Elektronik MSI Radeon RX 6700 XT 7999TL!

Bilgisayardan azıcık anlayan biri AMD kartında bir sorun olursa 5dk da çözebilir.
Yanlış bilgi.6700 xt kullanıyorum pc açılır açılmaz wattman hatası geliyordu.İnternetten araştırmalarım sonucunda hızlı başlatmayı kapatarak sorunu çözdüm.2-2.5 dakika sürdü.5 dakika demen abartı olmuş.

3050 değil 2060 Super'den bahsediyorum.

Sorun olmaması için nvidia tercih ediyorlar zaten ya.
Sorun ekran kartında değil başka donanımdaysa aynı sorunları Nvidia'da da yaşarsın. Sadece adı "Wattman" olmaz.

Kaç kere anlatacağım bilmiyorum ama Wattman bir hata değil. Sadece ani sistem çökmelerinde Driver ayarlarının geri yüklenmesidir. Sadece ekran kartından da kaynaklanmaz. İşlemci, RAM, PSU, SSD hatta Windows'tan bile kaynaklanabilir.
Üstte de dediğim gibi sorun ekran kartından kaynaklı değil bir önceki cümledekilerden biri kaynaklı ise aynı sorunları Nvidia'da da yaşarsın.

AMD'de sorun yaşayanlar genellikle driver veya ekran kartına fabrika overclock'u yapan(Sapphire gibi) markalar yüzünden yaşıyor. Stabil driver sürümünü bulmak çok kolay, diğerinde ise güç limitini %5 arttırsan veya frekansı 100 azaltsan bile düzeliyor genellikle.

Sorun ekran kartında değil başka donanımdaysa aynı sorunları NVIDIA'da da yaşarsın. Sadece adı "WattMan" olmaz.

Kaç kere anlatacağım bilmiyorum ama WattMan bir hata değil. Sadece ani sistem çökmelerinde Driver ayarlarının geri yüklenmesidir. Sadece ekran kartından da kaynaklanmaz. İşlemci, RAM, PSU, SSD hatta Windows'tan bile kaynaklanabilir.
Üstte de dediğim gibi sorun ekran kartından kaynaklı değil bir önceki cümledekilerden biri kaynaklı ise aynı sorunları NVIDIA'da da yaşarsın.

AMD'de sorun yaşayanlar genellikle driver veya ekran kartına fabrika Overclock'u yapan(Sapphire gibi) markalar yüzünden yaşıyor. Stabil driver sürümünü bulmak çok kolay, diğerinde ise güç limitini %5 arttırsan veya frekansı 100 azaltsan bile düzeliyor genellikle.

Benim de anlatamadığım şu. Çok az sorun var diyorsun ama 10 satırlık mesaj ile açıklıyorsun. Ben NVIDIA da sorun yaşayan görmedim hocam. Normalde bu dediklerinizi açıklama gereğinizin olmaması gerekir.

Sorun ekran kartında değil başka donanımdaysa aynı sorunları Nvidia'da da yaşarsın. Sadece adı "Wattman" olmaz.

Kaç kere anlatacağım bilmiyorum ama Wattman bir hata değil. Sadece ani sistem çökmelerinde Driver ayarlarının geri yüklenmesidir. Sadece ekran kartından da kaynaklanmaz. İşlemci, RAM, PSU, SSD hatta Windows'tan bile kaynaklanabilir.
Üstte de dediğim gibi sorun ekran kartından kaynaklı değil bir önceki cümledekilerden biri kaynaklı ise aynı sorunları Nvidia'da da yaşarsın.

AMD'de sorun yaşayanlar genellikle driver veya ekran kartına fabrika overclock'u yapan(Sapphire gibi) markalar yüzünden yaşıyor. Stabil driver sürümünü bulmak çok kolay, diğerinde ise güç limitini %5 arttırsan veya frekansı 100 azaltsan bile düzeliyor genellikle.
Ben eskiden rx 460 sistem kullanıyordum,ara ara wattman hatası geliyordu ama bir çökme veya sorun olmuyordu.Sorunsuz kullanıyordum,sonra yeni sistem toplayınca bu rx 460ı taktım idareten birkaç ay kullandım hiç wattman gelmedi.Demekki sorun eski pcden kaynaklıymış.Nvidia sana bu sorunları bildirmiyor ama amd wattman olarak bildiriyor fark bu.

Ben eskiden RX 460 sistem kullanıyordum, ara ara WattMan hatası geliyordu ama bir çökme veya sorun olmuyordu. Sorunsuz kullanıyordum, sonra yeni sistem toplayınca bu RX 460ı taktım idareten birkaç ay kullandım hiç WattMan gelmedi. Demek ki sorun eski PC'den kaynaklıymış. NVIDIA sana bu sorunları bildirmiyor ama AMD WattMan olarak bildiriyor fark bu.

Evet NVIDIA yazılımla sıkıntıları hallediyor. AMD'de bazı durumlarda el ile ayarlaman gerekebiliyor. Yukarıda arkadaşın dediği gibi bilgisayardan azıcık anlayan sorun yaşamaz.

Benim de anlatamadığım şu. Çok az sorun var diyorsun ama 10 satırlık mesaj ile açıklıyorsun. Ben NVIDIA da sorun yaşayan görmedim hocam. Normalde bu dediklerinizi açıklama gereğinizin olmaması gerekir.
Anlatamıyorum ki, sen Nvidia sistemde RAM'i 4600 MHz'ye çeksen sistem boot etse çip o frekansı kaldıramasa bile "Oo bu kart Nvidia, ben hata vermem." diyip çalışmaya devam mı edecek?

Ekran kartının arızalı gelmesi ise çok ayrı bir şey, o zaman garantiye yollayacaksın.

Arkadaşlar şu yukarıdaki Y******* Y******* adlı arkadaşa hiçbir şeyi anlatamazsınız. Bir kere monitör konusunun birinde geldi Lenovo G24-20 önerdiğim arkadaş nasıl olduğunu sordu 3-4 kere alınmaz, iyi değil dedi. Neden diyorum? Ne sorun var diyorum cevap vermiyor sadece alınmayacağını söylüyor. Defalarca aktif olup konuya geri bakıyor ama cevap bile vermiyor. Kendi bildiğini savunuyor sadece. Tartışmaya girmeye gerek bile yok o yüzden.

Bu tür konuları gördükçe 3060 aldığıma pişman oluyorum resmen. Güzel indirim ama.

Bu tür konuları gördükçe 3060 aldığıma pişman oluyorum resmen. Güzel indirim ama.

Şikayetvara bakacak olursak NVIDIA yine şamda kayısı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı