MSI Optix MAG VA monitörde görüntü kalitesiz görünüyor

Bonita

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI Optix MAG241cr monitörüm var. VA panel mevcut bildiğiniz üzere. Oyunlarda siyah bölgeler aşırı siyah, renkli bölgeler ise bulanık, kalitesiz gözükmekte. Ayrıca siyah bölgelerde muazzam karelenme, bozulma söz konusu. Öncesinde Samsung marka monitör kullanmaktaydım ve renkler oldukça canlıydı, görüntü kalitesi de gayet iyiydi. AMD yazılımından bir sürü ayar yapmama rağmen, monitör joystiğinden yine aynı şekilde çeşitli ayarlar yapmama rağmen bir türlü düzeltemedim. Farklı bir ayar mı yapmam lazım nedeni nedir acaba panel ile mi alakalıdır yardımcı olursanız sevinirim.
Ekleme: Şöyle bir sorunum daha var, bilgisayarı açtıktan sonra biraz bekleyip monitörü açınca görüntü gelmiyor (no Signal) yazısı çıkıyor, resetleyince açılıyor. Kronik bir sorun mu yoksa normal bir şey midir?

Öncelikle monitörün sürücüsünü indirip kurar mısın MSI sitesindeydi sanırım, daha sonra ayarları resetleyip oyun modu kullanıcı seçili şekilde;
MPRT: Off.
FreeSync Premium: Off.
Tepki süresi: En hızlı.
Yenileme hızı: 165.
Görüntü iyileştirme: Kapalı.
Karşıtlık: 70.
Netlik: 0
Renk sıcaklığı: Normal.
Parlaklık: 80.
Profesyonel mod: Kullanıcı.

Diğer seçeneklerde kapalı bende kullandığım ayarlar bu şekilde hiçbir şekilde görüntü bozukluğu vs problemler yok. Bağlantıyı DP kablo üzerinden yapıyorum,FreeSync kapatma sebebim benim de sinyal ve görüntü geç gelme problemlerim vardı kapatınca çözüldü. Windows görüntü ayarlarınıda kontrol etmeyi unutma. Kablonda sıkıntıda olabilir test etmekte fayda var.

Öncelikle monitörün sürücüsünü indirip kurar mısın MSI sitesindeydi sanırım, daha sonra ayarları resetleyip oyun modu kullanıcı seçili şekilde;
MPRT: Off.
FreeSync Premium: Off.
Tepki süresi: En hızlı.
Yenileme hızı: 165.
Görüntü iyileştirme: Kapalı.
Karşıtlık: 70.
Netlik: 0
Renk sıcaklığı: Normal.
Parlaklık: 80.
Profesyonel mod: Kullanıcı.

Diğer seçeneklerde kapalı bende kullandığım ayarlar bu şekilde hiçbir şekilde görüntü bozukluğu vs problemler yok. Bağlantıyı DP kablo üzerinden yapıyorum,FreeSync kapatma sebebim benim de sinyal ve görüntü geç gelme problemlerim vardı kapatınca çözüldü. Windows görüntü ayarlarınıda kontrol etmeyi unutma. Kablonda sıkıntıda olabilir test etmekte fayda var.
hocam tepki süresini en hızlı yapınca ghosting oluyor, freesync bende de kapalı ama hala aynı sorun devam etmekte (no signal sorunu)
bir de siz farklı bir monitör kullanıyorsunuz sanırım benimki 144hz 241cr modeli
Üstelik tepki süresi en hızlıda parlaklık çok düşüyor

Geriye kablo yada monitör kalıyor problem olarak hocam dediğiniz hiç bir sorun mevcut ayarlarda yok bende. Test edin bir ikisinide

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı