Çözüldü MSI PRO B650M-B RTX 4070 sistemde görüntü gelmiyor ve BOOT LED ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

honourr

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba,

Aldığım yeni sistemde ekran kartını taktım ve DP kablo ekran kartına takılı ancak görüntü alamadım. HDMI denedim aynı.

Ekran kartına takılan tek bir kablo var, onu kontrol ettim. Mevcut kablolarda da sorun yok, boşta kablo yok. Ekran kartını çıkartıp-takıp tekrar denedim ama aynı. Ekran kartını çıkartıp HDMI'yı anakarta bağladım ve BIOS ekranı geldi.

İşletim sistemi yüklü olmadığı için boot yapamıyor gibi anladım. Şu an ekran kartını çıkarttım ve anakarta bağlı şekilde BIOS ekranındayım. BIOS tarihi 13 Kasım 2023 görünüyor. Update ile sorunum çözülür mü yoksa başka bir noktayı mı kontrol etmem gerek?

Sistem bu:

SS.jpg

Çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• SS.jpg
    SS.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 51
Çözüm
O zaman ihale karta kalıyor, çünkü sistem işlemciden görüntü veriyor, siz bir de BIOS'u son sürüme güncelleyip deneyin, belki düzeltilen bir sorun vardır.
Kablodan kaynaklıdır, benim sistemde, sıfır monitörün HDMI kablosu 3 açılışın birinde görüntü vermiyordu, farklı kablo aldım.
Bu nasıl bir durumdur yani anlamış değilim. Daha yepyeni monitör ve kablosu, yine yepyeni bir başka cihazda çalışmıyor 😒

Dediğiniz gibi yeni kablo almam lazım ama ne alacağımı nasıl bileceğim ki? İki farklı DP kablo denedim birbirinden farklı zamanlarda üretilmiş. Bu kabloların uyumluluk bilgisi var mıdır ona göre alayım?

Hayır daha yeni Asus monitör aldım ve onun DP kablosunu kullanıyorum. Kabloları zaten laptop'ta kullanıyorum, onlarda problem yok.

Bu arada anakarta takılı kablolardan birinin, sanırım kablonun uzunluğunun zar zor yetmesinden dolayı pinlerde hafif eğilme var. Bunun için iade edilmeli mi, siz ne düşünürsünüz?

Eki Görüntüle 2153747
Burda bahsettiğim hafif eğilme konusunda sanırım endişelenecek bir durum yok değil mi? Görselden anlayabiliyor musunuz bilmiyorum ama hafif eğiklik var. @Marix

Problem olmaz, düzeltebilirsiniz de, sıkıntılı bir durum değil.

GameGaraj'dan almıştım, onlara bir bildireyim. Kendim düzeltirsem kasanın diğer yan tarafını açıp kabloyu esnetmem lazım ama zaten pay varsa geliyor olmalı, umarım bir iki aya pinlerin eğilmesinden dolayı sistem sorunu yaşamam. :')

Bu arada DP kablo sorunu yazılımsal çözüldü, güncellemeler sonrası şu an ASUS monitörden gelen kabloyla sorunsuz kullanıyorum. Sonradan okuyucular için benim durumumdaki görüntü alamama sorunu, BIOS güncellemesi ile çözüldü. Her ne kadar versiyonu çok eski görünmese de bazen bir versiyon üstünde bile önemli sorunlar çözülmüş olabiliyor. Sistem alacaklara, işletim sistemi kurmadan önce BIOS güncellemesini önermiş olalım.

İyi Sosyaller, teşekkürler hızlı destek için @Marix

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı