MSI Pulse 16 AI vs MSI Stealth 14 AI Studio

Anyone09

Picopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi 2 cihaz arasında kaldım. Kafama takılan tek yer MSI Stealth 14'ü masada kullanırken harici bir adet monitörde kullanmayı planlıyorum. Boyutu nedeniyle monitöre bağladığımda aşırı ısınır mı veya performans kaybı olur mu emin değilim. Sanal makine çalıştırıp kodlama yapıyorum, kod yazrken bazen sıkılıp başka yerelerde devam ediyorum, yatakte oturark yazıyorum vs. ondan boyutu nedeni ile Stealth 14 daha cazip geliyor. Sizin fikirleriniz neler?

MSİ PULSE 16 AI

MSI STEALTH 14 AI STUDIO

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gücü hemen hemen eşit olduğundan:
Ekran 14" 16:10 2.8k (2880x1800), OLED, 120Hz.
Olduğu için tartışmasız Stealth 14'ü alırdım ben. Böylece güçlü sistemin yanında bir de Mac seviyesine (TR şartlarında OLED'e erişim zorluğu) yakın deneyim edinmiş olurum.

Başlıkta belirttiğim gibi 2 cihaz arasında kaldım. Kafama takılan tek yer MSI Stealth 14'ü masada kullanırken harici bir adet monitörde kullanmayı planlıyorum. Boyutu nedeniyle monitöre bağladığımda aşırı ısınır mı veya performans kaybı olur mu emin değilim. Sanal makine çalıştırıp kodlama yapıyorum, kod yazrken bazen sıkılıp başka yerelerde devam ediyorum, yatakte oturark yazıyorum vs. ondan boyutu nedeni ile Stealth 14 daha cazip geliyor. Sizin fikirleriniz neler?

MSİ PULSE 16 AI

MSI STEALTH 14 AI STUDIO
İkiside birbirinden güzel cihazlar. Stealth modeli panel olarak çok daha iyi fakat ekran kartı 80W. Pulse modelinin ise 140W. Sizin için TGP çokta önemli değilse Stealth modelini tercih edin derim.

Ayrıca Stealth modeli satıcının kendi sitesinde daha ucuz.

Ekran kartları Stealth'da:
  • Ekran kartı watt değeri 80W + 10W (Dynamic Boost ile)
Pulse'da:
  • Ekran kartı watt değeri: 115W+25W (Dynamic Boost ile)

100W sonrasının çok bir performans artışı olmadığını biliyorum en azından 4000 serisini araştırırken bu bilgiyi edindim. O yüzden aralarındaki Performans'ın büyük derecede ayrık olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca webcam sizin için önemliyse Pulse bence kötü bir deneyim sunacak. Stealth versiyonu da çok iyi denemez ama 1080p 720'den daha iyidir. Meeting falan yapıyorsanız aklınızda bulunsun.

İkiside birbirinden güzel cihazlar. Stealth modeli panel olarak çok daha iyi fakat ekran kartı 80W. Pulse modelinin ise 140W. Sizin için TGP çokta önemli değilse Stealth modelini tercih edin derim.

Ayrıca Stealth modeli satıcının kendi sitesinde daha ucuz.

Aynen daha ucuzmuş teşekkürler bilgilendirme için. Ama güvenilir bir aracı olması bir sorun çıkar ise daha avantajlı olmazmı ?

Ben de almayı düşünüyorum ama ısınma sıkıntı olur mu diye korkuyorum (Stealth 14 için). Bu konuda bilginiz var mı? Isınma sıkıntı olur mu?

Ben de almayı düşünüyorum ama ısınma sıkıntı olur mu diye korkuyorum (Stealth 14 için). Bu konuda bilginiz var mı? Isınma sıkıntı olur mu?
Vapor Chamber Soğutma ile geliyormuş üst düzey kaliteli denebilecek bir soğutma sistemi hiç durmadan, mola vermeden saatlerce yüksek performans gerektiren oyun veya render gibi işler yapmadığınız sürece sorun olacağını zannetmiyorum. ama şarzı baya kötü gidiyormuş ortalama 2 taş çatlasın 3.5 saat kadar bilgin olsun. Bende arkadaşların yorumlarını göz önünde bulunudrarak Stealth 14 alacağım muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı