MSI Pulse 16 AI fan performansı nasıldır?

sağolun hocam

bu değerler biraz fazla değil mi Witcher 3 adlı oyunu orta ayarlarda dlss ile oynarken sıcaklık 102 dereceyi görüyor 0 bilgisayarda

140-160 civarı fps alıyor oyun ama sıcaklık fazla gibi.

Detaylı ve iyi derecelerde oynayacağınız ayarları sunmam için oyun içi canlı sıcaklık verilerine ihityacım var. MSI afterburner ile cpu gpu sıcaklıklarını ve watt kullanmlarını gösteren kısa bir video hazırlarsanız yardımcı olabilirim.

İşlemci 80W vs. çekliyorsa 100 Derece görmesi çok normal.
İşlemciinin Temel TDP'si zaten 28W.
50W'a sabitleyip oynarsanız %1 performans kaybı bile yaşamazsınız soğuk oynarsınız.
Cihaza bir takım ayar gerekiyor ilk aldığınızda, sonrasında en iyi F/P cihaz olur.

Pil ayarları
İşlemci güç yönetimi-ısı yönetimi.

Mesela ben 55 derece günlük kullanımda fan açmadan kullanıyorum cihazı. Performansıda gayet iyi.

Elimdeki güç planlarını paylaşmayıo bulursam daha iyi yardımcı olabilirim.

throttlestop ile 40 a çektim 91 derece gördüm cs 2 de falan baya ısınıyor gibi. grafikleri de en düşük ayarlarda oynamak istemiyorum kıstıkça çamura dönüyor görüntü. Ultra olmasa da yüksek olmalı yani ayarlar. Bir i7-13620H veya i7-14700HX mi daha az ınısırdı bu oyunlarda yoksa core ultra 7 155h mi? i7-14700HX performans olarak elbette daha fazla güce sahip olabilir ama hangisi daha çok ısınırdı.

Çok ilginç başınıza gelen olay, ben de tam aksine 70 derecelerde War Thunder Ultra ayarlarda 130FPS oynuyorum.

MSI Center ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Başka işlemcilerle doğrudan karşılaştırma yapman biraz zor. Ne bu fiyata bahsettiğin işlemcileri bulabilirsin ne de doğru düzgün soğutmaya sahip olan bir model.

Asus rog strix bile iyi değil artık, her cihazda kronik sorun var.

MSI Center'ı AI Engine modunda kullanıyorum ekstra bir ayar yapmadım.
Tam olarak nerenin görüntüsünü istiyorsunuz acaba?

49799 tl ye aldım 32 gb olan model.
MSI Pulse 16 AI C1VFKG-093XTR
Bu fiyata gayet güzel işlemcili ekran kartlı bilgisayarlar vardı msi dır kasası sağlamdır soğutması iyiyidir diye aldık. O günlerde ekranı için farklı panel kullandığını bile söylediler. Farklı bir panel kullanmıyormuş. Hepsinde olan kötü panel. Belki soğutmaları kötüdür ona bir şey diyemem söylediğim işlemci versiyonlarına sahip modeller.

Cihaz boşta dururken fan sesi net duyuluyor zaten de vuv vuv vuv diye sabit olmayan bir hızda anlık dalgalanmalı şekilde ses geliyor normal mi ? Oyuna girince hız yükseldiği için o vuv vuv sesi gidiyor tabi sürekli yüksek hıza geçiyor gibi bir şey.

Son düzenleme:

20 ms gecikme, CS2 gibi oyunlar oynarken cok rahatsız ediyor mu?

Benim ayarlarım da sizinki gibi ama uncharted 4te 95 derecelerde geziyor hep. Neyi yanlış yapıyorum acaba?

Benim ayarlarım da sizinki gibi ama uncharted 4te 95 derecelerde geziyor hep. Neyi yanlış yapıyorum acaba?
Ben İşlemci güç ayarlarını ve MSI Center ayarlarımı daha paylaşamadım.

Yarın detaylı bir şekilde rehber paylaşacağım.

Cihaz hakkında yeni bir bilgi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Crosshair 16 HX ile birebir aynı cihaz.
Sadece işlemci ve ekran kartı farklı.
Birde PCI 5.0 m2 yuvası yok, onun dışında pulse ile crosshair iç yapısı-soğutma-port-tasarım birebir aynı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…