MSI Nightblade MI2 BIOS güncelleme nasıl yapılır?

spacetech0

Megapat
Merhaba 2017'de MSI Nightblade MI2 kasa aldım. Anakart "B090" modeli. Durumu kısaca özetleyeyim. CoD warzone oynuyorum, CPU çok ısınıyor. Fanlarını hızlandırmak istyorum ancak BIOS'a girdiğimde fan grafiği karşıma çıkıyor. Ancak oynatamıyorum, değiştiremiyorum. BIOS'u güncellersem hallolacagını düşünüyorum. Ancak yeni sürümü bulamıyorum. MSI'ın forumunda biri istemiş, moderatör göndermiş. Ancak bana dönüş yapmadı. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey Merhaba.

Aynı problem bende de maalesef mevcut. Benim ürünüm de NIGHTBLADE MI2-228XTR
Ürünü görmek için tıklayabilirsiniz. 2017 yılında almıştım. Bu fiyattan almadım tabi ki :) (altın bu kadar değer yapmadı)

Ben ilk olarak bu karmaşaya 8gb olan ram i yükseltme isteği ile başladım Aynı model ve markada ürünü bulmak için araştırma yaptım. Kasada Kingston MSI24D4S7S8MB-8 bulunmakta. Bu modeli internette arattığım zaman 2400 mhz ürün olduğunu farkettim. Fakat ram im bilgisayarımda (bios üzerinde) 2133mhz olarak çalışmakta. mhz olarak ürünün doğru çalışmasını sağlamam için bios u güncel tutmam gerektiğini okudum. MSI destek sayfasında ise güncel BİOS u bulamadım. Global den destek istedim ama daha dönen olmadı. Forumda yazdım fakat kapı duvar. Şu an ki BİOS versiyonum EB090IMS.840 . tarih ise 20 Ocak 2016.

Biraz daha araştırdım, anakartımın MS-B090 ve chipsetini b150 olduğu için, bu anakart modelininin 2133 mhz e kadar desteklediğini okudum. Doğru mu emin olamadım. O zaman neden üretici 2400 mhz taksın diye düşündüm. Uzun lafın kısası işin içinden çıkamadım.

Sizlerin değerli yorum ve görüşleri benim için çok önemli. Severek sizleri takip etmekte ve youtube dan da izlemekteyim. Sizlerden çok şey öğreniyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla.
@Recep Baltaş sizi etiketlemeyi unutmuşum yukarıdaki konu hakkında.

İyi akşamlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı