MSI Notebook Coil Whine problemi

kacr2828

Hectopat
Herkese merhaba, 2 aylık notebookta Coil Whine problemi var, bilgisayarı alırken Vatan'da teslim alıp orada kuruldu, teslim alırken özellikle bilgisayarın altını dinleyip bu ses var mı diye kontrol ettim yoktu. (Aynı bilgisayar değişim oldu bu problemden dolayı yani bu ikinci cihazım).

Şimdi bu problem tekrar oldu ancak bir şey dikkatimi çekti Microsoft güncellemesinden sonra bu sıkıntı oldu bilgisayarı fiziksel olarak hiç hareket ettirmedim (güncelleme uzun süren güncellemeden).

Şimdi şunu sormak istiyorum güncelleme sonrasında böyle olması tesadüf olabilir mi?
Güncellemeden dolayı olması "imkansız" gibi bir yorum okudum internette bu %1 bile ihtimal yok mu?
Bu ses şarz aletini çıkardığım an direkt kesiliyor. (Sadece kulağımı laptopun altına koyup dinlediğimde ses çok çok az şekilde duyuluyor)
Eğer güncellemeden ötürü ise eski güncellemeye nasıl dönebilirim?

Yoksa hiç uğraşmadan servise mi göndereyim? (Bilgisayarsız kalmak istemiyorum şu malum evde kalma döneminde)

Teşekkürler...

Bilgisayar: MSI GL65 9SD 013TR modeli.
i7 9750H - 16 GB RAM - 1660 Ti ekran kartı.

Sessiz ortamda bilgisayarda uzun süre çalıştığımdan dolayı bu ses çok rahatsız edici oluyor, bilgisayarı kapattığımda kafamın ne kadar rahatladığını anlıyorum bu sesten ötürü...
günceldir
herkese merhaba, konuyu açan biri olarak çözümü bulduğum için yazayım dedim belki birinin işine yarar,
msi yetkili servisini arayıp durumu anlattım, yazılım olarak bir çözüm varmı diye sordum, telefonda servis yetkilisi ile 2 dakika bile sürmeyen bir işlem yaptım bios'tan, (nasıl bir işlem yaptığımı hatırlamıyorum), servis yetkilisi sesin %90 azalacağını belirtti ve gerçekten öyle oldu.
bu problemle karşılaşan arkadaşlarda isterlerse yetkili servisi arayıp görüşebilir..

Son düzenleme:
MSI için aynı sorun bende de vardı deneyeceğim teşekkürler.
Herkese merhaba, 2 aylık notebookta coil whine problemi var, bilgisayarı alırken Vatan'da teslim alıp orada kuruldu, teslim alırken özellikle bilgisayarın altını dinleyip bu ses var mı diye kontrol ettim yoktu. (aynı bilgisayar değişim oldu bu problemden dolayı yani bu ikinci cihazım).

Şimdi bu problem tekrar oldu ancak bir şey dikkatimi çekti Microsoft güncellemesinden sonra bu sıkıntı oldu bilgisayarı fiziksel olarak hiç hareket ettirmedim (güncelleme uzun süren güncellemeden).

Şimdi şunu sormak istiyorum güncelleme sonrasında böyle olması tesadüf olabilir mi?
Güncellemeden dolayı olması "imkansız" gibi bir yorum okudum internette bu %1 bile ihtimal yok mu?
Bu ses şarj aletini çıkardığım an direkt kesiliyor. (sadece kulağımı laptopun altına koyup dinlediğimde ses çok çok az şekilde duyuluyor)
Eğer güncellemeden ötürü ise eski güncellemeye nasıl dönebilirim?

Yoksa hiç uğraşmadan servise mi göndereyim? (bilgisayarsız kalmak istemiyorum şu malum evde kalma döneminde)

Teşekkürler...

Bilgisayar: MSI GL65 9SD 013TR modeli.
i7 9750H - 16 GB RAM - 1660 Ti ekran kartı.

Sessiz ortamda bilgisayarda uzun süre çalıştığımdan dolayı bu ses çok rahatsız edici oluyor, bilgisayarı kapattığımda kafamın ne kadar rahatladığını anlıyorum bu sesten ötürü...
Günceldir.
Herkese merhaba, konuyu açan biri olarak çözümü bulduğum için yazayım dedim belki birinin işine yarar,
MSI yetkili servisini arayıp durumu anlattım, yazılım olarak bir çözüm var mı diye sordum, telefonda servis yetkilisi ile 2 dakika bile sürmeyen bir işlem yaptım BIOS'tan, (nasıl bir işlem yaptığımı hatırlamıyorum), servis yetkilisi sesin %90 azalacağını belirtti ve gerçekten öyle oldu.
Bu problemle karşılaşan arkadaşlarda isterlerse yetkili servisi arayıp görüşebilir.

Hocam teknik desteği aradım açan hanımefendi böyle bir şey olmadığını söyledi cihazı getirip bakmaları gerektiğini söyledi. Okula gideceğim için şu an yapamayacağım ama tatil zamanı gelince deneyeceğim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı