CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor
1-GTA 5 için 8 RAM gayet yeterli.Önemli olan tek şey çekirdek sayısı gibi konuşman çok komik. Şu an AMD'nin en güçlü işlemcisi 7700K'yı oyun performansında 1080p'de geçemiyor. Çekirdeklerin gücü burada asıl önemli olan. Evet, 2 çekirdek GTA V için yeterli değil ama 4 çekirdekli bir Intel i5 gayet yeterli 390 için. 8GB RAM var sistemde, ben kendimden biliyorum 7GB'lara çok çok rahat çıkıyor oyun bu da RAM yetersizliğine sebep oluyor olabilir.
İşlemci darboğazı da olabilir, ama elimizde kesin bilgiler yokken karara bağlayamayız çünkü arkadaş ayarlar yüksek de olsa düşük de olsa oluyor diyor.
Bende FX 8350 kullanıyorum varsayılan frekansta. Neden FPS drop yaşamıyorum onu da anlat bakalım. Her şeye bir kılıf uyduruyorsunuz ya pes. Bu yanlış algılardan bir kurtulamadınız , bir bitmediniz gitti.Herkezin dediğini unut, darboğaz yaşıyorsun genel olarak CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor ve işlemcinin önemli olduğu yerlerde örneğin GTA 5'de Zentorno ile hızlı giderken FPS droplarına neden oluyor. O CPU'nun sınırı R9 280-280X falan. O.C ile işlemcini 4.5GHz'ye getirirsen bir nebze düzelecektir.
Kendim RX480 dengi olan GTX980'ı FX8350 ile kullandım, gayette darboğaz oluyor ben milletten duyduğuma değil tecrübeme bakarım.Bende FX 8350 kullanıyorum varsayılan frekansta. Neden FPS drop yaşamıyorum onu da anlat bakalım. Her şeye bir kılıf uyduruyorsunuz ya pes. Bu yanlış algılardan bir kurtulamadınız , bir bitmediniz gitti.
Donanım Haber editörlerinden Erdi ÖZÜAĞ ağabeyinde söylediği gibi goygoycusunuz haa.
Bu sohbette 13:50 dk dan itibaren editör ağabey anlatıyor bir güzel. İzleyin lütfen.
Kendim RX480 dengi olan GTX980'ı FX8350 ile kullandım, gayette darboğaz oluyor ben milletten duyduğuma değil tecrübeme bakarım.
İnternetteki testlere bakarsanız FX işlemcilerin yerde sürünmesini engellemek için insan sayısı, insan çeşitliliği kısılmış ve MSSA'ya abanılmış.
Al sana tarafsız bir test. MSSA abanılmamış, insan çeşitliliği vs diğer ayarlar gibi Ultradayken darboğaz belli.
Kendini avutmakta özgürsün, GOY GOY muşGOY GOY cusunuz olay bu kadar basit. Adam donanım editörü. Paylaştığım video da tecrübelerine dayanarak konuşuyor zaten daha ne anlatıyorsun.
Bu işlemciler sadece tek çekirdek performansı olarak Intel 'in gerisinde. Bu da Fx 8xxx serisi işlemcilerin zayıf olduğunu , oyunlarda darboğaza neden olacağını göstermez. Fiyat/performans oranı olarak gayet iyi işlemciler.