Bf5 kurulduktan sonra ekran kartı upgrade yaptıysan oyun kendini eski karta göre ayarladığından düşük GPU kullanımı olabiliyor. Bf5 kurulu iken RX 480 kartım vardı. Sonra DDU ile driverı kaldırıp RTX 2060'a geçince kullanım yüzdesi düşüktü.
Oyun dosyalarını biryere yedekle, sonra kaldır oyunu. Oyunu yeniden download ederken durdur, Origin'i kapat, yedeklenen dosyaları Origin Games'teki ilgili yere kopyala. İşlem bittikten sonra Origin'i aç download'a devam et. O da bittikten sonra Origin'den oyun dosyalarını doğrulayın.
Benim ve arkadaşlarımın sostemlerinde Windows update, Nvidia driver ve Bf5'e güncelleme geldi. Aynı harita, aynı server doluluğu ve ping'de rastgele FPS veriyor. Örneğin Rotterdam'da öğlen girdim 110-125 aralığında FPS alırken akşam aynı harita, aynı doluluk ve ping ile 90-115 FPS arası aldım.
Ayarları ultradan mediuma çekince 10 FPS oynuyor ortalama.
Sorun windows mu, nvidia driver mı, oyun mu bilmiyorum ama PC kafasına göre FPS veriyor.
Bu durum tüm arkadaşlarımda da geçerli.
Bir not yanlış hatırlamıyorsam Nvidia son driver notlarında telemetre programlarını ( MSI AFTERBURNER vs.) kapatın diyordu.
Ben de G-force experiance'da FPS sayacını kullanıyorum.