MSI RTX 2060 Arka Plakası Isınıyor

BerzerkFrost

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2015
Mesajlar
2.358
Makaleler
1
Çözümler
22
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Memur
MSI RTX 2060 ekran kartının arka plakası çok fazla ısınıyor, bu normal mi? Kasanın camını ısıtıyor üşüdüğümde ellerimi yaslıyorum artık. Bir de BIOS'tan anakartın derecesi 42 derece gözüküyor, sorun olur mu?
 
Funmark testi yapın ve sıcaklık değerlerni paylaşın. BİOS’ta yük altında olmadığı için aldatıcı olabilir.
 
Arka plaka ısınması lazım ki, ekran kartımızın üzerinde ısıyı eme bilmiş olsun. Bu iyi bir şey. BİOS'dan gördüğün ısı değerini baz alamayız. Oyun içinde MSİ Afterburner gibi uygulamalar ile gördüklerinizi yazınız. Bu şekil ilerlemek daha sağlıklı olacak.
 
Isınan hava arka plakadan soğutucu deliklerden geçer. Bu şekilde sirkülasyon olur. Normal bir şey. Hepimizde böyle. Böyle olmayan mı var?
Kasanın dış plakası ve camını ısıtması garip geldi sadece
Arka plakanin isinmasi normal de anakartin 42C gostermesi normal degil. Ya BIOS yanlis raporluyor da ya hava sirkulasyonu son derece kotu olan bir kasaniz var. Kasanin icinde hava akisini kesen cok sey var olabilir.
Kasa Cooler Master Mb511 4 adet fanı var biri egzoz 3'ü önde, hava sirkülasyonunda sorun olduğunu sanmadığım için camın ısınması garip geldi zaten. Tüm fanları optimize etme seçeneğini tıklamıştım anakart o ara ısındı galiba şimdi 29 derece sabit görünüyor
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı