MSI MPG Core Liquid K360 nasıldır?

O fiyat o soğutucu için iyi. Tek sevmediğim tarafı çok fazla kablo kirliliği yapması.
Evet, beni en çok rahatsız eden kısmı kablo fazlalığı. 7 tane kablo çıkıyor pompadan. Neyse ki Lian Li O11 bu konuda oldukça başarılı. Anakartın üstünden direkt dışarı verip saklayabilmeyi umuyorum.

Ya aslında K360 düşünmemin iki nedeni var. İlki amazonda ciddi indirime girmiş, ikincisi MSI Far Cry 6 kampanyası. Bu ürünü alırsam FC6 Standart sürüm ücretsiz geliyor. Yani toplamda K360 bana 1730 TL ye gelmiş oluyor gibi. Aslında üstünde ekranı olması benim için çok da önemli bir şey değil. Ancak ekransız 360 mm diğer marka modeller bile neredeyse bu fiyata geliyor gibi.
LF360'ı 1000-1100 liraya bulabiliyorsun.
K360 asla ve asla fiyatını hak etmiyor.
FC6 ise 280'e alınabiliyor. Yani sırf "bindirimde" ve FC hediyeli diye paranı çöpe atma.
Ek olarak kablo olayını takıyorsan LF serisi tamamen pre-wired olarak geliyor, tek bir ARGB kablosu ve tek bir PWM kablosu takıyorsun sadece.

Bu cümlenizin sebebi nedir? Neye göre hak etmiyor? Ve sizce ne kadarlık bir fiyatı hak ediyor?
İstediği kadar cafcafı ekranı vs. olsun, bir soğutmanın kalitesi ve gerek termal gerek akustik performansı benim için önemlidir. Form follows function sözü boş değil.
Yok işte indirimli de üstüne de FC6 hediyeli de onu da sayarsan 1700'e geliyor falan filan, bunlara değecek bir soğutma değil. 1100-1200 liraya LF360, Galahad 360, PF360 gibi soğutmalar alınabiliyorken sırf ekranı var diye tercih etmezdim bunu zira diğer ismi geçenlerin hepsi gerek kalite gerek performansta daha üstün, özellikle LF360 tepe seviye performans gösterirken pompasıyla birlikte tüm soğutma olarak benim sadece bir kasa fanımdan daha sessiz çalışan bir model. Sen gidip K360 alacaksın, maksimum devirde fanları 39.9 desibel. Oldu mu sana 15 yıllık buzdolabı gibi ses çıkartan bilgisayar? Üstüne kablo yığınlarıyla uğraşacaksın, üstüne yazılımı fan hızını bile okuyamayacak... Sence bunlar 2 liralık bir soğutmada kabul edilebilecek şeyler mi? K360'ın ekranı ve gayet iyi seviye pompası (7. Nesil Asetek) dışında hiçbir artısı yok.

Yani ben epey bir inceleme videosu izledim ancak hiçbirinde bahsettiğiniz soğutuculardan performans olarak geride olduğundan bahsedilmiyordu. Sessiz modu ile gaming modu arasında 3-4 derecelik bir sıcaklık farkı olduğu için kullananların çoğunluğu zaten sessiz modda kullanıyorlarmış bunu ve bu modda da yük altında 76 derece civarında oluyor R7 5800X.

Diğer bahsettiğiniz soğutucular benzer fan hızlarında yük altında 60 dereceler civarında tutabiliyorsa evet haklısınız, cidden bu paraya değmez diyebilirim ancak hiçbir incelemede buna yönelik bir şey okumadım, duymadım. Eğer bildiğiniz bir inceleme yazısı/videosu varsa paylaşabilir misiniz?

Ya da ben hem K360 hem de LF360 kullandım ve kendi tecrübem diyorsanız o zaman benim için kıymetli bir yorum olur tabi ki.

İkisini de kullanacak kadar zengin değilim :D.
Ancak hizmet konumdan da görebileceğiniz üzere sistem toplama ve test gibi şeylerle sürekli olarak ilgilenmekteyim. LF360 modelini doğrudan test ettim ve şunu çok rahat diyebilirim ki onun %100'de çıkarttığı ses yoka yakın, normal PWM'de ise direkt yok, tüm cam-kapı gibi şeyleri kapatıp panelleri sökünce zar zor duyuyordum. Öte yandan K360'da 40 desibel teknik değer var, o sessizlik seviyesine yaklaşabilmesi için belki de 1000 devir altına inmesi gerekecek, o zaman da düzgün performans veremeyecek. İleride sistem tozlandığında, macun eskidiğinde, render gibi uzun süreli işlere girildiğinde, OC yapıldığında bu fark bence derinden hissedilecektir. LF hem ses hem de radyatör kalınlığı olarak daha üstün, bu kalınlık da sustained yüklerde kendisini belli edecektir diye tahmin ediyorum (özellikle push-pull yapılırsa fark daha da büyür diye düşünüyorum)
Biraz fazla övdüm ama :D görüntüsünü sevdiysen LF bence tek geçilir. Aynı F/P seviyesinde Galahad 360 ve PF360 da gayet alınabilir ürünler, hatta PF'nin sessizliği @BerkayZ87 tarafından tescillidir, kendisi 5 fan push-pull olarak kullanmakta şu an.
Yok ben yine de LCD'ciyim illa bunu istiyorum diyorsan da pompa, VRM fan ve ekran olarak K360 iyi ancak fanları kötü. Diyorsan ki ben bunu alır fanlarını değiştiririm o zaman alabilirsin ancak o da fiyatı yukarı çekecektir.
Kısaca olay cep derinliğinde bitiyor, soğutmaya 3 lira gömerim diyorsan her halükarda adam gibi bir soğutucu bulursun.
Ha bir de son olarak Glacier 360MP modeline de göz atabilirsin, premium segmentte biraz pahalı ama çok iyi bir soğutmadır.

İstediği kadar cafcafı ekranı vs. olsun, bir soğutmanın kalitesi ve gerek termal gerek akustik performansı benim için önemlidir. Form follows function sözü boş değil.
Yok işte indirimli de üstüne de FC6 hediyeli de onu da sayarsan 1700'e geliyor falan filan, bunlara değecek bir soğutma değil. 1100-1200 liraya LF360, galahad 360, PF360 gibi soğutmalar alınabiliyorken sırf ekranı var diye tercih etmezdim bunu zira diğer ismi geçenlerin hepsi gerek kalite gerek performansta daha üstün, özellikle LF360 tepe seviye performans gösterirken pompasıyla birlikte tüm soğutma olarak benim sadece bir kasa fanımdan daha sessiz çalışan bir model. Sen gidip K360 alacaksın, maksimum devirde fanları 39.9 desibel. Oldu mu sana 15 yıllık buzdolabı gibi ses çıkartan bilgisayar? Üstüne kablo yığınlarıyla uğraşacaksın, üstüne yazılımı fan hızını bile okuyamayacak... Sence bunlar 2 liralık bir soğutmada kabul edilebilecek şeyler mi? K360'ın ekranı ve gayet iyi seviye pompası (7. nesil asetek) dışında hiçbir artısı yok.

Konu üzerinde zaman geçmiş ama şunu diyeyim habire PF360 diyorsun PF360'ta pompa sorunu var Arctic Liquid soğutmasına diyecek bir şey yok ama tasarım konusunda çok berbat soğutucu bende kullanıyorum Gigabyte Aorus waterforce X 360 kullandığım işlemci Ryzen 9 5900X boşta 40 derece PUBG 56 derece Valorant 58 derece bu Arctici harbiden aşırı büyüttünüz sanki piyasada onun üzerinde soğutucu yokmuş gibi povpovluyorsunuz 😂😂😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı