MSI Pulse 16 AI fan performansı nasıldır?

201xtr ve 212xtr panelleri de mi %45 NTSC ki? 087xtr ile RAM dışı farkları yok (212xtr 32gb). Keşke elinde olan biri olsa da cevaplasa. Bi farkı olması gerek o yüzden soruyorum.

Son düzenleme:
Aynı panel.

Sadece RAM eklemişler kendin RAM eklesen daha ucuza gelir aynı fiyat farkına 48 GB yapabilirsin 32 yb RAM alıp.

087xtr ve 201xtr RAM'leri zaten aynı. 093xtr ve 212xtrnin de aynı. Neden aynı modeli 4 farklı isimle çıkarsınlar, 16 GB ve 32 GB olacak şekilde 2 farklı isim ( 087xtr ve 093xtr veya 201xtr ve 212xtr ) yetmiyor muydu? Tek farkları RAM olmaması gerek, onu sorguluyorum. Olabiliyorsa da öğrenmiş olurum. Bilginiz var mı?

Bahsettiğin terimlerin ne olduğunu bilmiyorum bile.

Epeyden 201xtr ile 087xtr panel bilgileri bu şekilde. 093Xtr'de var fakat 087xtr ile aynı sadece RAM 32 GB olarak değiştirilmiş. MSI Pulse modelini alacaksanız 087xtr en mantıklı seçenek gibi duruyor 100% DCI-P3 diyor.Eki Görüntüle 2523313

Hocam ben 083xtr almayı düşünüyorum. 17,3 inç olan model onun paneli nedir acaba? Bilginiz var mı?

Hocam ben 083xtr almayı düşünüyorum. 17,3 inç olan model onun paneli nedir acaba? Bilginiz var mı?
Muhtemelen aynı, baksanıza MSI raider serisinde bile iyi renk gamutu olan bir panel kullanmıyormuş. Büyük ihtimalle yine %45 NTSC panel.

Ayrıca sırf 1 inç ve ekstra 16gb ram için 9.000TL ödemek ne kadar mantıklı?

Muhtemelen aynı, baksanıza MSI Raider serisinde bile iyi renk gamutu olan bir panel kullanmıyormuş. Büyük ihtimalle yine %45 NTSC panel.

Ayrıca sırf 1 inç ve ekstra 16 GB RAM için 9.000TL ödemek ne kadar mantıklı?

Açıkçası şu an benzer fiyatlara 5070'li kasalı bilgisayar toplama niyetim de var ama laptop olarak da bunu düşünüyorum fiyat farkına gelecek olursak satıcı Hepsiburada olduğu için tercih etmek istedim ayrıca 5600MHz 16x16 RAM takınca fiyat farkı yaklaşık 5-6 bin TL arasına iniyor o yüzden öyle bir tercih yaptım. Şu an MSI GF75 Thin 9sc modelini kullanıyorum.

Laptop istememin nedeni 5000 serisini atlayıp beni 6000 veya 7000 serisine kadar idare edebilecek bir bilgisayar istemem çünkü şu an 5070 de 12 GB VRAM var ve NVIDIA'nın ilerleyen serilerde bu düşük VRAM olayını halledebileceğine dair söylentiler var.

Açıkçası şu an benzer fiyatlara 5070'li kasalı bilgisayar toplama niyetim de var ama laptop olarak da bunu düşünüyorum fiyat farkına gelecek olursak satıcı Hepsiburada olduğu için tercih etmek istedim ayrıca 5600MHz 16x16 RAM takınca fiyat farkı yaklaşık 5-6 bin TL arasına iniyor o yüzden öyle bir tercih yaptım. Şu an MSI GF75 Thin 9sc modelini kullanıyorum.

Laptop istememin nedeni 5000 serisini atlayıp beni 6000 veya 7000 serisine kadar idare edebilecek bir bilgisayar istemem çünkü şu an 5070 de 12 GB VRAM var ve NVIDIA'nın ilerleyen serilerde bu düşük VRAM olayını halledebileceğine dair söylentiler var.
Satıcı fark etmez, hatta ebrar bilgisayar veya gaminggen tr gibi sitelerden almanız daha iyi bile olabilir Resmi satıcılardır çünkü.

Ebrar bilgisayar satıcı, ram yükseltmesi yapabilirsiniz. Her türlü daha mantıklı.

Ayrıca bundan daha iyi soğutmaya sahip cihaz bulabileceğinizi sanmıyorum.

Hangi cihaz CPU temel TDP değerinin iki katında 70 derece çalışabiliyor?
Ekran kartı da FULL Power'da 75'i geçmiyor. VE kolay kolay 80W'ı geçmediğinden 60 derece FİVEM ve WT oynatıyor cihaz.

Son düzenleme:
Satıcı fark etmez, hatta ebrar bilgisayar veya Gaming.Gen.TR TR gibi sitelerden almanız daha iyi bile olabilir resmi satıcılardır çünkü.

Ebrar bilgisayar satıcı, RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. Her türlü daha mantıklı.

Ekran kartı da full Power'da 75'i geçmiyor. Ve kolay kolay 80W'ı geçmediğinden 60 derece FiveM ve wt oynatıyor cihaz.

Cevabınız için teşekkürler hocam. Soğutma olarak iyi olduğunu duymuştum o yüzden eleyerek bu laptopta karar kılmıştım. Sadece kasalı bilgisayara geçiş yapsam mı diye düşünüyordum. Ama şimdilik laptopla devam edeceğim. Bu arada siz de hangi model vardı Pulse'un ve şu anlık deneyimleriniz nasıl? Şimdiden teşekkürler.

Satıcı fark etmez, hatta ebrar bilgisayar veya Gaming.Gen.TR TR gibi sitelerden almanız daha iyi bile olabilir resmi satıcılardır çünkü.

Ebrar bilgisayar satıcı, RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. Her türlü daha mantıklı.

Ekran kartı da full Power'da 75'i geçmiyor. Ve kolay kolay 80W'ı geçmediğinden 60 derece FiveM ve wt oynatıyor cihaz.

Hocam bütçem Max 43 44K bende sizin bilgisayarı almayı düşünüyorum şuradan MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201XTR U7-155H 16 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4060 16" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

Memnun musunuz ya da keşke şu bilgisayarı alsaydım dediğiniz oldu mu gemi mühenisliği içim alacağım bir de sizce yeterli olur mu?

Hocam bütçem Max 43 44K bende sizin bilgisayarı almayı düşünüyorum şuradan MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201XTR U7-155H 16 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4060 16" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

Memnun musunuz ya da keşke şu bilgisayarı alsaydım dediğiniz oldu mu gemi mühenisliği içim alacağım bir de sizce yeterli olur mu?
Cihazın dış tasarımı olsun zaten sipariş ettiğinizde beğeneceksiniz fikirlerinizi bu konuda paylaşırsanız sevinirim, performansı olsun benim işimi gördü bende Blender sahneleri render ile uğraşıyorum işimi görüyor.

Cihazdaki RTX 4060 140W, bu gün denediğim ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 125W ile performans olarak eşit olduğunu test ettim bu arada.
Özellikle MSI cihaz almamın nedeni; cihaz 6 ay sonra değil 6 yıl sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor. Bu benim için kritik bir seçim. O kadar para verip 2 yıl kullanmak istemem.

Onun dışında bu gün ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 Hakkında ki deneyimlerim ve PULSE 16 AI ile karşılaştırmam sonucu düşüncelerim şunlar;

MSI PULSE AI 16 hem işlemcisi ile hem ekran kartı ile bu cihazın verdiği performansın aynısını veriyor, tam anlamıyla donanım performansları eşit. > ASUS ROG ZEPHYRUS G16

4090 125W olması sebebiyle tabii ki.

Fakat MSI'ın soğutması çok daha başarılı. İki cihazda aynı performansı veriyor ama ASUS sıvı metal ile 90 derecelerde geziyor ekran kartı da 85.

MSI ise FULL yükte 90 derecede geziyor fakat ben Battlefield 1 ve GTA 5 oynadım iki cihazda ve bu denli size bilgi aktarıyorum.

MSI-GTA-5
RTX 4060: 70 derece avg.
Ultra 7 155h: 80 derece avg.
İşlemci bir tık limitlendiğinde FPS kaybıda yaşamıyor 70 derecede oynuyorsunuz.
Fanlar %30.

-------------

ASUS ROG ZEPHYRUS G16-GTA-5
RTX 4090: 85 derece avg.
Ultra 9 185h: 95 derece avg.
İşlemciyi 30w limitlesem bile BOŞTA 60-70 de geziyordu.
Sıvı metali yeni ve hatasız uygulandı.
Fanlar %60.
--------------

ASUS ROG için ekran kartlarının aynı performansı vermesinin W sınırlaması olduğunu biliyordum fakat işlemcilerinde aynı skoru vermesi şaşırttı..
Belki ASUS ROG ZEPHYRUS G16 sorunlu bir cihaz.

ASUS'u çok sürpriz bir yerde test etme fırsatım olduğu için kayıt alamadım ve paylaşacak veri toplayamadım.

Fakat Pulse 16 087XTR'nin canlı verilerini paylaşabilirim.

1751919591753.png

MSI PULSE 16 AI teardown.

Bakır boruların genişliğini ve sistemi soğutması için ne kadar iyi olduğunu şimdi atacağım MSI Vector teardown'dan anlayabilirsiniz.

1751919741078.png

Bu da MSI Vector 16 HX RTX 4080'nin teardown'u anakart yapısı, soğutma blokları ve fan yelpaze inceliği neredeyse aynı.
Hatta Pulse 16 AI bir tık daha kalın borulara sahip.

RTX 4080 Vector'u bizzat ben çektim.

@Kırmızıtuborgayhan Rahatlıkla MSI PULSE 16 AI alabilirsiniz tek paneli %45 NTSC ama MSI 4080 Vector bile %45 NTSC zaten. Pek ekrana takmıyorsanız fark etmezsiniz bile.

Merak edenler için fiyatın 200.000TL olup MSI Pulse 16 ile aynı performansı verip daha çok ısınan ASUS ROG ZEPHYRUS teardown'da ektedir (kendi çekimim);
1751920164573.png
1751920147757.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı