MSI Pro H610M-E DDR4 Realtek ses sürücüsü çalışmıyor

denzi

Hectopat
Daha fazla  
MSI'ın sitesinden driverlarımı güncellerken Realtek Audio Driver'ını da güncelleyeyim dedim. Fakat güncelleme sonrası Aygıt Yöneticisi de dahil olmak üzere hiçbir yerde driver gözükmüyor. Kasa ve anakart ses portları çalışmıyor. Sadece NVIDIA ses sürücüsü ile monitörden ses alabiliyorum. Driveri silip tekrar yükledim, temiz kurulum yaptım, eski BIOS sürümüne geri döndüm. Sorun bunlara rağmen çözülmedi. En garibi ise Aygıt Yöneticisi'nden eski donanım ekle deyip ses, video ve oyun denetleyicileri altında Realtek sürücülerini seçtiğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, RTKVHD64.sys kodunu alıyorum. Nasıl çözeceğim bunu?

Teşekkürler.

Sistem:

Intel i5 12400F.
NVIDIA RTX 3060.
8x2 G.Skill 3200 MHz RAM.
MSI Pro H610M-E DDR4.
Crucial 1TB M.2 SSD.

Şu an aynı sorun bende de var. Bazen kapatıp açınca düzeliyor ama çok can sıkıcı. Çözümü araştırıyorum.

Çözümünü başka forumda buldum sorun bios surumunden kaynaklanıyor sonu AC olan bios sürümünü kurduğunuzda sorun düzeliyor ben jak girişli ses sistemini bir türlü okutamamistim hatta realtek uygulamasına bile girmiyordum rpc hatası veriyordu sorun tamamen biosla ilgili ses sürücüleri çalışmıyor

Çözümünü başka forumda buldum sorun bios surumunden kaynaklanıyor sonu AC olan bios sürümünü kurduğunuzda sorun düzeliyor ben jak girişli ses sistemini bir türlü okutamamistim hatta realtek uygulamasına bile girmiyordum rpc hatası veriyordu sorun tamamen biosla ilgili ses sürücüleri çalışmıyor

Buraya yazmayı unutmuşum. Sorun AD sürümden sonra başlamıştı fakat sonrasında eski sürüme döndüğümüzde bile sorun devam ediyordu. Şu an AF kodlu en son sürüm kullanıyorum bir sorun yok.

Buraya yazmayı unutmuşum. Sorun AD sürümden sonra başlamıştı fakat sonrasında eski sürüme döndüğümüzde bile sorun devam ediyordu. Şu an AF kodlu en son sürüm kullanıyorum bir sorun yok.
Ben af yüklenmiştim dün bugünde ses sistemini takayım dedim görmedi araştırırken AC olanda sorun olmadığını okudum bende onu kurdum düzeldi realtek uygulamasına girebiliyormusun afde ben giremedim ses sistemi jakli olduğu için realtek olmadan görmüyor usb ses karti sipariş vermiştim gelsin deneyeceğim usb olarak görüp tanirsa öyle afyi yüklerim muhtemel yoksa acden devam

Çözümünü başka forumda buldum sorun BIOS surumunden kaynaklanıyor sonu AC olan BIOS sürümünü kurduğunuzda sorun düzeliyor ben jak girişli ses sistemini bir türlü okutamamistim hatta Realtek uygulamasına bile girmiyordum rpc hatası veriyordu sorun tamamen BIOS'la ilgili ses sürücüleri çalışmıyor.

Çok teşekkür ediyorum hocam. Aylardır bununla uğraşıyordum. Her şeyi denedim. Sayısız kere temiz kurulum atmışımdır, sürücüyü defalarca nasıl mavi ekran vermeden kurabilirim diye düşünmüşümdür. Tekrardan teşekkürler.

Çok teşekkür ediyorum hocam. Aylardır bununla uğraşıyordum. Her şeyi denedim. Sayısız kere temiz kurulum atmışımdır, sürücüyü defalarca nasıl mavi ekran vermeden kurabilirim diye düşünmüşümdür. Tekrardan teşekkürler.
Rica ederim dediğim gibi bende başka forumda buldum çözümünü. Acye geçtikten sonra realtek uygulaması çalışıyordu pcyi kapatmadan Windows update guncellestirmeler yaptı realtek uygulaması yine rpc hatası veriyor ama 2+1 ses sistemim çalışıyor şükür. Usb ses karti gelsinde duruma göre son biosa geçebilirim bende

Rica ederim dediğim gibi bende başka forumda buldum çözümünü. Acye geçtikten sonra Realtek uygulaması çalışıyordu PC'yi kapatmadan Windows Update guncellestirmeler yaptı Realtek uygulaması yine rpc hatası veriyor ama 2+1 ses sistemim çalışıyor şükür. USB ses karti gelsinde duruma göre son BIOS'a geçebilirim bende.

Sonuç olarak AC ve AF de sıkıntı yok galiba anladığım kadarıyla. Ben AJ kullanıyorum ve saatlerdir Realtek HD Audio driver yüklemeye çalışıyorum ancak görmüyor PC. Yarın AC deneyip buraya yazarım.

Düzeltme (24.12.2024 | 18:07): BIOS sürümüm 7D48vAJ idi 7D48VAC sürümüne düşürdüm ve DDU ile Realtek sürücülerini temizleyip https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E-DDR4/support#driver sitesinde bulunan Driver kısmından On-Board Audio Drivers kısmına tıkladım, orada verilen Realtek HD Universal Driver sürücüsünün 6.0.9768.1 sürümünü indirdim ve kurdum ancak yine Aygıt Yöneticisinde Realtek sürücüsü gözükmedi, aynı işlemleri BIOS sürümünü 7D48vAF sürümüne yükselterek tekrar denedim ancak fayda etmedi. Şu anda hala jak girişinden ses alamıyorum. Gelişme olursa buraya yazarım.

Son düzenleme:
Sonuç olarak AC ve AF de sıkıntı yok galiba anladığım kadarıyla. Ben AJ kullanıyorum ve saatlerdir Realtek HD Audio driver yüklemeye çalışıyorum ancak görmüyor PC. Yarın AC deneyip buraya yazarım.

Düzeltme (24.12.2024 | 18:07): BIOS sürümüm 7D48vAJ idi 7D48VAC sürümüne düşürdüm ve DDU ile Realtek sürücülerini temizleyip https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E-DDR4/support#driver sitesinde bulunan Driver kısmından On-Board Audio Drivers kısmına tıkladım, orada verilen Realtek HD Universal Driver sürücüsünün 6.0.9768.1 sürümünü indirdim ve kurdum ancak yine Aygıt Yöneticisinde Realtek sürücüsü gözükmedi, aynı işlemleri BIOS sürümünü 7D48vAF sürümüne yükselterek tekrar denedim ancak fayda etmedi. Şu anda hala jak girişinden ses alamıyorum. Gelişme olursa buraya yazarım.

Gelişme olursa yazabilir misiniz? Benim de öyle bir sorunum var. BIOS güncellemesi yapıp format attıktan sonra Realtek kulaklığımı algılamıyordu. Driver'ını indirdim, fakat sorun çözülmedi. 1-2 hafta sonra algılamaya başladı, ancak 1 saat sonra karıncalanma sesleri çoğalıp kulaklık algılamayı bıraktı. Sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya başladım, tekrar olmaya başladı ama belli zamanlarda. Ardından hiç olmamaya başladı. Fakat kulaklık, laptopta çalışıyor. Bu PC'de çalışmıyor. Eski BIOS sürümünü bilmiyorum. Anakartın modelinin ses Driver'ını indirdim, o da çalışmadı. Bilgisayarda "Realtek Audio Console desteklemiyor" yazısı çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
BIOS 7D48vAJ Version
Temel Kart Ürünü Pro H610M-E DDR4 (MS-7D48)
Temel Kart Üreticisi Micro-Star International Co. LTD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı