Satılık MSI R9 295X2

Konu güncel arkadaşlar. Fiyatı 3.000 Tl'ye indirdim Alıcı bulursam biraz daha indirebilirim ama zaten kartın sıfırı Doların yükselmesiyle 4.200-4-500'e satılıyor Vatan'da. Kartın Değeri düşmesin diye hala kullanmıyorum zaten. Hala 1 aylık.
Kardeşim 2.600 / 2.700 verebilirim uygun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, sonucunuz olumsuz olursa da dönmenizi isterim, daha sonra başka alıcılar çıkarsa kesin bilgi olsun en azından elimde diye.

Kardeşim merhaba, tercihimi GTX 980 den yana kullanma kararı aldım.
İyi satışlar.

Kardeşim merhaba, tercihimi GTX 980 den yana kullanma kararı aldım.
İyi satışlar.
Dönüş yaptığınız için teşekkürler. R9 295X2'nin rakibi GTX 980 SLI'dır. Tek Gtx 980 yarı yarıya performans veriyor R9 295X2'ye göre. Gtx 980 Sli'ın maliyeti de 4.000 TL civarı olduğunu düşünürsek aslında 2.700'e R9 295X2 daha iyi bir tercih olurdu performans açısından. Siz bilirsiniz yine :)

Kartınızla ilgilendiğim için detaylı bir şekilde inceledim.Başınızdan geçen olayları ilanınıza pek yansıtmamışsınız.
Ayrıca bir kaç soru da ben sorayım müsadenizle.

Kart TR grantili mi ?
En önemlisi aşağıdaki linklerde bahsedilen olaylardan mütevellit garantisi halen geçerli mi ? Servis raporundan ziyade sizin şahsi kanaatiniz :)

R9 295X2 Radyatör Peteği delindi | Technopat Sosyal
R9 295X2 Radyatör borusu çıkar mı? | Technopat Sosyal
İlk AMD Ekran Kartı Mağduriyeti (R9 295X2) | Technopat Sosyal
R9 295X2 Ekran Kartı ile Watch Dogs'ta 20 FPS! | Technopat Sosyal

@Msizede
Merhaba, detaylara dikkat eden insanları çok severim. Ki ben de öyle birisiyimdir. Açıklarken büyük keyif alacağım. Teker teker açıklayayım;
1- Petek konusundaki olay; montajı yaparken vidayı fazla sıkmam ve vidanın 4-5 milimetrelik küçük bir alanı yamultmasından ibarettir. Delinme değilmiş yani olay.(İsterseniz fotoğrafını çekip paylaşabilirim) Eğer konunun son 2 mesajına bakarsanız önemli bir şeyin olmadığını, suyun asıl ortadaki borulardan geçtiğini ve peteklerin amacının ısınan borulardaki ısıyı uzaklaştırmak olduğunu görebilirsiniz. Bu olayın garantiye herhangi bir etkisi yoktur zira sıvı soğutma sistemlerinde peteklerin fabrikadan çıktığı anda yamuk/temas halinde olması sıkça rastlanabilen bir durumdur.
2- Açtığım "Radyatör Borusu Çıkar Mı?" Konusunda ise ekran kartının radyatörünü ilk olarak kasamdaki arka egzoz fan yatağına takmaya niyetlenmiştim ama kullandığım devasa işlemci soğutucusundan dolayı sığmayacağını anladım. Sonra da bu konuyu açtım. Neyse ki radyatör borusunu çıkarırsam ürünün garanti dışı kalacağını ve boruyu bir daha geri takamayacağımı öğrenmiş oldum arkadaşlar sayesinde. Ben de arka egzoz fan yatağı yerine kasanın üstündeki boş fan yataklarından birisine taktım radyatörü ve sorunsuzca kullanıyorum şu an. Herhangi bir boru çıkarma olayı gerçekleşmemiştir yani :D Garanti konusunda ise şüpheniz olmasın kesinlikle. Şayet garantisi olmayan bir ürünü ben de kullanmam özellikle de binlerce lira ödediğim bir kart için.
3- "AMD Mağduriyeti" konusunda ise, (Başlığını biraz abarttığımı kabul ediyorum :D ) eğer okumuşsanız sizin de görmüş olacağınız üzere R9 295X2'yle ilgili hiçbirşey söylemedim. Konuyu açmamdaki sebep ve konuda dile getirdiğim olaylar; görüntümün ekrana oturmayışı, bulanıklığı ve AMD Catalysum Control Center'ı beceremememdir :D Görüntünün ekrana oturmaması ve bulanıklığı sorunu TV Monitör kullandığımdan kaynaklanıyormuş. TV'nin menüsündeki görüntü ayarlarını kurcaladığımda çok güzel bir görüntü elde ettim. Amd CCC'yi becerememe sebebim de ilk kez karşılaştığım bir şey olması :D Bu maddeyi de cevapladığıma göre aşağıya geçiyorum :D
4- Ahh şu Watch Dogs :D Ne büyük beklentilerim vardı bu oyundan. Aslında bence çok iyi oyun hala oynuyorum :D Konuyu açmamdaki sebebi konu başlığında belirtmiştim zaten. Siz de biliyorsunuzdur ki Watch Dogs feci bir optimizasyon sorunuyla piyasaya çıktı. Ben de oyunu ilk alıp ilk sömürmek isteyenlerden birisi olduğum için bu optimizasyon problemi ile karşılaştım. Forum dışından ve yabancı siteler sayesinde Fps düşüklüğümün birden fazla sebebi olduğunu öğrendim. Sorunları ve bulduğum çözümleri madde madde yazayım:
1) Oyunun Çok Kötü Optimizasyonu: Oyunun birkaç hafta sonra çıkan güncellemesi ile bu madde çözüldü.
2) Yüksek Vram kullanımı: Bu madde de oyuna gelen bir güncelleme ile çözüldü.
3) Eski Ekran Kartı Driver'ı: Oyun çıktıktan sonra çıkan ve Watch Dogs'da önemli performans artışı sağlayan ekran kartı sürücüsünü kurdum.
4) Darboğaz yapan işlemci: Kullanmakta olduğum İ7 2600K işlemci'yi 3.4 GHz'den 4.6 GHz'e overclock yaptım.
5) Multi Gpu'nun kapalı olması: Farkedince en çok güldüğüm şey olmuştu bu. :D Yeni geçtiğimden dolayı kaynaklanan acemilik ile Amd Catalysum Control Center'ı karıştırırken ekran kartının multi gpu özelliğini kapatmışım farkında bile olmadan. Bu yüzden kart aslında R9 290X gücünde yani yarı gücünde çalışıyormuş :D
6) Oyunun kaplama sıkıştırma algoritması: Ubisoft bu oyun için kullandığı oyun motorunda yeni bir kaplama sıkıştırma algoritması kullanmıştı. Ve pek de performanslı bir algoritma değildi bu. Sorunu ise "The Worse Mod Whit Maldo Textures" grafik yaması ile çözdüm. Bu yama oyunun E3 2012'de gösterilen ama sonradan kapatılan tüm gizli grafik ayarlarını açıyor. Ayrıca 15-20% performans artışı sağlıyordu. Bunun yanında gelen "Maldo Textures" ise oyunun kaplamalarını hem daha kaliteli hale getiriyor hem de oyuna, günümüzdeki standartlaşmış kaplama sıkıştırma algoritmasını uygulayarak performans artışı sağlıyordu.
Bu işlemlerden sonra kartın asıl gücünü görebildim bu oyunda. Oyun gerçekten çok akıcı. Hatta Ultra ayarlardayken 2K çözünürlükte bile çok rahat oynayabiliyorum oyunu.
Tüm maddelere cevap verdim gördüğünüz gibi çok da eğlendim. Bu olayları ilanıma yansıtmamamın sebebi de; yukarıda da teker teker açıkladığım üzere yaşadığım tüm olayları çözdüm. Ciddi bir şey değil hiçbiri. Eğer kartı alma niyetindeyseniz herhangi bir soru işareti olmasın aklınızda. Hiçbir problemi yoktur kartın. Bir de; dilerseniz taksit yapabilirim.

Garanti hakkında bilgi bulamadım.
Ürün TR 'den mi alındı ? TR garantili mi ?

Birde taksit yapabilirim demişsiniz , taksit işlemi nasıl yapılacak , bilgi verir misin ?

Garanti hakkında bilgi bulamadım.
Ürün TR 'den mi alındı ? TR garantili mi ?

Birde taksit yapabilirim demişsiniz , taksit işlemi nasıl yapılacak , bilgi verir misin ?
Evet kusura bakmayın maddelere kendimi kaptırmışım :D
Kartı Türkiye'den almadım. İngiltere'de oturan kuzenime ebuyer'den aldırttım. O da bana getirdi kartı. Kendisi istediği zaman gelip, gidebiliyor. Fatura vs tüm belgeleri var. Garantiden Türkiye'de de yararlanabiliyoruz. Mesela sınıf arkadaşım için benimle aynanda Msi GTX 780 getirtmiştim kuzenime. Hdmi çıkışı yerinden çıkmıştı o da gönderdi garantiye. Geçen hafta geldi kart kullanıyor şu an.
Taksit olayı da şöyle; farklı yöntemler var bankaların kullandığı. Mail Order, sanal pos gibi. Bu yöntemler online ortamda taksitli alışverişi sağlıyor. Babamın işletmesi var. Oraya mail order ile taksitli ödeme yapabilirsin mesela. Tam detaylı bilgi sahibi değilim bu konuda ama taksit yaptırmak isterseniz babamdan öğrenebilirim.

@Msizede kararınız nedir hocam? Aklınıza takılan bir şey varsa cevaplayabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı