MSI Pro Z690-A anakartın küçük parçası yamuldu

SenmisinOxa

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2020
Mesajlar
206
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Resimdeki yerde çok küçük 2 parça var. İsimlerini bilmiyorum. Ekran kartı slotunun tırnağını açarken elim kaydı ve elimdeki kalem birine çarptı, galiba hafif yamuk ve darbe almış gibi duruyor. PC'de şu an problem yok gibi çalışıyor. PC kurulu olduğundan örnek fotoğraf üzerinden gösterdim. Anakartım resimdeki anakart. Bu parça ne işe yarıyor böyle durması sıkıntı çıkarır mı?
 

Dosya Ekleri

  • 1024.png
    1024.png
    528,3 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20240409_031349_Chrome.jpg
    Screenshot_20240409_031349_Chrome.jpg
    187,9 KB · Görüntüleme: 24
Bahsettiğiniz anakart bileşeni MOSFET olarak adlandırılır, elektrik akımını düzenleyen bir bileşendir. Anakart üzerindeki MOSFET'lerin bir kısmı RAM slotlarının voltajını ve akımını sağlar. Eğer bu bileşenler arızalanırsa veya fiziksel olarak hasar görürse, RAM slotu düzgün çalışmayabilir veya RAM'i tanımayabilir. Ayrıca bu durumda bilgisayarın çalışmasına soruna teşkil etmiyorsa kurcalamamanızı öneririm. İyi forumlar.
 
Bahsettiğiniz anakart bileşeni MOSFET olarak adlandırılır, elektrik akımını düzenleyen bir bileşendir. Anakart üzerindeki MOSFET'lerin bir kısmı RAM slotlarının voltajını ve akımını sağlar. Eğer bu bileşenler arızalanırsa veya fiziksel olarak hasar görürse, RAM slotu düzgün çalışmayabilir veya RAM'i tanımayabilir. Ayrıca bu durumda bilgisayarın çalışmasına soruna teşkil etmiyorsa kurcalamamanızı öneririm. İyi Sosyaller.

Bilgi için teşekkürler. Dediğiniz gibi ellemiyorum. Sadece RAM'i ilgilendiren bir bileşen mi bu? Buraya değdikten sonra bilgisayara veri aktarmak için yeni Sata HDD ve Sata SSD bağlamıştım. Bağladıktan sonra BIOS'da sadece XMP ayarı ve fan ayarları Default'a döndü. Sonra XMP aktif ettim ve fanları tekrar ayarladım. Şuan XMP açık şekilde RAM'lar 3600 MHz'de çalışıyor. Acaba bu kendi kendine olan değişikliğe bu parça mı sebep oldu yoksa yeni Sata Disk takmam mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı