MSI Pro H610M-E anakartta CPU ışığı yanıyor

zFainn

Hectopat
Bugün yeni bir sistem topladım her şeyi bitirdikten sonra monitöre bağlayıp çalıştırdım her şey çalışıyordu ama görüntü gelmiyordu Debug LED'lerine baktığımda CPU LED'i yanıyordu.
Pinleri kontrol ettim herhangi bir yamukluk yok çıkarıp yeniden taktım olmadı.
Anakart: MSI Pro H610M-E
İşlemci: i3 13100F.

ddr4 destekli anakarta ddr5 5600 mhz ram takmışsın

ram alırken anakartın specs lerine bakmadın mı hiç, cpu slotlarda takılı ramleri tarıyor, ve bios, anakart çipseti uyumsuz olduğu için cpu led hatası alıyorsun muhtemelen

varsa elinde udimm ddr4 ramle değiştir

"
  • Support Intel® Core™ 14th/ 13th/ 12th Gen Processors, Intel® Pentium® Gold and Celeron® Processors for LGA 1700 socket

• Supports DDR4 Memory, up to 3200(MAX) MHz

• Core Boost : With premium layout and digital power design to support more cores and provide better performance

• Memory Boost: Advanced technology to deliver pure data signals for the best performance, stability and compatibility"

MSI Pro H610M-E anakartın kendi websitesi hocam​

Hepsiburada.com Trendyol gibi web siteleri DDR4 sistemlere bazen, DDR5 yazıp geçiyor ve sık sık isimlendirme hataları yapıp, donanım bilgilerini eksik paylaşıyorlar

Bunlara aldanmış olabilirsiniz

MSI Pro H610M-E Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart​

ram alırken anakartın specs lerine bakmadın mı hiç, cpu slotlarda takılı ramleri tarıyor, ve bios, anakart çipseti uyumsuz olduğu için cpu led hatası alıyorsun muhtemelen

"
  • Support Intel® Core™ 14th/ 13th/ 12th Gen Processors, Intel® Pentium® Gold and Celeron® Processors for LGA 1700 socket

• Core Boost : With premium layout and digital power design to support more cores and provide better performance

• Memory Boost: Advanced technology to deliver pure data signals for the best performance, stability and compatibility"

Hocam anakartım ddr5 modeli

"

Hepsiburada.com Trendyol gibi web siteleri DDR4 sistemlere bazen, DDR5 yazıp geçiyor ve sık sık isimlendirme hataları yapıp, donanım bilgilerini eksik paylaşıyorlar

Bunlara aldanmış olabilirsiniz

MSI Pro H610M-E Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart​

Bu aklıma geldi fakat BIOS'a giremiyorum nedense bütün kombinasyonları denedim fakat ekranda hiçbir görüntü yok.

DDR4 anakarta DDR5 takmam imkansız hocam ayrıca anakartım DDR5 destekliyor hatanız var.

O zaman mecbur 12.nesil işlemci takıp o şekilde BIOS'u güncelleyeceksin.

İşlemcin ddr4 ve ddr5 destekliyor fakat, işlemciyi ddr4 destekli bir anakarta takıp, ddr5 ramleri cpu ya tanıtmaya çalışmışsın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı