MSI MPG X570 bilgisayar toplama

ScarletOverKiLL

Centipat
Merhaba arkadaşlar sistem topluyorum bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Anakart = MSI MPG X570
İşlemci = Ryzen 7 3700X
Ekran kartı = Gigabyte auro 2070 Super veya MSI Trio Gaming 8 GB
Güç kaynağı = Thermaltake thoughpower Grand RGB 750W
RAM = Thermaltake thoughram 3600 MHz 8 GB X 4 adet
SSD = Gigabyte auros 500 GB

X570 anakart 8+4 pin istiyor hız aşırtma yapmayacağım. Bunu sorun etmiyorum fakat ekran kartı Gigabyte auro 2070 veya MSI Trio2 tane 8 pin istiyor. Güç kaynağı bunu karşılar mı veya bu güç kaynağında bu sistem için yeterli pin sayısı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu anakartı kesinlikle önermem. Fiyatına göre VRM’leri çok kötü. Bunun yerine Tuf X570 Gaming Plus ya da benim de kullandığım X570 Aorus Elite alabilirsiniz, hem ekran kartınızla da uyumlu olur. Oyun ve yayın amaçlı bir sistem topluyorsanız 32GB şuan gereksiz. 2X8 RAM alın ilerde ihtiyacınız olursa aynı RAM’lerden bir paket daha alıp takarsınız. RAM olarak Trident Z 3600MHz CL16 öneririm. 3600MHz CL16’nın altına düşmeyin. İşlemci olarak OC yapmayı düşünüyorsanız benim de kullandığım 3800X öneririm. Silikonları daha kaliteli olduğu için OC performansı daha iyi. Stok soğutucusuyla 4.4GHz’de kullanıyorum ben, fazlasıyla yeterli. Ekstra soğutucu alırsanız 4.5GHz’e rahatlıkla çıkan bir işlemci. Ekran kartı olarak iki model de iyidir, tercih sizin. Aorus almayı düşünüyorsanız kasanıza dikey ekran kartı aparatı almayı unutmayın veya destekleyen bir kasa alın. O fanların RGB’sini görememek büyük ayıp olur :) Güç kaynağı olarak o modeli sırf RGB diye istiyorsanız o fan gözükmeyecek zaten. Onun yerine 850W olarak bunu;
750W olarak da bunu öneririm;

Anakartı tam modeli msi x570 gaming pro carbon sizin önerdiğiniz güç kaynağı hem ekran kartını hem de ekran kartı için yeterli pine sahip mi hocam? Bu güç kaynağını seçmemin 2 bedeninden biri transistörler japonya japımı biri de thermaltake güç kaynaklarından kullanıcıların mennun olması işlemciyi 3800x olarak listeme alıyorum.

Anakartı tam modeli msi x570 gaming pro carbon sizin önerdiğiniz güç kaynağı hem ekran kartını hem de ekran kartı için yeterli pine sahip mi hocam? Bu güç kaynağını seçmemin 2 bedeninden biri transistörler japonya japımı biri de thermaltake güç kaynaklarından kullanıcıların mennun olması işlemciyi 3800x olarak listeme alıyorum.
O anakart olur olmasına da fiyat ondan daha ucuz olup daha iyi VRM’lere sahip X570 Aorus Elite;
Ama Pro Carbon da fazlasıyla yetecektir. Almışken Wifi modelini alın. Sinerji’de Wifi ile Wifi olmayan aynı fiyat. Evet önerdiğim güç kaynakları yeterli pine sahip. Corsair kaliteli bir markadır PSU’ları da kalitelidir. Bütçeniz yüksek diye önerdim bunları. Yoksa benim kullandığım High Power 750W Gold güç kaynağına da bakabilirsiniz bunda da japon kapasitörler var ve 12V’tan 750W’ın tamamını verebiliyor. Eğer attığım Corsair’den de kaliteli bir şey istiyorsanız ömürlük bir model önerebilirim;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı