MSI Pulse 16 AI fan performansı nasıldır?

Cihazın dış tasarımı olsun zaten sipariş ettiğinizde beğeneceksiniz fikirlerinizi bu konuda paylaşırsanız sevinirim, performansı olsun benim işimi gördü bende Blender sahneleri render ile uğraşıyorum işimi görüyor.

Cihazdaki RTX 4060 140W, bu gün denediğim ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 125W ile performans olarak eşit olduğunu test ettim bu arada.
Özellikle MSI cihaz almamın nedeni; cihaz 6 ay sonra değil 6 yıl sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor. Bu benim için kritik bir seçim. O kadar para verip 2 yıl kullanmak istemem.

Onun dışında bu gün ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 Hakkında ki deneyimlerim ve PULSE 16 AI ile karşılaştırmam sonucu düşüncelerim şunlar;

MSI PULSE AI 16 hem işlemcisi ile hem ekran kartı ile bu cihazın verdiği performansın aynısını veriyor, tam anlamıyla donanım performansları eşit. > ASUS ROG ZEPHYRUS G16

4090 125W olması sebebiyle tabii ki.

Fakat MSI'ın soğutması çok daha başarılı. İki cihazda aynı performansı veriyor ama ASUS sıvı metal ile 90 derecelerde geziyor ekran kartı da 85.

MSI ise FULL yükte 90 derecede geziyor fakat ben Battlefield 1 ve GTA 5 oynadım iki cihazda ve bu denli size bilgi aktarıyorum.

MSI-GTA-5
RTX 4060: 70 derece avg.
Ultra 7 155h: 80 derece avg.
İşlemci bir tık limitlendiğinde FPS kaybıda yaşamıyor 70 derecede oynuyorsunuz.
Fanlar %30.

-------------

ASUS ROG ZEPHYRUS G16-GTA-5
RTX 4090: 85 derece avg.
Ultra 9 185h: 95 derece avg.
İşlemciyi 30w limitlesem bile BOŞTA 60-70 de geziyordu.
Sıvı metali yeni ve hatasız uygulandı.
Fanlar %60.
--------------

ASUS ROG için ekran kartlarının aynı performansı vermesinin W sınırlaması olduğunu biliyordum fakat işlemcilerinde aynı skoru vermesi şaşırttı..
Belki ASUS ROG ZEPHYRUS G16 sorunlu bir cihaz.

ASUS'u çok sürpriz bir yerde test etme fırsatım olduğu için kayıt alamadım ve paylaşacak veri toplayamadım.

Fakat Pulse 16 087XTR'nin canlı verilerini paylaşabilirim.

Eki Görüntüle 2530034
MSI PULSE 16 AI teardown.

Bakır boruların genişliğini ve sistemi soğutması için ne kadar iyi olduğunu şimdi atacağım MSI Vector teardown'dan anlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2530036
Bu da MSI Vector 16 HX RTX 4080'nin teardown'u anakart yapısı, soğutma blokları ve fan yelpaze inceliği neredeyse aynı.
Hatta Pulse 16 AI bir tık daha kalın borulara sahip.

RTX 4080 Vector'u bizzat ben çektim.

@Kırmızıtuborgayhan Rahatlıkla MSI PULSE 16 AI alabilirsiniz tek paneli %45 NTSC ama MSI 4080 Vector bile %45 NTSC zaten. Pek ekrana takmıyorsanız fark etmezsiniz bile.

Merak edenler için fiyatın 200.000TL olup MSI Pulse 16 ile aynı performansı verip daha çok ısınan ASUS ROG ZEPHYRUS teardown'da ektedir (kendi çekimim);Eki Görüntüle 2530038Eki Görüntüle 2530037
sağolun hocam

1752334582613.png

bu değerler biraz fazla değil mi Witcher 3 adlı oyunu orta ayarlarda dlss ile oynarken sıcaklık 102 dereceyi görüyor 0 bilgisayarda

140-160 civarı fps alıyor oyun ama sıcaklık fazla gibi.

Eki Görüntüle 2533312

bu değerler biraz fazla değil mi Witcher 3 adlı oyunu orta ayarlarda dlss ile oynarken sıcaklık 102 dereceyi görüyor 0 bilgisayarda

140-160 civarı fps alıyor oyun ama sıcaklık fazla gibi.
Detaylı ve iyi derecelerde oynayacağınız ayarları sunmam için oyun içi canlı sıcaklık verilerine ihityacım var. MSI afterburner ile cpu gpu sıcaklıklarını ve watt kullanmlarını gösteren kısa bir video hazırlarsanız yardımcı olabilirim.

İşlemci 80W vs. çekliyorsa 100 Derece görmesi çok normal.
İşlemciinin Temel TDP'si zaten 28W.
50W'a sabitleyip oynarsanız %1 performans kaybı bile yaşamazsınız soğuk oynarsınız.
Cihaza bir takım ayar gerekiyor ilk aldığınızda, sonrasında en iyi F/P cihaz olur.

Pil ayarları
İşlemci güç yönetimi-ısı yönetimi.

Mesela ben 55 derece günlük kullanımda fan açmadan kullanıyorum cihazı. Performansıda gayet iyi.

Elimdeki güç planlarını paylaşmayıo bulursam daha iyi yardımcı olabilirim.

throttlestop ile 40 a çektim 91 derece gördüm cs 2 de falan baya ısınıyor gibi. grafikleri de en düşük ayarlarda oynamak istemiyorum kıstıkça çamura dönüyor görüntü. Ultra olmasa da yüksek olmalı yani ayarlar. Bir i7-13620H veya i7-14700HX mi daha az ınısırdı bu oyunlarda yoksa core ultra 7 155h mi? i7-14700HX performans olarak elbette daha fazla güce sahip olabilir ama hangisi daha çok ısınırdı.

ThrottleStop ile 40'a çektim 91 derece gördüm CS 2 de falan bayağı ısınıyor gibi. Grafikleri de en düşük ayarlarda oynamak istemiyorum kıstıkça çamura dönüyor görüntü. Ultra olmasa da yüksek olmalı yani ayarlar. Bir i7-13620H veya i7-14700HX mi daha az ınısırdı bu oyunlarda yoksa Core Ultra 7 155h mi? i7-14700HX performans olarak elbette daha fazla güce sahip olabilir ama hangisi daha çok ısınırdı.

Çok ilginç başınıza gelen olay, ben de tam aksine 70 derecelerde War Thunder Ultra ayarlarda 130FPS oynuyorum.

MSI Center ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

throttlestop ile 40 a çektim 91 derece gördüm cs 2 de falan baya ısınıyor gibi. grafikleri de en düşük ayarlarda oynamak istemiyorum kıstıkça çamura dönüyor görüntü. Ultra olmasa da yüksek olmalı yani ayarlar. Bir i7-13620H veya i7-14700HX mi daha az ınısırdı bu oyunlarda yoksa core ultra 7 155h mi? i7-14700HX performans olarak elbette daha fazla güce sahip olabilir ama hangisi daha çok ısınırdı.
Başka işlemcilerle doğrudan karşılaştırma yapman biraz zor. Ne bu fiyata bahsettiğin işlemcileri bulabilirsin ne de doğru düzgün soğutmaya sahip olan bir model.

Asus rog strix bile iyi değil artık, her cihazda kronik sorun var.

Çok ilginç başınıza gelen olay, ben de tam aksine 70 derecelerde War Thunder Ultra ayarlarda 130FPS oynuyorum.

MSI Center ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Başka işlemcilerle doğrudan karşılaştırma yapman biraz zor. Ne bu fiyata bahsettiğin işlemcileri bulabilirsin ne de doğru düzgün soğutmaya sahip olan bir model.

Asus rog strix bile iyi değil artık, her cihazda kronik sorun var.
MSI Center'ı AI Engine modunda kullanıyorum ekstra bir ayar yapmadım.
Tam olarak nerenin görüntüsünü istiyorsunuz acaba?

49799 tl ye aldım 32 gb olan model.
MSI Pulse 16 AI C1VFKG-093XTR
Bu fiyata gayet güzel işlemcili ekran kartlı bilgisayarlar vardı msi dır kasası sağlamdır soğutması iyiyidir diye aldık. O günlerde ekranı için farklı panel kullandığını bile söylediler. Farklı bir panel kullanmıyormuş. Hepsinde olan kötü panel. Belki soğutmaları kötüdür ona bir şey diyemem söylediğim işlemci versiyonlarına sahip modeller.

Cihaz boşta dururken fan sesi net duyuluyor zaten de vuv vuv vuv diye sabit olmayan bir hızda anlık dalgalanmalı şekilde ses geliyor normal mi ? Oyuna girince hız yükseldiği için o vuv vuv sesi gidiyor tabi sürekli yüksek hıza geçiyor gibi bir şey.

Son düzenleme:
Cihazın dış tasarımı olsun zaten sipariş ettiğinizde beğeneceksiniz fikirlerinizi bu konuda paylaşırsanız sevinirim, performansı olsun benim işimi gördü bende Blender sahneleri render ile uğraşıyorum işimi görüyor.

Cihazdaki RTX 4060 140W, bugün denediğim ASUS ROG Zephyrus G16 RTX 4090 125W ile performans olarak eşit olduğunu test ettim bu arada.
Özellikle MSI cihaz almamın nedeni; cihaz 6 ay sonra değil 6 yıl sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor. Bu benim için kritik bir seçim. O kadar para verip 2 yıl kullanmak istemem.

Onun dışında bugün ASUS ROG Zephyrus G16 RTX 4090 hakkında ki deneyimlerim ve Pulse 16 AI ile karşılaştırmam sonucu düşüncelerim şunlar;

MSI Pulse AI 16 hem işlemcisi ile hem ekran kartı ile bu cihazın verdiği performansın aynısını veriyor, tam anlamıyla donanım performansları eşit. > ASUS ROG ZEPHYRUS G16

4090 125W olması sebebiyle tabii ki.

Fakat MSI'ın soğutması çok daha başarılı. İki cihazda aynı performansı veriyor ama ASUS sıvı metal ile 90 derecelerde geziyor ekran kartı da 85.

MSI ise full yükte 90 derecede geziyor fakat ben Battlefield 1 ve GTA 5 oynadım iki cihazda ve bu denli size bilgi aktarıyorum.

MSI-GTA-5
RTX 4060: 70 derece AVG.
Ultra 7 155h: 80 derece AVG.
İşlemci bir tık limitlendiğinde FPS kaybıda yaşamıyor 70 derecede oynuyorsunuz.
Fanlar %30.

-------------

ASUS ROG Zephyrus G16-GTA-5
RTX 4090: 85 derece AVG.
Ultra 9 185h: 95 derece AVG.
İşlemciyi 30W limitlesem bile boşta 60-70 de geziyordu.
Sıvı metali yeni ve hatasız uygulandı.
Fanlar %60.
--------------

ASUS ROG için ekran kartlarının aynı performansı vermesinin W sınırlaması olduğunu biliyordum fakat işlemcilerinde aynı skoru vermesi şaşırttı.
Belki ASUS ROG Zephyrus G16 sorunlu bir cihaz.

ASUS'u çok sürpriz bir yerde test etme fırsatım olduğu için kayıt alamadım ve paylaşacak veri toplayamadım.

Fakat Pulse 16 087Xtr'nin canlı verilerini paylaşabilirim.

Eki Görüntüle 2530034
MSI Pulse 16 AI Teardown.

Bakır boruların genişliğini ve sistemi soğutması için ne kadar iyi olduğunu şimdi atacağım MSI Vector Teardown'dan anlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2530036
Bu da MSI Vector 16 HX RTX 4080'nin Teardown'u anakart yapısı, soğutma blokları ve fan yelpaze inceliği neredeyse aynı.
Hatta Pulse 16 AI bir tık daha kalın borulara sahip.

RTX 4080 Vector'u bizzat ben çektim.

@Kırmızıtuborgayhan rahatlıkla MSI Pulse 16 AI alabilirsiniz tek paneli %45 NTSC ama MSI 4080 Vector bile %45 NTSC zaten. Pek ekrana takmıyorsanız fark etmezsiniz bile.

Merak edenler için fiyatın 200.000TL olup MSI Pulse 16 ile aynı performansı verip daha çok ısınan ASUS ROG ZEPHYRUS Teardown'da ektedir (kendi çekimim);Eki Görüntüle 2530038Eki Görüntüle 2530037

20 ms gecikme, CS2 gibi oyunlar oynarken cok rahatsız ediyor mu?

Cihazı kullanıyorum ve bol bol oyun oynadım evet fan sesi aynı şekilde diğer cihazların seviyesinde.

MSI CENTER üzerinden bu şekilde ayarlarsanız;

Ekran kartı 65'i
işlemci 75'i geçmeden iyi bir şekilde oynayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2520784

Kendimce kıyaslayabileceğim tek cihaz LOQ, daha önce loq kullandım onunda fan sesi aşşağı yukarı aynısıydı. Bu attığım ayarlar ile bir tık daha sessiz. MSI PULSE.

Onun dışında Fanlar 8000RPM'e kadar çıkıyor ses çıkması çok normal, bu attığım ayarlarda fanlar maksimum (90 derece gibi asla ulaşmayacak seviyelerden bahsediyorum) 6000RPM'de döner.
Şuan cihazı böyle kullanıyorum ve bir şikayetim yok pilide iyi 7-8 saat götürüyor beni.

Fakat

MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201XTR yerine​

MSI Pulse 16 AI C1VFKG-087XTR alın.​

Panel kalitesi fark ediyor.

Eki Görüntüle 2520785
Eki Görüntüle 2520786

Çekirdek Saati Ofseti ve VRAM saati ofsetini sıfıra çekin OC yapmayın cihazı.

Onun dışında belirttiğim fan ayarlarında kullanırsanız pişman olmazsınız.

Kütüphanede kullanacaksanız direkt ECO moda çekin. Onun dışında oyun oynayacağınız zaman bu dediğim ayarlarda kullanırsanız iyi olur.
Benim ayarlarım da sizinki gibi ama uncharted 4te 95 derecelerde geziyor hep. Neyi yanlış yapıyorum acaba?

Benim ayarlarım da sizinki gibi ama uncharted 4te 95 derecelerde geziyor hep. Neyi yanlış yapıyorum acaba?
Ben İşlemci güç ayarlarını ve MSI Center ayarlarımı daha paylaşamadım.

Yarın detaylı bir şekilde rehber paylaşacağım.

Cihaz hakkında yeni bir bilgi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Crosshair 16 HX ile birebir aynı cihaz.
Sadece işlemci ve ekran kartı farklı.
Birde PCI 5.0 m2 yuvası yok, onun dışında pulse ile crosshair iç yapısı-soğutma-port-tasarım birebir aynı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı