MSI RX 5700 XT Mech OC ısınma probleminin çözümü

Bütçe
407,04 TL

TheAlesy

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, başlıkta da gözüktüğü gibi elimde RX 5700 XT modeli vardı. Aşırı ısınıyordu(93°) kart canımı çok sıkıyordu.
Uzun araştırmalar sonucu gözümü karattım ve araştırmaya koyuldum. Kendi kart modelime göre çözüm bulamadım. Forumlar da hep bu ısınma sorunu dile getiriliyordu. Ekran kartın termal pad boylarını araştırdım. Yandaki VRAM'ler için 2mm. Üstteki 2 VRAM için 1.5 mm. Boyut yazıyordu. Fakat kartı söktüğüm de bir boşluk falan yoktu yani 2 mm padi tüm VRAM'lerin üzerine uygulamaya karar verdim. Bu sefer de padle macun arayışına girdim. Total'de 407 TL maliyetle fiyat performans padlerle macunu aldım.

Tüm VRAM'lere 2mm termal ped uyguladım. Markası thermaleright Extreme Odyssey II 85x45x2 mm 14.8W/mk termal pad.

Termal macun markası arctich MX-4

Ürünler geldi uygulamasını yaptım. Ve sonuçlar harikaydı Forza5 de 83-88° de çalışan ekran kartı 63° de çalışıyordu. Öbür oyunlarda da farkını gördüm. Ama fanlar hızlı çalıştığı için biraz gürültülü çalışıyor ona yapabileceğim bir şey yok.

FIFA23 de 91 derecede olan kart şu an 67 derece de çalışıyor. Farkı siz hesaplayın.

Sıcaklık takıntısı olan kardeşlerime inşallah çözüm olmuştur. Ben bu konuyu 1 aydır araştırıyorum ve uyguladım sonunda 😊 bu arada uyguladığımı işlem 1 hafta etti. Şu an bir problem gözükmüyor.

Keyifli forumlar.

Dosya Ekleri

• IMG_20230606_140838.jpg
    IMG_20230606_140838.jpg
    126,2 KB · Görüntüleme: 42
Bende MSI RX 5700 Mech GP OC'ye Pulsar Ice Dragon pad ve Arctic MX 5 macun uygulamıştım. Yalnız 2 cm pad modeli ben aldığımda piyasada yoktu tükenmişti, bende 2.25 cm olanı almıştım. Haliyle kalın geldi. Padleri ezip biraz incelterek çözmüştüm sorunu.
Pad boyutları ne ise onu almak daha doğru tabii ki. Madencilik zamanında padlarin fiyatları da uçuk durumdaydı. Şimdi baktım fiyatlar gerilemiş.

Bende MSI RX 5700 Mech GP OC'ye pulsar ıce Dragon pad ve Arctic MX 5 macun uygulamıştım. Yalnız 2 cm pad modeli ben aldığımda piyasada yoktu tükenmişti, bende 2.25 cm olanı almıştım. Haliyle kalın geldi. Padleri ezip biraz incelterek çözmüştüm sorunu.
Pad boyutları ne ise onu almak daha doğru tabii ki. Madencilik zamanında padlarin fiyatları da uçuk durumdaydı. Şimdi baktım fiyatlar gerilemiş.

Evet şu an fiyatlar geriledi. Mining işinden dolayı. VRAM'ler zaten çoğu oyunda etkisiz kalıyor. Ama benim tahminimce yine soğutma bloğuna etkisi olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı