MSI RX 5500 XT Fanlar Ve Isınma Sorunsalı

Texrtwind

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, Daha dün topladığım bilgisayarıma CS:GO kurdum ve test etmek istedim. Radeon Software adlı programdan sağ üste FPS, sıcaklık, RPM vb. açtım. Ve silahı sıkarken ekran kartının 0 RPM'den bir anda 300-3200 RPM'ye çıktığını gördüm. Sıcaklık 70-75 arası geziyor. Daha önce laptop kullandığım için bilmiyorum ama bir vantilatörden biraz daha az ses çıkarıyor diyebilirim. Aslında endişelendiğim olay sıcaklık değil fanların 5-10 saniyede bir hız değişimi. Neden acaba bilen var mı? Dragon Center'da aksi gibi SDK başlatılıyor da kaldı açılmıyor. Bu fanlar normal mi? Değilse ne yapmam gerek? Teşekkürler :(

Tam model nedir? Gaming X serisinde bu tarz bir sorun olmaması gerekli soğutmaları oldukça yeterli geliştiriliyor.

Arkadaşın dediği gibi Mech serisi ise soğutma bloğu oldukça ufak ve fanlar ne kadar yüksek devirde dönse de, alüminyum yapraklar az sayıda olduğu için ısı dağılımı yeterli kalmıyor. Yani size sorun gibi gelebilir, ancak tasarımdan ötürü çalışma sıcaklığı diğerlerine oranla yüksek olabilir.

Merhabalar. Kullandığınız ekran kartını eğer Mech serisi ise ısınma sorunu olduğunu duymuştum. İade hakkınız devam ediyorsa iade edebilirsiniz. Ayrıca ekran kartı için fan ayarı ve undervolt yapabilirsiniz. Kullandığınız kasanın önü cam ve hava akışı kötü ise yan tarafı açık kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı