MSI RAM taktırma sorunu

SafderunTR

Hectopat
Teknik servisi ServisPoint adlı firmaya vermişler. Bilgisayarımı göndermek için aradım, kargo numarası falan aldım, sıkıntı yoktu. Sonradan aklıma RAM taktırmak geldi. Hazır servise gitmişken taksınlar dedim. RAM satıp satmadıklarını öğrenmek için aradım, sadece takmak için 30 dolar fiyat söylediler. Emin olmak için bir daha sordum, 30 dolar dedi. Daha sonra belki bir yanlışlık olmuştur diye bir daha aradım deminden, başka bir kadın 35 dolar + KDV deyince bir kez daha şok oldum :D.
kadına kendim takabilir miyim diye sordum, tabii ki, biliyorsanız takın, bilmiyorsanız bilgisayarcıya götürün onlar da takar dedi. Garantisi bozulmaz mı diye sordum, hayır bozulmaz dedi. Ancak bilgisayarın arkasında bir vida yerinde çıkartma var. Yani içini açmanız için çıkartmayı delmeniz gerekmekte. Garanti kağıdında ise fabrika çıkışı ve içi açılmadığına dair kanıt olduğu için onu açmak garantiyi bozar yazıyor. Şimdi hangisine güveneyim, kadının yanlış bilme olasılığı var mıdır? 35 dolar vermeye hiç ama hiç niyetim yok, kendim bile takarım, tek sıkıntım garanti. Alalı 3 ay oldu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendiniz takabilirsiniz tabiki. Ama garanti durumunu iyice sorgulayın. Kendiniz RAM yükseltmek istediğinizde garantinin bozulmayacağına dair ServisPoint'ten yazılı imzalı kaşeli bir belge isteyin.

Birde 35 dolar şuan ki güncel dolar kuru ile 208 TL yapıyor. Eğer bunu 8 GB bir RAM için istiyorsa fiyat gayet normal. Bunu 16 GB için istiyorsa muhteşem. 4 GB için istiyorsa vasat. 😁

Edit: Sadece takmak için kısmını kaçırmışım. Yani işçilik için mi 35 dolar istiyorlar...

Artı -1 Eksi
Bence arayıp bir daha sor. Teknik servisler normalde RAM ücreti alıyor sadece. Sadece takmak için 30$ alan bir servis olduğunu sanmıyorum. Aradığında RAM ücreti dahil ortalama ne kadarlık ücret çıktığını da sorabilirsin emin olmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses kayıtları bu durumlarda izinsiz olduğu için kanıt olarak sunulamaz. Yazılı belge alın.
Kesinlikle alacağım teşekkürler
Bence arayıp bir daha sor. Teknik servisler normalde RAM ücreti alıyor sadece. Sadece takmak için 30$ alan bir servis olduğunu sanmıyorum. Aradığında RAM ücreti dahil ortalama ne kadarlık ücret çıktığını da sorabilirsin emin olmak için.
2 kere arayip sordum, son kadin sadece takmak icin 35 dolar + kdv dedi
35 dolar vermenize gerek yok, kendiniz takabilirsiniz. YouTube'dan videolara bakabilirsiniz.
tek derdim garanti, yoksa icini acip bir kart takmasinda degilim :)

Ben de yeni msi laptop aldım ve ram yükselteceğim için biraz araştırmıştım. Sanırım factory seal etiketi daha çok "bu ürün fabrikadan çıktıktan sonra açılmadı." gibi bir anlamı taşıyormuş msi için.

Selamlar Factory Seal etiketinden bende de mevcut. Sanırım son vida kısmı olan ortadaki vidanın üstüne gelecek şekilde yapıştırılmış. Bendeki model de bu, 16 yaptırabilirim rami, ram + işçilik fiyatı alırsan burada da paylaşabilir misin?
Bendeki model; MSI GF75 Thin 8RD 202XTR
Arkası.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı