmadı o süre boyunca
Memtest ne çabuk bitti ya?

16GB'ın tamamını seçtiniz değil mi?
Evet, tahminimce işlemciden dolayı çabuk bitti

Olay çok garip aslında günde 1 kere, en fazla 2 kere (2 kere çok nadir) resetliyor kendini. Sebebini çözemedim. RAM MHzleri 2133 te 3 gün boyunca kullandım test amaçlı hiç reset atmadı o süre boyunca

Evet

Bir süre test edin derim. Eğer tekrardan RAM kaynaklı reset atarsa 3533MHz gibi frekanslarda denersiniz.
Tamam, tekrar yapıyorum, yine çıkmazsa MHz değiştirip tekrar yapacağım

Test edin derken yani bilgisayarı kullanırken olumsuz bir durum var mı diye gözlem yapın.
Sanırım problemi buldum. Aldığım RAM kitinin G.Skillin kendi sitesindeki test edilmiş değerlerine ve hızlarına bakarken fark ettim ki anakartımın otomatik yaptığı hızlardan farklı, en büyük farklarından biriside anakartım RAM voltajlarını 1.20 de bırakırkan G.Skill voltajları 1.35 te tutmam gerektiğini yazmış. Yaptım şu an için sorunsuz kullanıyorum, yine durup dururken reset atarsa buraya bildireceğim, atmıyorsada çözümü yazdığım şeydir.

XMP modunda iken de 1.35V çalışması lazım normalde, ilginç bir durum.
Benim bildiğim kadarıylada öyleydi ama ısrarla 1.20V olarak ayarladığını fark ettim. Umarım problem düzelmiştir. Keşke test etmenin hızlı bir yolu olsa ama gerçekten tamamen rastgele atılıyor resetler. Stress test gibi şeylerle daha önce köküne kadar zorladım hiçbir sıkıntı çıkarmadı, kafasına göre resetliyor. En fazla 1, 2 gün içerisinde kokusu çıkar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı