@Tonyukuk
Samsung Türkiye'yi arıyorsun, evine servis yolluyor. Servise derdini anlatıyorsun, o da talebine göre değişim ya da iade başvurusu yapıyor. 4-5 gün kadar genel merkezden onay çıkması bekleniyor. Onay çıktıktan sonra 2-3 gün içerisinde de yeni cihaz yollanıyor (Araya haftasonu ve bayramlar girerse, süreç daha da uzar).
Eğer ki para iadesi istersen, orada sağır rolü yapıyorlar ve yeni cihaz gönderelim ayağına süreci uzatıyorlar ve paranı 2 haftada, 5-10 görüşmenin ardından alıyorsun. Onda da paranı eksik yatırıyorlar.
* Yani yeni cihazı da paranı da Samsung'tan alacaksın.
İade biriminde Birkan diye bir organizma var. Kendisiyle çok muhatap oldum. Bana 110 TL eksik yolladılar ve şu an onunla uğraşıyorum. Adamlar faturada yazan fiyatı baz alıyor fakat ben cihazı taksitle satın aldım. Sonuçta bu ayıplı Samsung monitörü satın alırken bu maliyete katlandım. Normalde 110 TL'nin lafını yapacak adam değilim ama bir de benim açımdan bak. 26 Haziran'dan beri bu salak monitörle uğraşıyorum ve para iadesi talebimi, değişim diye onaylıyorlar ve beni toplamda 1 ay 15 gün mağdur ediyorlar. Ben bu süreçte ne işimi yapabildim, ne tasarım yapabildim, ne borsaları takip edebildim ne de tezlerimle uğraşabildim. Bırak 110 TL'yi, 1000 TL istesem hakkımdır.
Dolayısıyla Samsung, bundan sonra benim gözümde müşterilerinin cebindeki paraya göz diken, 3. dünya ülkelerinde dahi olmayan bir anlayışa sahip, merdiven altı firmadır. Elimdeki telefonun miladı dolunca, evimdeki televizyonun yenileme zamanı gelince bir daha Samsung mu? Tövbeler olsun. Ne kadar eşim dostum varsa, hepsine tembihleyeceğim, asla satın almasınlar.
Cihaz 2 tane rengi eksik versin ama müşteri memnuniyeti olsun. Quantum dotmuş da, HDR'mış da ben sinir stres sahibi olduktan sonra bunların bir kıymeti yok ki.
Hepsiburada.com kısmı ise ayrı bir rezillik. Ayıplı çıkan ilk monitör için HB'yi arıyorum. Cihazı bize yollayın, servise yönlendireceğiz diyorlar. Monitörü yolluyorum ve tam 5 gün depolarında tutuyorlar. Ben arayıp, durumu sorunca da cihazı tekrardan geri yolluyorlar. Gerekçe olarak da; servis raporu yok diyorlar. Bunlar tam bir bot. Yemin ediyorum, karşımda bot olsa daha mantıklı hareket ederdi. Ulan, siz cihazı servise göndermeden nasıl servis raporu olacak? Gökten mi inecek? Samsung'u arayıp sorduğumda ise evinize servis gönderip baktırtıyoruz diyorlar. Yani Hepsiburada.com bilgisiz, yeteneksiz ve hantal bir firma. Sattığı ürünlerin işleyiş sürecinden bile haberleri yok. Uzak durun.