MSI RX 460 GPU Çekirdek Sayısını Arttırma

Cureshoot

Hectopat
Daha fazla  
Konu başlığında belirttiğim gibi, internette araştırmalar yaparak MSI RX 460 ekran kartımın çekirdek sayısını (shaders) 896'dan 1024'e çıkardım. Aşağıda verdiğim 1. linkte ingilizce olarak anlatılmış.

Kısaca şu şekilde;

1- Unlocking list'den ekran kartı markanıza uygun BIOS güncellemesini indirin.
2- İndirdiğiniz zip dosyasını açın ve bios un mevcut kopyasını backup BIOS'a tıklayarak alın (RX460.backup)
3- Flash unlocked BIOS'u çalıştırın 15 sn içinde bitecektir sonra bilgisayara reset atın.
4- CPU-z programı ile çekirdeklerin açıldığına bakın.
5- Yüksek ihtimal ile radeon yazılımınız ekran kartını görmeyecektir korkmayın onunda çözümü var.
6- Aşağıda verdiğim 2. linkten yazılımı ekran kartına uyumlu hale getirmeyi göstermişler.
7- Bu işlemde önce kernel driver ve Pixel Clock Patcher indirilir.
8- Kernel driver zip dosyasını en son yazılım güncellemesinin olduğu yere çıkartın genellikle;
C:\AMD\WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-17.2.1-Feb22\Packages\Drivers\Display\WT6A_INF\B311170 B311170 olan klasör.
9- Geçerli AMD sürücülerini normal olarak kaldırın.
10- Klavyenizin Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlata tıklayın.
11- Sorun gidermek> Gelişmiş seçenekler> Başlangıç Ayarları'nı seçin ve Yeniden Başlat düğmesini tıklayın.
12- Bilgisayarınız yeniden başladığında bir seçenek listesi göreceksiniz; "Sürücü imza zorlamayı devre dışı bırak" seçeneğini belirlemek için klavyenizdeki F7 veya 7 tuşuna basın.
13- Ekran kartı sürücüsünü C:\AMD\WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-17.2.1-Feb22 setup'a tıklayarak tekrar yükleyin.
14- Yükleme tamamlandığında atikmdag-patcher.exe dosyasını çalıştırın.
15- Bilgisayarınızı yeniden başlatın işlem tamam ;)

1-) AMD Radeon RX 460 Unlocking from 896 to 1024 Stream Processors - Overclocking.Guide
2-) AMD BIOS Signature Check re-enabled with ReLive, Locks out Polaris BIOS Modders

Sistemim; Gigabyte GA-MA785GT-UD3H - AMD Phenom II X4 925, 3400 MHz (14 x 243) - 8GB kingston RAM ve 120 GB SSD.

asdf.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlem sadece windows 10'da mı oluyor acaba ? Windows 7'de denedim çekirdek sayısı artmıyor ve artmadığı halde AMD RADEON CRİMSON yazılımı , ekran kartını tanıyamıyor yardımcı olur musunuz ?

Bu işlem sadece windows 10'da mı oluyor acaba ? Windows 7'de denedim çekirdek sayısı artmıyor ve artmadığı halde AMD RADEON CRİMSON yazılımı , ekran kartını tanıyamıyor yardımcı olur musunuz ?
Başka windowsta denemedim, eski haline getirmek için yedeklediğiniz biosu kullanın.

Hocam arkadaşın ekran kartı ile sizinki aynı mı ? Marka farklılığı bile bu probleme neden olabilir.

Hocam arkadaşın ekran kartı ile sizinki aynı mı ? Marka farklılığı bile bu probleme neden olabilir.
Ekran Kartı Brick Olmuş Anlamıyorum Uyumlu Biosu İndiriyorum Herşeyi Aynı Yapıyorum Markada Aynı Ama Brick Oluyor Çıldırıyorum.Çareyi Servise Göndererek Buldum Sağolsunlar Düzeltiler Teşekkürler Asus <3

Moderatörde ne yazsam ceza veriyor umarım bunada verir.

Ekran Kartı Brick Olmuş Anlamıyorum Uyumlu Biosu İndiriyorum Herşeyi Aynı Yapıyorum Markada Aynı Ama Brick Oluyor Çıldırıyorum.Çareyi Servise Göndererek Buldum Sağolsunlar Düzeltiler Teşekkürler Asus <3

Moderatörde ne yazsam ceza veriyor umarım bunada verir.
Ekran Kartınında brick'i varmış :) ilk kez duydum valla neyse hocam eğer bi sonuç elde edemiyorsanız BİOS yükleme ile garantiye verin.

Ekran kartının brick'i derken yeni bi modelden bahsetmiyoruz !Burada ne demek istediğini anlamadım.Hiçbir şekilde kurtalılamayan ve artık bir işlevi olmayan elektronik parçasına birck (tuğla) demek gayet olası bir durum ? Nesini ilk defa duyuyorsun ? Ezmeye mi çalıştın anlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı