MSI R9 390 vs MSI GTX 970

@aroundtheoutside Dostum 1080p monitör ile de yüksek çözünürlüğe çıkmak mümkün AMD VSR ile rahatlıkla yüksek çözünürlükte oyun oynarsın. R9 390 4K 'da ayarları biraz kıstınmı 30-35 FPS arasında oynarsın gayet akıcı olur.

Ben R9 390 al derim. Çünkü 1080p, 2k ve 4k'da çoğu oyunda R9 390 daha iyi FPS veriyor. R9 390 sadece 62W fazla enerji tüketiyor bu da aşırı kullanımda aylık 2-3 TL olarak yansıyor faturaya. Sıcaklık olarak R9 390'ın Powercolor modeli MSİ GTX 970'den daha soğuk çalışıyor. ( Kendi kartımla da karşılaştırdım sonuç aynı.) MSI modeli ise 970'den 1-2 derece yüksek çalışıyor.
Bir arkadaş DSR ile 4K yaparsın demiş aynı teknoloji AMD tarafında da var adı "VSR". Ayrıca 4K çözünürlükte oynamak için illa 4K monitörünün olması gerekmez. Fakat 4K DSR veya VSR ile alacağınız FPS 4K native çözünürlükten %3 daha azdır. Diğer özellikleri de arkadaşlar çok güzel anlatmış.

1080p ve bunun haricinde az bir ihtimal olsa da 2k çözünürlükte çalıştıracağım kartı. Uzun bir süredir AMD HD**** versiyonlarını kullandığım ve AMD Catalyst driverı ile içli dışlı olduğum için daha önce hiç kullanmadığım Nvidia bir karta geçmekte yoğun tereddüt yaşıyorum. Birde 970 versiyonda bellek yetersizliğinden şüphe ediyorum açıkcası. Bunların haricinde ısınma sorununu dert etmiyorum.

Nvidia'ya ilk geçme konusunda şüphen olmasın. Zaten çok ince ayar yapmıyorsan yabancılık yaşamazsın. Overclock etmek için zaten kart üreticisinin yazılımını kullanıyorsun. AMD Gaming Evolved kullanmayı biliyorsan Geforce Experience da kullanabilirsin. Driver güncellemeleri konusunda bu program seni ayrıca uyarıyor. Yani yabancılık yaşayacağını sanmam. Zaten Catalyst Control Center'da olan çoğu şey Nvidia denetim masasında da var. Zaten normal kullanıcı kartı takar ve ince ayar yapmadan kullanır(En fazla overclock yapar). Açıkçası ben Nvidia denetim masasını bir kere kullandım onda da DSR'ı etkinleştirmek için. Ben yine de R9 390'a yönel derim ama vereceğin kararı bu etkilemesin.

Arkadaşlar böyle konular tekrar tekrar tekrar açılmaya devam ediyor google'da aratıp sonunada teknopat yazsanız bunu yapmak zor değil. Konuya gelirsek bu kartlar 4k için yapılmış kartlar değil R9 390 8 gb abartı hafızaya sahip ve sürücü desteği çok az fiyatı 1.600 TL yakın GTX 970 arasında 200 tl fiyat oynasa 8 gb için deymez. Bunlar 4K hayali kurulcak kartlar değil hala 4k diyenler var bu kartlar 4k'da 30 fps sınırını dahi zor aşan kartlar ileriye dönük bu konuda pekte bişey beklemeyin(4k konusunda) dahada zorlanıcaklar, tabi sli yaparsın 2xR9 390 alırsın 16 gb hafızaya sahip olursun ama bunu nerde kullanıcaksın, oyunlar bile 3 gb aşamadı aşan oyunlarında sınırlı sayıda olduğunu kavrayamayanlar var herzaman sürücü desteği çok önemlidir verilen destek kartınızın açıklarını oyunlardaki performansları etkiler ve bu kartlar GTX 970,R9 390 üzerine kartlar geldikçe unutulup gider, ömürleri en fazla 3-5 sene arası belki daha az olacak.İki kartta başa baş o fps farkları overclock ile çok rahat kapatılır oc mode açsan dahi farkı kapatırsın benim kızdığım olay 4k'da oyun oynucak adam monitör fiyatına kart almaz kardeşim en az GTX 980 alman lazım.Bu arada son bişey 30,35 fps demiş arkadaş ben 60 fps deneyimi olan birinin 30 35 fps'de oyun oynuycağanı sanmıyorum zaten 60 fps'den 30 fps'ye geçen birinin oyunun ne kadar durgun yavaş olucağanı fark etmesi zor değil 4k deneyimi olmayanlar 4k hakkında yorum yapmasın bu konu üzerinde fanboylukta yapmaya gerek yok karşılaştırma yapıyo hemen 4k oynuycaksan şunu alıcaksın deniliyo kardeşim adamın 4k diye bi gerekçesimi var farklı taraflarından bilgi verin +ve -'lerinden bahsedin tabi arkadaş 4k denildiği içinde 200 tl fazladan vericek yazık.

Son düzenleme:
Aldığım FPS 45-60. Kanıtı yok çünkü ekran görüntüsü alıp Paint'e yapıştırınca siyah çıkıyor. Ama isterseniz ekran videosu alabilirim. Ayrıca resimler 4K pikselden 800x500 çözünürlüğüne küçültülmüştür. Ayarlarım görüldüğü gibi. Önemli olan Anti Aliasing'i kapalı tutmak. Ben oyunu 4K DSR ile oynuyorum. Zaten DSR birnevi kenar yumuşatma olduğu için MSAA açmaya gerek duymuyorum. İlginçtir ki 4K DSR ile 8X MSAA'dan daha yumuşak kenar ve biraz daha fazlaFPS elde ediyorum. 4K DSR + MSAA'yı x2 yapınca FPS 30'a düşüyor. 4x yapınca 3-4 FPS alıyorum.(Ekran kartı VRAM kullanımı 3.8 oluyor ve bildiğiniz gibi bu kart sorunlu). Açıkçası ben 60 FPS'ye alışıktim ve oyunları 55 FPS'nin altında oynıyamıyordum bu sorunumu yenmek için V-Sync'i Half yaptım (FPS'yi 30'a kitledim) ve 30FPS de yarım saat oynadım. Sonuç olarak 45 FPS gayet akıcı gelmeye başladı. Sizde de bu sorun varsa dediğim şeyi deneyebilirsiniz arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• gta 5 4k-1.jpg
    gta 5 4k-1.jpg
    46,5 KB · Görüntüleme: 314
  • gta 5 4k-2.jpg
    gta 5 4k-2.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 430
  • gta 5 4k-3.jpg
    gta 5 4k-3.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 456
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı