Çözüldü MSI RX 470 4 GB Gaming fan sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

teomanizmir

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar. MSI RX470 4 GB Gaming ekran kartımın tek fanı çalışırken bir şeylere çarpar gibi ses çıkartıyor. Çıkartıp baktım, tekrar birleştirdim fakat hala aynı sesi çıkartıyor. Ne yapabilirim bu konuda? Bilgisi olan varsa çok sevinirim. Diğer fanda bir sıkıntı yok.

Çözüm
Çok ilginç bir yöntem ile çözdüm 3 saatin sonunda oraya bak buraya bak derken :D şimdi fan kötü de olsa dönüyordu çarpa çarpa da olsa. Tamamen sökünce de biraz kavisli döndüğünü fark ettim. Fanın üstündeki logonun altında ne olduğunu merak ettim sert bir kağıt plastik alaşımı malzemesi vardı. Söktüm altında ne vida girişi ne başka bir şey, dedim geri yapıştırayım yapışmıyor :D acaba dedim fanı biraz yüksek tutsam çarpar mı? O çıkan logoyu fan ile ekran kartı arasındaki plastik gövdeye yapıştırdım. Sonuç olarak şu an 0 çarpma ve ısınma azaldı. O dönmeyen fan muhtemelen ısınmaya da yol açabiliyordu kendini zorladığı için. Özellikle uzun uzun açıkladım olurda biri bu tarz bir durum ile karşılaşırsa yeni fan vb alımlar yapmadan önce fanın altına sert bir ince plastik veya benim gibi logoyu koyarsa o bir iki mm yükselme bile çarpmaya engel olabiliyormuş. Bilgi paylaştıkça güzel. Destek veren herkese de teşekkür ediyorum 🙏🏻
Eğer düşündüğümüz sorun değilse fanların dönmesini sağlayan fırçasız motorların üst kısmında plastik yaprak bütünüyle arasında bir segman vardır. O parçanın sıkıntılı olması ihtimal olabilir. Güvendiğin birine göstersen iyi olabilir.

Çok ilginç bir yöntem ile çözdüm 3 saatin sonunda oraya bak buraya bak derken :D şimdi fan kötü de olsa dönüyordu çarpa çarpa da olsa. Tamamen sökünce de biraz kavisli döndüğünü fark ettim. Fanın üstündeki logonun altında ne olduğunu merak ettim sert bir kağıt plastik alaşımı malzemesi vardı. Söktüm altında ne vida girişi ne başka bir şey, dedim geri yapıştırayım yapışmıyor :D acaba dedim fanı biraz yüksek tutsam çarpar mı? O çıkan logoyu fan ile ekran kartı arasındaki plastik gövdeye yapıştırdım. Sonuç olarak şu an 0 çarpma ve ısınma azaldı. O dönmeyen fan muhtemelen ısınmaya da yol açabiliyordu kendini zorladığı için. Özellikle uzun uzun açıkladım olurda biri bu tarz bir durum ile karşılaşırsa yeni fan vb alımlar yapmadan önce fanın altına sert bir ince plastik veya benim gibi logoyu koyarsa o bir iki mm yükselme bile çarpmaya engel olabiliyormuş. Bilgi paylaştıkça güzel. Destek veren herkese de teşekkür ediyorum 🙏🏻

Çözüm
Tebrik ederim. Bu gibi durumlarda nasıl müdahale etmen gerektiği konusunda deneyerek öğrendin. Sana tavsiyem bir süre daha o fanın durumunu kontrol etmen gerekiyor, çünkü orijinalliği bozulmuş oldu. Bu durumda beklenmeyen durumlar meydana gelebilir.

Evet hocam haklısınız gözetleyeceğim. Biraz oyun oynadım herhangi bir sıkıntı yok eskiye nazaran sıcaklık değerleri de düşüyor. Aslında yaptığım şey çok basitti ama en göz önündeki şey bile bazen insanın aklına gelmeyebiliyor. Umarım kalıcı olur çözüm çünkü 100 150 TL kendi fanı ve bence abartılı rakamlar var maalesef. Bu yüzden denemek iyi oluyor bazen bu tarz şeyler 😇

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı