MSI R9 390 ve AMD FX 8350 düşük GPU kullanımı

Sinan Bey

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uzm. Radyolog
Arkadaşlar sistemim şu şekilde:
  • R9 390 8 GB 512 bit ekran kartı
  • FX 8350 işlemci
  • AMD 970 Gaming anakart
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • 120 GB SSD HDD + 1 TB normal HDD
  • 750w +80 power
  • Windows 10 pro. 64 bit
Sorunum, ekran kartı kullanımının oyunlarda %0'a düşmesi (Bu sürekli değişiyor 0, 20 , 50 gibi) ve anlık FPS düşüşüne bağlı oyun donmaları. Ayrıca oyunlarda çözünürlük ve grafik ayarlarını düşürüp yükseltmem FPS'te bir değişime sebep olmuyor. Driverlar güncel, sıcaklıklar normal. İlgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum herkese saygılar, sevgiler.

Herkezin dediğini unut, darboğaz yaşıyorsun genel olarak CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor ve işlemcinin önemli olduğu yerlerde örneğin GTA 5'de Zentorno ile hızlı giderken FPS droplarına neden oluyor. O CPU'nun sınırı R9 280-280X falan. O.C ile işlemcini 4.5GHz'ye getirirsen bir nebze düzelecektir.

CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor

Önemli olan tek şey çekirdek sayısı gibi konuşman çok komik. Şu an AMD'nin en güçlü işlemcisi 7700K'yı oyun performansında 1080p'de geçemiyor. Çekirdeklerin gücü burada asıl önemli olan. Evet, 2 çekirdek GTA V için yeterli değil ama 4 çekirdekli bir Intel i5 gayet yeterli 390 için. 8GB RAM var sistemde, ben kendimden biliyorum 7GB'lara çok çok rahat çıkıyor oyun bu da RAM yetersizliğine sebep oluyor olabilir.

İşlemci darboğazı da olabilir, ama elimizde kesin bilgiler yokken karara bağlayamayız çünkü arkadaş ayarlar yüksek de olsa düşük de olsa oluyor diyor.

Önemli olan tek şey çekirdek sayısı gibi konuşman çok komik. Şu an AMD'nin en güçlü işlemcisi 7700K'yı oyun performansında 1080p'de geçemiyor. Çekirdeklerin gücü burada asıl önemli olan. Evet, 2 çekirdek GTA V için yeterli değil ama 4 çekirdekli bir Intel i5 gayet yeterli 390 için. 8GB RAM var sistemde, ben kendimden biliyorum 7GB'lara çok çok rahat çıkıyor oyun bu da RAM yetersizliğine sebep oluyor olabilir.

İşlemci darboğazı da olabilir, ama elimizde kesin bilgiler yokken karara bağlayamayız çünkü arkadaş ayarlar yüksek de olsa düşük de olsa oluyor diyor.
1-GTA 5 için 8 RAM gayet yeterli.
2-Açsın 4K low'da GTA 5 görürüz drop oluyor mu ?
3-2 veya 4 çekirdek i5 ne alaka ? Şuan R9 390 için yeterli olan işlemciyi konuşmuyoruz.
4-Komik olan FX işlemci mimarisinin çekirdekleri verimli kullanamaması ve bazı çekirdeklerin %100'e ulaşıp darboğaz yapması.
5-GTA V için yeterli 2-4 çekirdek konusunuda hala anlamadım.

Herkezin dediğini unut, darboğaz yaşıyorsun genel olarak CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor ve işlemcinin önemli olduğu yerlerde örneğin GTA 5'de Zentorno ile hızlı giderken FPS droplarına neden oluyor. O CPU'nun sınırı R9 280-280X falan. O.C ile işlemcini 4.5GHz'ye getirirsen bir nebze düzelecektir.
Bende FX 8350 kullanıyorum varsayılan frekansta. Neden FPS drop yaşamıyorum onu da anlat bakalım. Her şeye bir kılıf uyduruyorsunuz ya pes. Bu yanlış algılardan bir kurtulamadınız , bir bitmediniz gitti.

Donanım Haber editörlerinden Erdi ÖZÜAĞ ağabeyinde söylediği gibi goygoycusunuz harbiden.

Bu sohbette 13:50 dk dan itibaren editör ağabey anlatıyor bir güzel. İzleyin lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende FX 8350 kullanıyorum varsayılan frekansta. Neden FPS drop yaşamıyorum onu da anlat bakalım. Her şeye bir kılıf uyduruyorsunuz ya pes. Bu yanlış algılardan bir kurtulamadınız , bir bitmediniz gitti.

Donanım Haber editörlerinden Erdi ÖZÜAĞ ağabeyinde söylediği gibi goygoycusunuz haa.

Bu sohbette 13:50 dk dan itibaren editör ağabey anlatıyor bir güzel. İzleyin lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Kendim RX480 dengi olan GTX980'ı FX8350 ile kullandım, gayette darboğaz oluyor ben milletten duyduğuma değil tecrübeme bakarım.

İnternetteki testlere bakarsanız FX işlemcilerin yerde sürünmesini engellemek için insan sayısı, insan çeşitliliği kısılmış ve MSSA'ya abanılmış.

Al sana tarafsız bir test. MSSA abanılmamış, insan çeşitliliği vs diğer ayarlar gibi Ultradayken darboğaz belli.

Kendim RX480 dengi olan GTX980'ı FX8350 ile kullandım, gayette darboğaz oluyor ben milletten duyduğuma değil tecrübeme bakarım.

İnternetteki testlere bakarsanız FX işlemcilerin yerde sürünmesini engellemek için insan sayısı, insan çeşitliliği kısılmış ve MSSA'ya abanılmış.

Al sana tarafsız bir test. MSSA abanılmamış, insan çeşitliliği vs diğer ayarlar gibi Ultradayken darboğaz belli.

GOY GOY cusunuz olay bu kadar basit. Adam donanım editörü. Paylaştığım video da tecrübelerine dayanarak konuşuyor zaten daha ne anlatıyorsun. Ancak kendi bildiğinizi okuyorsunuz.

Bu işlemciler sadece tek çekirdek performansı olarak Intel 'in gerisinde. Bu da Fx 8xxx serisi işlemcilerin zayıf olduğunu , oyunlarda darboğaza neden olacağını göstermez. Fiyat/performans oranı olarak gayet iyi işlemciler.

GOY GOY cusunuz olay bu kadar basit. Adam donanım editörü. Paylaştığım video da tecrübelerine dayanarak konuşuyor zaten daha ne anlatıyorsun.

Bu işlemciler sadece tek çekirdek performansı olarak Intel 'in gerisinde. Bu da Fx 8xxx serisi işlemcilerin zayıf olduğunu , oyunlarda darboğaza neden olacağını göstermez. Fiyat/performans oranı olarak gayet iyi işlemciler.
Kendini avutmakta özgürsün, GOY GOY muş :D Kendim deneyimledim diyorum. Onun lafına mı bakacağım kendi gördüğüme mi ? Adamlar 1080p için konuşmuyor hem onu yalanlayan yok 2K'da besleyebilir, GTA harici CPU düşmanı olmayan oyunlarda da besleyebilir. O editörün kanıtı yok, gerekte yok zaten 1080p için bahsetmiyor adam üstte görüyorsun diğer FPS testleri gibi insan sayısını vs azaltıp arabayı yavaş yavaş sürüp insanları kandırmıyor, sizden bir ricam her ayar ultra'da 1080p'de MSSA max 2x olacak şekilde Zentorno ile şehirde hızlı gezerken GPU kullanımını fotoğraflamanız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı