MSI Optix G2712 vs ASUS TUF VG279Q1A

Bütçe
4000 TL

MsGrkm

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Asus ve MSI
MSI Optix G2712:

ASUS TUF VG279Q1A:

Hangisi daha iyi.

Şimdiden teşekkürler.

Aralarında bir fark yok. Genel olarak MSI renk konusunda önde ama panel kalitesi olarak geride. İkisinin de belli başlı kusurları mevcut.
27 inç - 1080p biraz kötü gelebilir şimdiden belirteyim.
MSI daha iyi bir seçenek (tabii ölü piksel denk gelmezse).
Peki ya bu monitör lede karşılaştırsak hangisi daha iyi?

Aralarında gözde görülür, fiyat harici bir fark yok Asusun daha sağlam olduğunu düşünüyorum. İkisi de IPS panel renk açısından fark olmaz. Msi 170hz olarak geçiyor Asus ise 165, aşırı büyük bir fark yaratacağını sanmam. Monitörün görünüş kuşamında karar vermek tamamen sana kalmış. Bunun dışında bir öneride bulunmak istiyorum 1080p çözünürlükte 27 inç bir monitör almanız görüntü kalitesinde gözde görülür bir kalitesizlik yaratacaktır. Eğer istersen eve geçtiğimde senin için biraz araştırırım. 24 inç 1080p veya 27 inç 2k almanı öneririm. Benim önceki monitörüm 27 inç ve 1080p idi ve 24 inçe geçtiğimde görüntü kalitesi fark ediyor. Tabii ki panel değiştirdiğim için de kalitesi aşırı değişmiş olabilir. Dediğim gibi isterseniz eve geçtiğim zaman sizin için araştırabilirim veya siz kendiniz de araştırabilirsiniz. Bunların dışında ufak tefek farklar var içinize en çok sineni alabilirsiniz.

Peki ya bu monitör lede karşılaştırsak hangisi daha iyi?
Bu attığınız monitör ile diğerleri arasında da aşırı bir fark yok.

Selamlar hocam eve geldim ve biraz bakma firsatim oldu. Genel olarak soylemek gerekirse eger Nvidia bir ekran kartiniz var ise Dell markasinin atmis oldugunuz monitoru, G-Sync ozelligi icin almanizi oneririm. Ekran kartinizi destekleyecek ve daha guzel bir deneyim yasatacaktir. Diger atmis oldugunuz monitorlerde g-sync ozelligi teknik ozellikler kisminda gozukmuyor fakat yazilimsal olarak destekliyor olabilir bunu arastirabilirsiniz. Onun disinda aksama dogru soyledigim 24inc meselesi icin de dellin atmis oldugunuz modelin 24 incini buldum sizin icin.

350 liraya yakin bir fark var. Secim tamamen sizin 27 inc alacaksaniz goruntu kalitesinde az da olsa dusus yasayacaginizi bilin ve buna gore secim yapin. Hayirli olsun simdiden.

Her ihtimal icin attiginiz diger 2 monitorden sadece asusun 24 inclik versiyonunu bulabildim fiyat olarak gercekten cok guzel bir fark var neredeyse 1000tl ucuza aliyorsunuz tek var boyutu.

Son düzenleme:
Peki ya bu monitör LED'e karşılaştırsak hangisi daha iyi?

Şimdi konuyu sakız etmeye gerek yok. Oturup saatlerce araştırmaya da gerek yok.

Dell, ASUS ve MSI'den daha iyidir. Özellikle düşük ve orta bütçede Dell F/P ürün sunuyor.
Yukarıdaki arkadaş bir fark yok diye konuya girmiş ama bu yanlış bir cümle.
G-Sync olayına değinmiş fakat bir ucu doğru bir ucu yanlış.

27 veya 24 inç modelleri en çok satan modelleri arasında Dell'in. İkisinden birini tercih edebilirsin. Forumda alan çok kişi oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı