MSI P4M900M MAC OS X Maverick Kurarken HDD Görmüyor?

Tüm hdd'yi HFS+ yaptım ama yinede disk izlencesinde gözükmüyor. Ama flash diskler gözüküyor. Başka çözüm yolları arıyorum. Bende sata mode yok bu yüzden AHCI yapamıyorum all hands da yok bu yüzde4n onu da açamıyorum. Sadece ide var bu yüzden. IDE yaması arıyorum ama bulamadım yardımcı olabilir misiniz? Mac OS X Mavericks kuracağım ama BIOS'umda sata mode yok. Bu yüzden AHCI açamıyorum. AllHands seçeneği de yok. Bu yüzden de Disk İzlencesi'nde HDD gözükmüyor. Recep bey IDE yaması ile kurmamızı söylemiş videoda ama bu yamayı paylaşmamış. Araştırdım ve bulamadım da. Bu yama nedir ne değildir? Nasıl kurulur? Lütfen detaylı bir şekilde açıklar mısınız? Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey, öncelikle bana yardım etme çabasında bulunduğunuz için teşekkür ederim. IDE yamasını denedim olmadı, sonra MBR yaması denedim yine olmadı gözükmüyor disk izlencesi'nde. CPU-Z'den bakınca anakartım CASPER BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş. diyor. AIDA64 ile de 2 adet ekran görüntüsü aldım. 1. Anakart - BIOS 2. Anakart-Anakart

1. BIOS

AIDA.png

2. Anakart

AIDA 2.png

Teşekkürler, En açıklayıcı cevap sizinki oldu koca forumda... Durmaksızın yenileyip duruyordum sayfayı belki bir yazan olmuştur diye. İşi gücü bırakmıştım artık. En azından öğrenmiş oldum teşekkürler. Ama Recep Bey bir yolunu bulursa veya onun gibi bir olay olursa hemen yaparım tabi. Zaten anakartı değiştirmek istiyordum. Peki anakartı hangi özelliklerine göre, neye göre ve nasıl seçmeliyiz?

@parrhesia öncelikle cevabın için teşekkürler, 1. Sayfa da benim BIOS umla aynı BIOS resmini atmıştım. Ayrıca 2 gündür BIOS güncellemeye çalışıyorum ama bulamadım gerekli sürümü. Benim bilgisayar biraz eski, Casper olarak almıştık zamanında. Casper in sitesinde marka model bile çıkmıyor. Bu yüzden güncelleyemiyorum ya da ben bulamadım. Aynı şey MSI için de geçerli. Onda da BIOS güncellemesini bulamadım sanırım, BIOS'um yaklaşık 9 yıldır 1 kere bile güncellenmedi.

Bu link benim BIOS un güncellemesi attığınız için teşekkür ederim .@parrhesia ben bulamamıştım. Fakat şuan müsait değilim yarın ilk iş BIOS güncelleme olacak. İlginiz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı