MSI RTX 2080 Ventus vs Ventus OC

Fatih Göktaş

Kilopat
RTX 2080 Ventus : 4.242
RTX 2080 Ventus (O.C):4.757
Sorum kısaca ;
Stok halde çalışan Ventus modeli 1515 MHZ'de çalışıyor.
Ventus O.C ise 1800 MHZ'ye çıkabiliyor yazıyor özelliklerinde ama bu konu hakkında bir kaynak bulamadım. Aradaki fiyat farkı O.C'li modeli almaya değermi ? O.C olmayan Ventus alıp 1515 MHZ'de çalıştırsak 1800 MHZ ile arasında nekadar FPS farkı olur ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Türk forumlarında 2080 Ventus vs Ventus O.C karşılaştırmasını yapan yok yabancı sitelere baktığımda ise ingilizcemin yettiği kadar anladığım O.C olmayan modelde frekans arttırmak şans işiymiş ve üretildiği slikona bağlıymış nekadar MHZ arttırabileceğin. O.C olmayan modeli 1515 MHZ'de çalıştırsak 1800 MHZ'ye göre kaç FPS kaybım olur ?
Edit; Her kartta slikon miktarı farklıymış sizin sahip olduğunuz karttakine göre MHZ'yi fazla arttırabiliyormuşsunuz bu yüzden şans işi yazdım imkansız olarak anlamayın.

Sadece mhz farkı fps düşürmez.Karttaki diğer özelliklerde fps yi etkiler. Oc olanı bence almayın boşuna paranız gide. Eğer alacaksanız normalini alın.Zaten o ekran kartları arasındaki tek fark birinin oc olması . İsterseniz kendiniz oc yapabilirsiniz. Soğutmaları da aynı ekran kartlarında.

Sadece mhz farkı fps düşürmez.Karttaki diğer özelliklerde fps yi etkiler. Oc olanı bence almayın boşuna paranız gide. Eğer alacaksanız normalini alın.Zaten o ekran kartları arasındaki tek fark birinin oc olması . İsterseniz kendiniz oc yapabilirsiniz. Soğutmaları da aynı ekran kartlarında.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim başlarda bende sizin gibi düşünüyordum lakin araştırdığımda öyle olmadığını gördüm. İki kartta aynı marka ve model eğer 1515 MHZ'de çalıştırırsam ikiside aynı FPS verir ama işin içine overclock girer ve MHZ'yi arttırırsa FPS artar bu yüzden insanlar O.C yapıyor. Bu iki kart arasındaki fark öğrendiğim kadarıyla O.Cli modelleri tek tek test edip 1800 MHZ'ye ulaşabilenleri O.C model olarak piyasaya sürüyorlar, O.Csiz'de ise her kartın içinde kullanılan slikon vs'si nekadar O.C yapabilceğinizi etkiliyor bazı O.C'siz kartlar 1800 MHZ'ye ulaşırken bazısıda 1600 MHZ'de tıkanıp kalıyormuş yani bu size gelen karta ve sizin şansınıza bağlıymış tabii bu bilgi yanlış olabilir bilen birisi umarım bana yardımcı olur.

Sorunuzu gayet iyi anladım. Bence aradaki fark max 100-200 TL arası ise verilebilir kanımca. Ben RTX 2070 Gaming modeli aldım yani fabrika çıkış. Buna farklı olarak X ve Z modelleri mevcut. Z en üst model yani en fazla OC yapılmış model oluyor. Aralarındaki fark 5 Fps. Tabi bu oyundan oyuna değişiyor fakat max 5 fps oynama var. Sonuçta bu kartlarda çoğu high oyunda 144+ alabildiğin için o 5 FPS seni üzmeyecektir.

Cevaplarınızdan yola çıkarak aradaki 550 TL farka değmediğini düşünüyorum. 2600x ve 2080 Ventus olarak alım yapacağım yakın zamanda. Hala devam etmekte olan THH kararı beklemekteyim sonuçlanınca konu açıp desteklerinizi bekleyeceğim. Değerli yorumlarınız için teşekkürler

Fiyatından dolayı 2080 Ventus Oc yi gözüme kestirmiştim. Kozmetik şıklığı ve daha iyi soğutma sağladığı için 2080 Gaming X Trio satınaldım. Eğer 2080 Ventus aldıktan sonra aklının 2080 Ventus Oc' de kalacağını düşünüyorsan bence OC olanı al.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı