MSI RX 5700 XT Gaming X fan hızı sorunu

Merhaba arkadaşlar. MSI RX 5700 XT Gaming X kullanıyorum. Biliyorsunuz ki bu kartta zero Frozr fan özelliği var. Yani 60 dereceden önce çalışmıyor. Benim sorunum ise. 60 dereceden sonra değil de 67-68 dereceden sonra çalışmaya başlaması. Bu sorun daha önceden var mıydı dikkat etmedim. Fakat MSI dragon Center denen aptal programı yükledim. Orada Tools Graphics tool kısmında cooler Boost var onu start yaptım sadece. Sonradan bu programı sildim her şeyini. Afterburner yüklüydü onda ayar yapmamıştım ama onu da sildim. Fakat yukarıda anlattığım sorun devam ediyor. Aynı ekran kartını kullananlar varsa cevap yazarlarsa sevinirim. Diğer önerilere de açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Bahsettiğiniz durumu bir incelemede izlediğimi hatırlıyorum, sizin için bakacağım. Frozr fan özelliğinde bug olduğunu ve 67 dereceye kadar fanı başlatmadığını bir videoda duyduğumu çok iyi hatırlıyorum. Gamers Nexus ya da Hardware Unboxed'den biri olması lazım. Bulursam editlerim.

Bahsettiğiniz durumu bir incelemede izlediğimi hatırlıyorum, sizin için bakacağım. Frozr fan özelliğinde bug olduğunu ve 67 dereceye kadar fanı başlatmadığını bir videoda duyduğumu çok iyi hatırlıyorum. Gamers Nexus ya da Hardware Unboxed'den biri olması lazım. Bulursam editlerim.
Hocam merhaba. Çok teşekkür ederim daha önceden de hiç dikkat etmediğimden fanların o dereceden önce çalışıp çalışmadığına dikkat etmemiştim. Akşamdan beri kafayı yemek üzereyim. :)
@Recep Baltaş Recep bey sizin bir fikriniz var mı acaba. Hazır sistemde ekran kartını test etmiştiniz.

Son düzenleme:
MSI RX 5700 XT Gaming X Twin Frozr 7 Soğutma İncelemesi
GPU-Blok.jpg

MSI ekran kartlarında yer alan Twin Frozr 7 soğutma sistemine 5700 XT Gaming X modeli üstünde yakından bakıyoruz. MSI’ın RX 5700 XT Gaming X ekran kartını QP Gaming XT sistemde toplamıştık. Testlerini de gerçekleştirdiğimiz kartın soğutma performansından gayet memnun kaldık. Yine de bazı okurlarımızın aklındaki şüpheleri gidermek için kartın soğutmasına daha da derinden bakıyoruz. Metal […]

Devamı: MSI RX 5700 XT Gaming X Twin Frozr 7 Soğutma İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
@Recep Baltaş
Kartta zero frozr ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuya hiç değinmemişsiniz. Hatta bununla ilgili bir konu açtım.

DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi?

DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi?
Merhaba. Konunun driver ile alakası yok. Format, BİOS sıfırlama vs... en başta denediğim yöntemler. Yukarıdaki arkadaşımızın söylediği bir sıkıntı var. Ekran kartı BİOS güncelleme ile düzelecek gibi görünmekte.

Ben sürücü sorunu olduğunu düşünmüştüm, Format veya BIOS güncellemesi yaptığınızı söyleseydiniz önermezdim, belki VBIOS güncellemesi ile çözülebilir.
İlk mesaj değiştirilmediğinden güncelleyemedim konuyu. Ekran kartı BİOS yükleyerek fanları 63 dereceden sonra çalıştırdığını söyleyen bir arkadaşla konuştum. BİOS kendisine MSİ GLOBAL tarafından gönderilmiş. MSİ servisi aradım konuyla ilgili detay vermediler illa kendileri kontrol edeceklermiş. Zaten BİOS atmak kartı garanti dışı bırakıyormuş. Buda ilginç. Esasen aynı kartı kullanan birkaç arkadaştada aynı sıkıntı var.

İlginç, Techpowerup sitesinde bulduğum bir VBIOS sanki ekran kartı 87 dereceye çıksın gibi ayarlanmış, acaba bu üretici tarafından yapılan bir hata olabilir mi 🤨

Fakat bu sadece benim teorim, belki bu özel VBIOS olabilir.

Mavi ile işaretlediğim yerdeki VBIOS sürümü ile senin VBIOS sürümünü karşılaştırır mısın?
InkedEkran Alıntısı_LI.jpg

İlginç, Techpowerup sitesinde bulduğum bir VBIOS sanki ekran kartı 87 dereceye çıksın gibi ayarlanmış, acaba bu üretici tarafından yapılan bir hata olabilir mi 🤨

Fakat bu sadece benim teorim, belki bu özel VBIOS olabilir.

Mavi ile işaretlediğim yerdeki VBIOS sürümü ile senin VBIOS sürümünü karşılaştırır mısın?
Eki Görüntüle 477238

Aynen bu BIOS bizim kullandığımız kartların çıkış BIOS'u. :)
Hesapta 60 derecede Zero Frozr özelliği çalışan kart satıyorlar. Daha ne sattıklarından haberleri yok adamların.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı