MSI Pro Z690-A BIOS flashback çalışmıyor

Machvins

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
778
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topladım forumda flashback videosuna göre MSI BIOS yazıp USB'ye yeni indirdiğim anakart driver BIOS yazılımının ismini değişip atıyorum. Fakat 3-4 kez ışık yanıp sönüyor ve sonra kapanıyor yanmıyor.

İlk başta yanlış USB taktım sonra flashback USB takıp denedim en son denediğim yöntem ise BIOS pilini ve PC'yi kapatıp 10 dakika beklettim yine aynısı 3-4 kere yanıp söndü. USB Rufus ile FreeDOS yaptım format dosyaları vardı. Sonra tekrardan biçimlendirdim acaba problem USB'den mi yardımcı olursanız sevinirim. PC'ye bu arada hiçbir şekilde elektrik gelmiyor fanlar çalışmıyor sadece flashback butonuna bastıktan sonra LED'i yanıyor.

Parçalar takılı iken denedim yine aynı söktüm yine aynı dostlar bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim ne yapmam gerektiği hakkında.


  • İşlemcim i5 13600K.
  • G.Skill 16 GB DDR4 4000 MHz RAM.
  • MSI Pro Z690-A DDR4.
  • RTX 2070.
 
coktan cozmussundur faka yınede yazım
cevabi basit. yanlıs bıos dosyası kullanıyorsun. aynı sıstemı bende kurdum ve z690-A pro nun cok fazla versıyonu vari dogru versıyonu bulman lazım.
 
Coktan cozmussundur faka yine de yazım.
Cevabi basit. Yanlış BIOS dosyası kullanıyorsun. Aynı sıstemı bende kurdum ve Z690-A Pro'nun cok fazla versıyonu vari dogru versıyonu bulman lazım.

Hocam DDR5 olanı indirmişim. Fakat DDR4 olanı denedim yine aynı.

Sistemde elektrik yoktu zaten hiçbir şekilde anakartı servise yolladım. İşlemci pinlerini yamultmuşlar. Garanti dışı kaldı diye mait atmışlar. Halbuki çift kutu da yolladım. Ve işlemci emniyet kapağını takıp kontrol ederek yolladım.

Tüketici hakem heyetine başvurdum sonucu bekliyorum. Bugün Amazon'dan yine aynı anakartı aldım benim bildiğim iki tane bu model var. Biri DDR4 birinde hiçbir şey yazmıyor DDR ile oda DDR5 oluyor.

Amazon'dan aldım bu sefer yarın elimde olur aldığım kart Bu bağlantıda ki MSI resmi sitesinden MSI Pro Z690-A DDR4 olan anakartın BIOS en son sürümü denemiştim. Ama dediğim gibi o anakart sorunluydu donanımsal hiçbir şekilde fanlar LED'leri bile çalışmıyordu.
 
Pro Z690-A
Pro Z690-A wfi.
Pro Z690-A DDR4.
Pro Z690-A DDR4 Wi-Fi
Pro Z690-A DDR5.

Diye gidiyor.

Hocam doğrusunu indirdim biliyorum, fakat yeni anakart aldım Amazon'dan, sadece 24 PIN'i çalıştırıp USB taktım mis gibi güncelleme attı sistemi kurdum sisteme sıfır elektrik PSU bile çalışmıyor.

BIOS bilini söktüm tekrar güncelleme atayım dedim fakat 3-4 kere LED yanıyor kapanıyor USB'de gidiyor sorun nedir sence anakart yazılımın damı PSU mu?
 

Geri
Yukarı