MSI RX 480 vs MSI GTX 1060

Mtc_PzKfwgn

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba.

Arkadaşlar 1 km ötemde bulunan Vatan Bilgisayar şubesine sonunda MSI GTX 1060 Gaming X ulaştı. Benim aklıma takılan şu RX 480 testlerde de görüldüğü gibi DX12 ve Vulkan API'de GTX 1060'ı kesin olarak geçiyor ama GTX 1060'da DX11 destekleyen oyunlarda geçiyor. Ben DX12 desteği olan yeni oyunları alamayabilirim. Sizce MSI RX 480 Gaming X'in Türkiye'ye varmasını bekleyeyim mi yoksa MSI GTX 1060 Gaming X almalı mıyım? (Not=İleride Crossfire yapmayı düşünmüyorum.)

Hepinize merhaba.

Arkadaşlar 1 km ötemde bulunan Vatan Bilgisayar şubesine sonunda MSI GTX 1060 Gaming X ulaştı. Benim aklıma takılan şu RX 480 testlerde de görüldüğü gibi DX12 ve Vulkan API'de GTX 1060'ı kesin olarak geçiyor ama GTX 1060'da DX11 destekleyen oyunlarda geçiyor. Ben DX12 desteği olan yeni oyunları alamayabilirim. Sizce MSI RX 480 Gaming X'in Türkiye'ye varmasını bekleyeyim mi yoksa MSI GTX 1060 Gaming X almalı mıyım? (Not=İleride Crossfire yapmayı düşünmüyorum.)
DX 12 ve Vulkan API kullanan oyunlari oynamayi dusunmuyorsa GTX 1060'i al cunku DX 11 oyunlarda acik ara onde bir kart lakin ileride elbet oyun alicaksin. Yani ve onlarda DX 12 yada Vulkan olucaktir ben bu yuzden RX 480 alicam size de hangisini almak istiyorsaniz onu almanizi oneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Crossfire sadece AMD ekran kartları ile oluyor.

Dx 12 ve Vulkan api kullanan oyunlari oynamayi dusunmuyorsa gtx 1060 i al cunku dx 11 oyunlarda acik ara onde bir kart lakin ileride elbet oyun alicaksin yani ve onlarda dx 12 yada vulkan olucaktir ben bu yuzden rx 480 alicam sizede hangisini almak istiyorsaniz onu almanizi oneririm.

bence bir çok özelliği ile önde olması ve tam bir f\p olmasından dolayı Rx 480 tercih etmelisin

1.si crossfire yapmayacağım derken RX 480 alırsam yapmayacağım anlamında kullanmıştım.
2.si aslında benimde aklımda RX 480 var. RX 480 almak daha mantıklı geliyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ve galiba bende RX 480'in MSI Gaming X modelini bekleyeceğim.

Rx 480'in custom modeller 1200 maksimum fiyatlarda gezinir bence ve ne zaman cikacagini Allah bilir tabi en gec 15 Agustos gibi yazilar okudum. Kimisi de bu hafta ici piyasada olur diyor aralarinda minimum 150 TL oynar. Ama RX 480 bence daha gelecege yonelik ve ucuz bir karttir yazimda da dedigim gibi DX 12 vulkan ve benzeri gelecege yonelik teknolojiler diyorsan RX 480 fakat DX 11 de yuksek FPS diyorsanda 150 TK farki verir GTX 1060'i alirsin ben sana sunu al demiyorum icine hangisi siniyorsa onu al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre nvdia her zaman bir tık öndedir.O yüzden tercihin GTX 1060 olmalıdır.

Bu sözün DX12'li oyunların yaygınlaşmasından, RX 480X, RX 490 ve ileri RX serisinin çıkışından sonra söylenebileceğini sanmıyorum. Evet Nvidia çoğu zaman AMD/ATI'yi geçmiştir fakat AMD ATI'yi satın aldıktan sonra sadece 1 yıl kâr etti ve sonraki yıllarda yine zarara uğradı. AMD dersini almış olmalı ki RX 480 ile GTX 1060'a karşı rekabete sonunda girebildi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı