MSI Optix MAG275r ve MAG274R2 monitorlerinde G-Sync var mı?

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu iki monitoru satan sitelerde G-Sync uyumlu yaziyor fakat MSI'in kendi sitesinde G-Sync ile alakali bir şey göremedim içime kurt düştü. Bu monitorlerin hangi biri G-Sync uyumlu ya da ikisi de uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. Artık Freesync monitörler G-sync destekliyor. "G-sync uyumlu" olarak bahsediliyor o yüzden. Fakat gerçek G-sync monitörler Nvidia tarafından monitör içerisinde modül yerleştiriliyor. Geçenlerde açtığım konuyla alakalı forumdan bir arkadaş bahsetmişti aradaki tek fark desteklediği FPS farkı.

Bu açtığım konu yorumlara bakınız.

Hocam bende yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. Artık FreeSync monitörler G-Sync destekliyor. "G-Sync uyumlu" olarak bahsediliyor o yüzden. Fakat gerçek G-Sync monitörler NVIDIA tarafından monitör içerisinde modül yerleştiriliyor. Geçenlerde açtığım konuyla alakalı forumdan bir arkadaş bahsetmişti aradaki tek fark desteklediği FPS farkı.

Bu açtığım konu yorumlara bakınız.

Desteklediği FPS farki derken 144Hz ya da 165 Hz mi kast ediyorsun.

G-Sync uyumlu ise FreeSync'in yapabildiklerini yapıyor.
Nvidia tarafından sertifikalı G-Sync uyumlu ise Nvidia'nın testlerinden geçmiş oluyor.
G-Sync donanıma sahipse monitörün Nvidia tarafından ayarlanmış overdrive modu ve 1Hz'den itibaren Sync özelliği oluyor.

Eki Görüntüle 1366137
Mesela örnek olarak benim monitörde FreeSync açık ve 48Hz ile 165Hz arası çalışıyor.
G-Sync Modülüm olsaydı ve Nvidia ekran kartım olsaydı 1Hz-165Hz arası çalışacaktı.

Bir de bunun Ultimate versiyonu var G-Sync Ultimate diye. O ise HDR 1000 sertifikalı monitörlerde HDR ile birlikle çalışabildiğini gösteriyor.

Aralarındaki farklar bunlar.

Anlaşılan bahsettiğim konudaki yorumlara bakmamışsın. Arkadaşın bahsettiği yorum ve kaynak burda. Anlatılmak istenilen yüksek Hertz aralığı değil düşük Hertz aralığında gerçek G-sync etkisini gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı