MSI RTX 3060 Ventus alınır mı?

Bütçe
6800
@Shaz

O bütçeye H3 550 geliyor.

Şuna da göz atabilirsin:

Üstteki Performance GD çok daha iyi bir güç kaynağı, az daha çıkarsan iyidir. İç yapısı daha sağlam, ama çıkamam diyorsan da H3 550 ideal. Daha altına inmemek gerek. İkinci el düşünürsen de garantili Performance GD 600'ü 800 TL civarlarına bulma ihtimalin yüksek.
Attıklarınızı değerlendiricem teşekkür ederim peki şunlar nasıl sizce alınabilir mi?

@Shaz

FSP H3 650 zaten H3 550'nin 12V kanalı güçlü varyasyonu, zaten RTX 3060 için 550W fazla fazla yeterli olduğundan ötürü bir anlamı yok, mantıksız olur. Bütçe artırılabiliyorsa iç yapısı daha sağlam bir güç kaynağı için artırılmalı, daha fazla kapasite sunan bir güç kaynağı için değil.

Türkiye pazarında çok yaygın olmadığı için GIGABYTE P650B hakkında bilgim yok ama incelemesine üstünkörü baktım. Veriler beni memnun etmedi, tam yük altında 12V kanalı için 50 mV ripple değeri verilmiş. İyi değil, kötü. Ripple değeri doğrudan parçaların ömrünü etkileyen bir faktör. Ne kadar düşük, o kadar iyi.

Xigmatek X-POWER hakkında bir şey dememe gerek yok zaten. Berbat bir güç kaynağı.

@Shaz

FSP H3 650 zaten H3 550'nin 12V kanalı güçlü varyasyonu, zaten RTX 3060 için 550W fazla fazla yeterli olduğundan ötürü bir anlamı yok, mantıksız olur. Bütçe artırılabiliyorsa iç yapısı daha sağlam bir güç kaynağı için artırılmalı, daha fazla kapasite sunan bir güç kaynağı için değil.

Türkiye pazarında çok yaygın olmadığı için GIGABYTE P650B hakkında bilgim yok ama incelemesine üstünkörü baktım. Veriler beni memnun etmedi, tam yük altında 12V kanalı için 50 mV değeri verilmiş. İyi değil, kötü. Ripple değeri doğrudan parçaların ömrünü etkileyen bir faktör. Ne kadar düşük, o kadar iyi.

Xigmatek X-POWER hakkında bir şey dememe gerek yok zaten. Berbat bir güç kaynağı.
Anladım, zahmet verip uğraştığınız için çok teşekkür ederim, konuyu açmadan önce marka bir 650 düşünüyordum, iç kalitesini o kadar da önemsemiyordum fakat şuan kaliteli bir 550 almakta karar kıldım.

Hocam sana önerim NVIDIA alacağına AMD al hem daha ucuz hem de RTX 3060'a kafa tutuyor hatta geçiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı