MSI RX 5700 XT Mech fan deviri değiştirince zarar görür mü?

CasualUser

Hectopat
MSI 5700 XT MECH OC kullanıyorum. Bildiğiniz üzere fazla ısınan bir ekran kartı. MSI Afterburner programında tek yaptığım şey fan hızı otomatik mi diye bakmaktı. Undervolt, overclock vs hiçbir şey değiştirmedim. Dediğim gibi fan hızı bile otomatikte. Sistem yeni ve uzun kullanımlarım var. Ekran kartı zorlandığında yanma ihtimali var mı?

Mod yanlış anlamış başlığı, ekran kartında herhangi bir şey değiştirmedim. Uzun ve zorlayıcı kullanımlarda yanma ihtimali var mı?

Fan otomatikte ama bu ayarlarda oyun oynarken sıcaklıklar kaç dereceye çıkıyor? 80 derecelerin üzerine çıkıyorsa iyi değil. 90 derecenin üzerine çıkıyorsa karta zarar verebilirsiniz. Fan hızını artırarak sıcaklığı düşük tutabiliyorsanız sorun yok. İstediğiniz kadar kullanın. Kart yanmaz.

- Ekran kartı zorlandığı zaman yanma ihtimali yoktur.

- Uzun ve zorlayıcı kullanımlarda yanma ihtimali de yoktur.

GPU, aşırı ısındığı ve fiziksel olarak zarar görebileceği sıcaklığa ulaştığı zaman kendini otomatik olarak kapatır. Bu yüzden endişe etmene hiç gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı