MSI RX 5700 XT Gaming X Fanları Çalışmıyor

Cíeł

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2020
Mesajlar
136
Çözümler
1
Merhaba, görev yöneticisinden kontrol ettiğimde ekran kartımın sıcaklık değeri boştayken 60 ila 65 derece arasında. Bu normal mi? Babamın bilgisayarını kullandığımda ekran kartı fanları %20 olarak çalışıyordu (R9 280) ve sıcaklık değerleri ise boştayken 36 ila 40 derece arasındaydı, kendi ekran kartımın fanlarını nasıl çalıştırabilirim ve ne yorumda, tavsiyede bulunurdunuz?
 
Fanlar çalışıyor değil mi, bozuk değil? Afterburner'dan kendinize profil oluşturun, muhtemelen boşta çalışmıyor ya da AMD'nin yazılımından da yapabilirsiniz.
 
Ekran kartını yüke sokan uygulamada fanlar çalışıyor mu? Mesela oyunlarda fan çalışıyor mu? Çalışıyorsa akıllı fan özelliği vardır ekran kartın, oyunlarda da çalışmıyorsa fan arızası olabilir. Tabii gidip hafif bir oyun ile test yapma, GTA 5 gibi bir oyunda test yap.
 
Ben de Gaming X kullanıyorum 40-55 arası oda sıcaklığına göre değişiyor. Fanlar gerekli gördüğünde çalışıyor gibi. 60-65 oluyor bazen küçük oyunlarda falan ama çalışmıyor yine de. Fanların yüklü kullanımda çalışıyorsa boşta çalışmaması normal bir durum.
 
Sistem boşta iken o değerler o karta göre yüksek hocam. Arkada bir uygulama çalişmadığindan emin olun. Ayrıca sistem 60 derece altında fan açmıyor ancak her zaman bu değer 60 derece olmuyor. Örneğin ben ETS2 oynarken 70 dereceye ulaşınca fan açıyordu. Yani bir tolerans değeri var ama neye göre bilmiyorum. Ancak kartın sıcaklığı boşta fazla. Kasanızın durumu nedir? Egzos fan var mı, kablolama düzgün mü? Fanları manuel açmak istiyorsanız doğrudan Afterburner'dan açamazsınız, önce Radeon ayarlardan Sıfır RPM özelliğini kapatmanız gerek. Kapatınca direkt orada grafik çıkıyor fan hızlarını ayarlayabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı