MSI RTX 2080 Gaming X TRIO performans sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 7.135

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI RTX 2080 oyun icinde performans ve GPU kullanimi aniden dusuyor. %97 iken aniden %50 lere dusuyor. Oyun icinde siddetli patlama sahnelerinde takiliyor ve GPU kullanimi %50 altina dustugu oluyor. Nvidia surucusu olan 430.64 surumu ile oyun ici cekilmez hal aliyor. Bende diger bir surum olan 419.67 DCH surumunu yukleyerek kullaniyorum. Bu surucude performans, ani GPU kullanim dususu, ortadan kalkiyor. Demem oki arkadaslar ekran kartimin garantisi var. Oyun ici yuk altinda GPU sicaklik degeri 65/70 derece. CPU sicaklik degeri yuk altinda 60/65 derece.

Ekran kartini garantiye gondermem gerekiyor mu?

Ekran kartinin arizali olup olmadigini anlamanin bir yolu ve yordami var mi?

Sistem bilgilerim:

• Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
  • MSI RTX 2080 Gaming X TRIO
  • Cooler Master 700W Bronze PSU
  • Ryzen 7 2700X CPU
  • G-SCILL TridendZ 2X8 16GB 3200MHz RAM
  • Samsung 970 EVO Nvme M.2 SSD
  • Corsair H110i 2800mm sivi sogutma
  • Acer 2K 144Hz oyuncu monitoru

Bf5, RTX 2080 ve 2700x. Eğer 1080p oynuyorsan işlemci darboğazı olabilir.
Eğer 2k oynuyorsan Youtube'da Battlefield 5 rtx 2080 2k seklinde aratırsan oradaki değerleri izle. İzleyeceğin videolarda güçlü işlemci kullanmış olmalarına dikkat et.
Orada ekran kartı kullanımında düşüş yoksa işlemci darboğazı seçeneği güçlenir kanımca.
Monitör 2K izlediklerim benden daha az FPS alıyor. Benim sorun FPS değil hocam. Oyun içinde ani GPU kullanımı düşmesi.

Windows güç yönetimi Yüksek Performans, Oyun grafik ayarları sadece Tam Ekran, Nvidia Grafik ayarlarında 3d Ayarların Yönetilmesi kısmında Güç Yönetimi Modunu Maksimum Performansı Tercih Edi seçerek bir bak. Belki değişiklik olur.

Windows güç yönetimi Yüksek Performans, Oyun grafik ayarları sadece Tam Ekran, Nvidia Grafik ayarlarında 3d Ayarların Yönetilmesi kısmında Güç Yönetimi Modunu Maksimum Performansı Tercih Edi seçerek bir bak. Belki değişiklik olur.
Nekadar ayar varsa denedim hocam bu dediğiniz ayarlarda kullanıyorum. Hatta duvardaki prizdeki voltajı bile ölçtüm. CPU overclock yaparsında maksimum sıcaklığı geçince frekans düşürürya aynı onun gibi. Oyuna başlıyorsun arada GPU kullanımı düşüyor. O zaman kasayı camdan aşağı atmak istiyorum. 3000 euro para verdim oyun oynayamıyorum. Isı degerleri muazzam.

Hocam FPS sorunum oyun içinde aniden GPU kullanımı düşmesinden kaynaklanıyor. Parlamalarda şiddetli çatışma sahnelerinde GPU kullanımı düşüyor. Bana sıkıntı çıkartan GPU kullanımı düşmesi. Kafaya göre GPU kullanımı %97 den %20, 30, 50, gibi degerlere düşüyor.

Bu oyun için CPU-SSL yapmak lazım😁
Sadece BF5 demi GPU düşüyor başka oyunlarda dene onlarda olmuyorsa bf5 ile alakalı onlardada oluyorsa o zaman kartla yada sürücü ile alakalı olabilir

Sadece BF5 demi GPU düşüyor başka oyunlarda dene onlarda olmuyorsa bf5 ile alakalı onlardada oluyorsa o zaman kartla yada sürücü ile alakalı olabilir
GPU zorlayan bütün oyunlarda aynı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bana powerdan gibi geldi nedense. Bu ekran kartı için 650W önerilmiş sanırım. 700W bronz sertifikalı bir power pek içime sinmedi.

Son düzenleme:
Bana powerdan gibi geldi nedense. Bu ekran kartı için 650W önerilmiş sanırım. 700W bronz sertifikalı bir power pek içime sinmedi.
700W Gold sertifikali bir PSU ile denedim sorun ayniydi hocam. Sorun nedir neyin nesidir cozemedim. Sanki islemci darbogaz yapiyor gibi. Ryzen 7 2700X darbogazida imkansiz yani.

700W değil de, 850w bir PSU deneme şansın var mı? Bir de SSD'nin son firmware yazılımını güncelledin mi? Anakart BIOS son sürümdür heralde.
Firmware, BİOS, sürücüler, windows güncel. 850W deneme şansım malesef yok. Eğer sorun güç kaynağından olduğunu bilsem hemen alırım 850W Gold PSU

Bende de 2600x ve Rtx Duke 2080 var. 750w güç kaynağı kullanıyorum. İşlemciyi overclock ederek 4.00 ghze sabitledim ve ekran kartının voltajını düşürdüm. Vram için 500 mhzlik bir overclock uyguladım. Ramlerin frekansını orginal frekansına yani 3000 mhze aldım. Sana yardımcı olmak istediğim için gereken tüm bilgiyi vermek istiyorum. Ddu ile mevcut sürücüyü güvenli modda başlatarak kaldırdım arkasına 425 sürümünü kurdum. Battlefield 5 dosyalarını doğruladım yani repair yaptım. Tüm bunlardan sonra gpu kullanımı %90'nın altına düşmedi. Genellikle %96,97 civarlarında bir kullanım vardı. Tabi önemli olan kullanımın düşmesi sonucu dropların olmasıdır. Hiçbir şekilde drop yaşamadım. Hikaye modunda ara sahnelerde kullanım düşüyor ve droplar oluşuyor. Bu problemi yaşayan epey insan var. Bunu fullscreenden borderless moduna alarak çözmüşler bende bu şekilde çözdüm. Ara sahnelerde drop olmuyor artık. Oyunun graphic ayarlarının depolandığı yeri bulup silebilirsin. Ben denemedim bunu. İnşallah bir an önce sorunun çözülür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı