Monitörü ben de bugün aldım. DP ile bağladım bende böyle bir sorun yok. Ancak Response Time'ı Fastest yapamıyorum. Yapınca da karanlık oluyor. Bunun sebebini bilen var mı? Ya da hızlı da mı kullanmamız gerekli? Default normaldeydi.
Hocam bende rtx 2070 var. Ben de G-Sync'i ayarlardan açtım. HDMI ile denemedim hiç. Zaten bu özelliği kullanabilmemiz için DP ile bağlamamız gerekiyor sanırım. Çok fazla test edemedim. Ben de Forza Horizon 4'ü indiriyordum. Kurulum yapıp test ettikten sonra da paylaşırım. Ancak şu anlık sizdeki sorunlar bende yok. Siz de Response Time ayarlarına bir bakabilir misiniz? Çünkü monitör 1 ms destekliyor ve bizim bunu ayarlamamız mı gerekiyor bilemedim.DP ve HDMI bağlantıda 144 HZ de hiçbir problem olmuyor mu hocam ? Ekran kartınız neydi bu arada ? Response Time ayarıyla hiç oynamadım o konuda bilgim yok. Ne kadar karanlık oluyor ?
Hocam bende rtx 2070 var. Ben de G-Sync'i ayarlardan açtım. HDMI ile denemedim hiç. Zaten bu özelliği kullanabilmemiz için DP ile bağlamamız gerekiyor sanırım. Çok fazla test edemedim. Ben de Forza Horizon 4'ü indiriyordum. Kurulum yapıp test ettikten sonra da paylaşırım. Ancak şu anlık sizdeki sorunlar bende yok. Siz de Response Time ayarlarına bir bakabilir misiniz? Çünkü monitör 1 ms destekliyor ve bizim bunu ayarlamamız mı gerekiyor bilemedim.
Karanlık konusuna da şöyle örnek vereyim; Brightness'i 80den 30-40'a çekmiş gibi karanlık oluyor.
Ekleme: Biraz daha test etme fırsatım oldu. Bende de şöyle bir sorun var Response Time dışında.
G-Sync açıkken titreme oluyor bende ama sizinki gibi değil. Genelde siyah kısımlar yanıp yanıp sönüyor. Nvdia ayarlarından G-Sync'i kapattım. İlk başta monitör görüntü vermedi. Sonra manuel reset atıp oyuna girip test ettim ve düzeldi. Diyeceğim şu ki DisplayPort kablosu sizin de dediğiniz gibi yetersiz olabilir. Denedikten sonra yorum yazabilir misiniz? Ben de ona göre daha iyi bir kablo satın alabilirim.
Düzeldiğine çok sevindim dostum. Ben de birkaç gündür diğer sorunlarla ilgili incelemeler yapıyordum. Senden birşey rica edeceğim. TestUFO: Ghosting bu linke tıklayıp testi yaptıktan sonra, ufonun arkasında iz görüp görmediğini söyler misin? Response Time normal ayarda çok az oluyor, Hızlı da belirgin bir ghosting oluyor bende.Evet bende de biraz karanlık oluyor dediğiniz gibi. Muhtemelen bir açıklaması olsa gerek. Yurtiçi kargo bir yamuk yapmazsa yarın kargo elimde olur sonuçlarını yazarım.
Ekleme
Arkadaşlar kablo az önce geldi taktım ve 144 HZ'de DP kabloda yaptığı titremeler son bulduMonitörü yollamaktan kurtulduk valla çok sevindim. Darısı sizin başınıza
AMD'nin yazılımı da arada Monitörü kapatıp açınca veya sistemi açınca uyarı veriyordu. Onların da hepsi gitti.
Kesinlikle bu kabloyu öneriyorum. Yani eğer benimkine benzer sorunlar yaşıyorsanız mutlaka alın.
Ekleme @@Anoche @@XanthiN
Forza da ki titremede geçti. Kablo çok iyiymiş cidden büyük fark etti arkadaşlar.
TestUFO: Ghosting bu linke tıklayıp testi yaptıktan sonra ufonun arkasında iz görüp görmediğini söyler misin? Response Time normal ayarda çok az oluyor, hızlıda belirgin bir ghosting oluyor bende.
Aynen belirttiğiniz gibi. Normal ile fast arasında az bir fark var fakat fastest'de ghosting bariz şekilde artıyor. Mantıklı olan fast'ta tutmak bence.Linke tıklayıp tepki süresini normal, hızlı ve en hızlı şeklinde seçerek baktım. Hepsinde ghosting var yada gölgelenme mi denilir bilmiyorum ama belirgin şekilde arkasında iz bırakıyor.
Ben de düşündüm. Ama 2500 liraya 2k 144Hz 1ms 27" Curved monitör bulabilir miyim bilmiyorum. Hiç de anlamam hangisi sorunsuz.Aynen belirttiğiniz gibi. Normal ile fast arasında az bir fark var fakat fastest'de ghosting bariz şekilde artıyor. Mantıklı olan fast'ta tutmak bence.
Black tuner dengesizliği ve freesync'in düzgün çalışmaması yüzünden ürünü iade etmek istiyorum şu an...
Bugün nadir de olsa yaptığı titremeleri de yapmadı. Tam emin değilim ama sanırım hızlı başlat kısmını kapattığım için olabilir.
Sonuç olarak bu saatten sonra monitörden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Ben de düşündüm. Ama 2500 liraya 2k 144Hz 1ms 27" Curved monitör bulabilir miyim bilmiyorum. Hiç de anlamam hangisi sorunsuz.
Bu arada Mafia III'te G-Sync açık, Low Letancy Ultra moddayken (yani monitör ve ekran kartında açık olması gereken bütün ayarlar açıkken) Ghosting oluyor. GTA 5, League of Legends'ta da denedim. GTA'da da bahsettiğim küçük titremeler, siyah renk geçişlerinde ise ufak göz kırpması efekti oluşuyordu. LoL'de de ghosting oluyordu. Sonuç olarak monitörden FreeSync ayarını kapattım çünkü Nvdia ile gerçekten uyumsuz. Low Latency hala ultrada.
Ayrıca biri şöyle bir bilgi bulmuş; MAG241C modeli için; normal setting is 8ms, fast is 4ms and fastest is 1ms. Fastest ayarındaki ekran parlaklığının azalması aynı monitörde de oluyormuş.
Yani ne yapacağız bilemiyorum. 1ms griden griye en düşük değer olduğu için pazarlama stratejisi olarak yazılıyor diyen de var. Biz Normal ayardayken 1ms diye aldığımız monitörün bu özelliğinden faydalanamıyor muyuz? Diğer büyük firmalarda da mı aynısı oluyor. Araştırıp duruyorum beynim yandı. Keşke daha bilgili biri gelip şunları şunları yapın dese de rahatlasak. :/
Hızlı başlat kısmını anlayamadım. Bir de monitörün FW.011 versiyonunu biz yükleyebiliyor muyuz. Ben biraz araştırdım ama göremedim.