MSI RTX 3060 Ti mı, EVGA mı?

EVGA'nın soğutması arkadaşların dediği gibi daha iyi. EVGA'nın çoğu ürünü yüksek fiyatlardan dolayı Türkiye'ye bile gelmiyor zaten. Bütçenize uygun olursa EVGA'yı tercih etmenizi öneririm.

EVGA'ya garanti olarak vektron bakıyormuş biraz araştırdım sağlam ürünleri bozabilen bir firmaymış ama ne hikmetse ekran kartlarıyla alakalı 2 şikayet gördüm bilemedin 3.
EVGA modelleri daha çok performans odaklı ve OC potansiyeli yüksek oluyor yani en kaliteli NVIDIA kart üreticilerinden diye biliyorum ama 3060 Ti stokları şu an olmadığından 400 dolarlık kartı 800 dolarmış gibi alıyoruz. Stokların yenilenmesini bekleyin büyük ihtimal teknobiyotige Galax modelleri gelir uygun fiyata. 3060 Ti, 3070 fiyatına şu an.

Bekledim ama 5900₺'den girince Galax dedimki orada dur :D.

Ama MSI sitesine baktığım zaman fan dönme kontrolu özel PCB tasarımı gibi özellikleri var (1695 mgh)
EVGA'da X1 soğutma demiş fakat fan dönme kontrolünden falan bahsetmemiş var mı yok mu? (1710 mgh) fan kontrolü derken belli sıcaklıklarda devreye girmesinden bahsediyorum.
Piyasadaki çoğu ekran kartında var fan kontrolü, o konuda korkunuz olmasın. EVGA NVIDIA tarafında en iyisini üretmeye hedefliyor genellikle üst düzey oluyor soğutması, performansı. Ayrıca sitesinde bu konu hakkında alt kısımda bilgi verilmiş bakabilirsiniz.

EVGA'nın soğutması arkadaşların dediği gibi daha iyi. EVGA'nın çoğu ürünü yüksek fiyatlardan dolayı Türkiye'ye bile gelmiyor zaten. Bütçenize uygun olursa EVGA'yı tercih etmenizi öneririm.

Peki sizce garanti olarak EVGA'nın disbiritürüne mi? MSI Türkiye'ye mi? Güven duyup almalıyım.

Piyasadaki çoğu ekran kartında var fan kontrolü, o konuda korkunuz olmasın. EVGA NVIDIA tarafında en iyisini üretmeye hedefliyor genellikle üst düzey oluyor soğutması, performansı. Ayrıca sitesinde bu konu hakkında alt kısımda bilgi verilmiş bakabilirsiniz.

Baktım da göremedim ibareyi kopyalayıp atma şansınız var mı?

Peki sizce garanti olarak EVGA'nın disbiritürüne mi? MSI Türkiye'ye mi? Güven duyup almalıyım.

Baktım da göremedim ibareyi kopyalayıp atma şansınız var mı?
İbare derken neyden kastettiğinizi tam olarak anlayamadım ama fotoğraf ile isteğinizi gerçekleştirebilirim sanırım.

yes.PNG

Fan konusuna değinilmiş gördüğünüz gibi, istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

İbare derken neden kastettiğinizi tam olarak anlayamadım ama fotoğraf ile isteğinizi gerçekleştirebilirim sanırım.

Eki Görüntüle 801153

Fan konusuna değinilmiş gördüğünüz gibi, istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Evet istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz orayı gördüm yanlış anlaşıldım mesela ekran kartlarında belli dereceyi görmeden fan açmıyor ya ben ondan bahsediyorum. Burada Auto fan tarz ıbir şey yazması lazım değil mi? Ya da ben mi yanlış biliyorum.

Sorunsuz bir kart alırsanız servisi düşünmek zorunda kalmazsınız. Ama Türkiye'de MSI'ın oturmuş bir servisi var. Ben yine de yerinizde olsam EVGA alırdım.

Normalde aklıma yatanı alıp geçerim fakat Coil Whine illetinden dolayı biraz çekiniyorum açıkçası sonuçta birisi disbütör diğeri kendi bakıyor çok kararsız kaldım.

Coil Whine'dan çekiniyorsanız Gigabyte'dan uzak durun yeterli. Diğer üreticilerde ben çok rastlamadım Coil Whine sorununa. Şimdi tekrar bakındım, EVGA kullanıp da Coil Whine yaşayan insan sayısı çok az. İkisi de kalitelidir. MSI'ın servis kısmı iyi EVGA'nın kartı daha iyi.

Coil Whine'dan çekiniyorsanız Gigabyte'dan uzak durun yeterli. Diğer üreticilerde ben çok rastlamadım Coil Whine sorununa. Şimdi tekrar bakındım, EVGA kullanıp da Coil Whine yaşayan insan sayısı çok az. İkisi de kalitelidir. MSI'ın servis kısmı iyi EVGA'nın kartı daha iyi.

Yani burada iş riske kalmış biraz da. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
peki sizi EVGA'yı tercih etmeye iten neden nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı