MSI RX 5500 XT FPS düşüşü

• Konuyu başlatan CeUU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.389

CeUU

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Sistemim Ryzen 3 3100 RAM, Adata XPG 8x2 16 GB RAM 3000 MHz. Ekran kartım ise başlıkta yazdığım gibi MSI RX 5500 XT 4 GB ve monitörüm ise 144 Hz. FreeSync Premium açık kullanıyorum. Sorunum PUBG oynarken 130 FPS falan alırken yere inince 70'e düşüyor, düşüş yiyorum sürekli. Dengede durmayan FPS sorunu yaşıyorum. 140 oluyor, 90'a düşüyor, birdenbire 60'a, bazen de 40'a düşüyor. Sadece PUBG oynuyorum. Bilgisayarımda PUBG'den başka bir şey yüklü değil. Format attım fakat düzelme olmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Bende arası sıra değil sürekli oluyor.

Onu denemedim peki Radeon chill ile FPS'yi min 120 Max 144 FPS sabitlesem faydası olur mu?
Tüm ayarları çok düşük yapınca o sistemde yaklaşık 144 FPS civarı alacağınız için (144'e yakın). Monitörünüz de 144Hz olduğu için FreeSync kapalıyken yırtılma yaşamazsınız. FreeSync FPS'i biraz etkileyebiliyor çünkü. Örneğin FreeSync kapalı iken Witcher 3'de 70 FPS civarı alırken FreeSync açıkken 60 FPS civarı alıyordum. Ara sıra 50-55 FPS'e drop yiyebiliyordu. Rainbow Six Siege'ye bir kere FreeSync'yi açık unutup girmiştim. Normalde 144 FPS'den aşağı düşmez iken, FreeSync açıkken 100 FPS'lere hatta 70 FPS'lere düştüğünü görmüştüm.

Tüm ayarları çok düşük yapınca o sistemde yaklaşık 144 FPS civarı alacağınız için (144'e yakın). Monitörünüz de 144Hz olduğu için FreeSync kapalıyken yırtılma yaşamazsınız. FreeSync FPS'i biraz etkileyebiliyor çünkü. Örneğin FreeSync kapalı iken Witcher 3'de 70 FPS civarı alırken FreeSync açıkken 60 FPS civarı alıyordum. Ara sıra 50-55 FPS'e drop yiyebiliyordu. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'ye bir kere FreeSync'yi açık unutup girmiştim. Normalde 144 FPS'den aşağı düşmez iken, FreeSync açıkken 100 FPS'lere hatta 70 FPS'lere düştüğünü görmüştüm.

Akşam işten eve gidince dediklerinizi deneyeceğim.

10400F B460 tomahawk neoforza 3200 cl16 xfx thic II pro 5500xt (tam yükte maks 65 derece)
Acaba 5500 xt demi sıkıntı var anlamış değilim oc yapmayı denedin mi bende droplar devam ediyor ani inip çıkışlar ama freesync biraz işe yaradı çok düşük ayarlara alınca da kimseyi göremiyorum

Acaba 5500 xt demi sıkıntı var anlamış değilim oc yapmayı denedin mi bende droplar devam ediyor ani inip çıkışlar ama freesync biraz işe yaradı çok düşük ayarlara alınca da kimseyi göremiyorum
Pubg ciddi bir optimizasyon problemi olan oyun. Fakat bu optimizasyon sıkıntıları 5500'de daha mı çok anlamış değilim. Overclok yapmayı bırak tüm değerleri bir bir denedim. sadece çekirdek hızını yada sadece vram frekansını ayrı ayrı denedim herşeyi. Gel gör ki sattım gitti

Pubg ciddi bir optimizasyon problemi olan oyun. Fakat bu optimizasyon sıkıntıları 5500'de daha mı çok anlamış değilim. Overclok yapmayı bırak tüm değerleri bir bir denedim. sadece çekirdek hızını yada sadece vram frekansını ayrı ayrı denedim herşeyi. Gel gör ki sattım gitti
Deme ya desene bende de yol gözüküyor oysa sevmiştim bu kartı belki bir yolu vardır

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı