MSI RX 580'li sistem düşük FPS sorunu

• Konuyu başlatan Taipan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.038

Taipan

Centipat
Bütün parçaları sıfır aldım daha 1 ay olmadı sistemi kuralı PUBG'de 90-110 FPS alan sistemim LOL'de late Game'de drop yiyor. Yardımcı olun lütfen. Sırf FPS sorunu olmasın diye dizmiştim bu sistemi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün parçaları sıfır aldım daha 1 ay olmadı sistemi kuralı PUBG'de 90-110 FPS alan sistemim LOL'de late Game'de drop yiyor. Yardımcı olun lütfen. Sırf FPS sorunu olmasın diye dizmiştim bu sistemi mi?
LOL'de FPS limitleyin veya grafik ayarlarını yükseltin. Oyunu oynamadığım için tam bilemiyorum ama benzer bölüm ile ilgili herkes drop veya FPS düşüşü yaşıyor sanırım. Dünde çok benzer bir konu vardı. Oyunlada ilgili olabilir.

Bir RX580 kullanıcısıyım :
  • Driver konusunda bu kart çok hassas driver'i güncelleyin başta...
  • Baktınız ekran kartı driver güncellediniz veya güncel, hala sorun devam ediyor, DDU ile sürücüyü silip tekrar kurun.
  • Sorun bunu yapsanızda düzelmedi varsayalım, sorun LOL'den veya Direct X 9 oyunlardan kaynaklı olabilir, şahsen DX9 oyunlarda böyle sorunları bende yaşamıştım en basitinden CS:GO'da ama DDU ile tekrar yükleyerek çözdüm.
  • LOL ayarlarınızdan Anti-Aliasing açıkmı kontrol edin açık ise kapatın.
  • LOL üzerinden onarım yapmayı deneyin. (Eksik dosya/bozuk dosya olabilir)
  • Başka bir DX9 oyundada deneyin (örn: CSGO)
  • İşlemci kaynaklı olabilir işlemciyi belirtin.
  • HZ ayarınız ve çözünürlüğünüz kaçta belirtin.
  • Ramleriniz tam MHZ değerinde çalışıyormu BIOS üzerinden kontrol edin.
  • Düşük ihtimal de olsa BIOS güncelmi kontrol edin.

8x2 gb ram 3000 mhz
ryzen 5 2600
B-450M S2H
480 GB SSD
ekran kartım güncelli
Lol de fps im limitli 144 oyun başı sabit 144 fakat oyun sonuna doğru özellikle güncellenen son yamalarla birlikte bu sıkıntıyı yaşıyorum ekran kartı ayarlarımı çok bilmediğimden kurcalamak da istemiyorum.

8x2 gb ram 3000 mhz
ryzen 5 2600
B-450M S2H
480 GB SSD
ekran kartım güncelli
Lol de fps im limitli 144 oyun başı sabit 144 fakat oyun sonuna doğru özellikle güncellenen son yamalarla birlikte bu sıkıntıyı yaşıyorum ekran kartı ayarlarımı çok bilmediğimden kurcalamak da istemiyorum.
Evet dünkü problem. Sanırım dediğiniz yamalar ile alakalı çünkü sistemden bağımsız olarak aynı oyunda aynı sorunları yaşayanlar var.

Bir RX580 kullanıcısıyım :
  • Driver konusunda bu kart çok hassas driver'i güncelleyin başta...
  • Baktınız ekran kartı driver güncellediniz veya güncel, hala sorun devam ediyor, DDU ile sürücüyü silip tekrar kurun.
  • Sorun bunu yapsanızda düzelmedi varsayalım, sorun LOL'den veya Direct X 9 oyunlardan kaynaklı olabilir, şahsen DX9 oyunlarda böyle sorunları bende yaşamıştım en basitinden CS:GO'da ama DDU ile tekrar yükleyerek çözdüm.
  • LOL ayarlarınızdan Anti-Aliasing açıkmı kontrol edin açık ise kapatın.
  • LOL üzerinden onarım yapmayı deneyin. (Eksik dosya/bozuk dosya olabilir)
  • Başka bir DX9 oyundada deneyin (örn: CSGO)
  • İşlemci kaynaklı olabilir işlemciyi belirtin.
  • HZ ayarınız ve çözünürlüğünüz kaçta belirtin.
  • Ramleriniz tam MHZ değerinde çalışıyormu BIOS üzerinden kontrol edin.
  • Düşük ihtimal de olsa BIOS güncelmi kontrol edin.
Driver güncel
Pcyi alalı 2 hafta oldu DDU güncel
LOLü dün onardım değişmedi
CS:GO da güzel fps değerleri alıyorum drop yaşanmıyor.
EN düşükte oynuyorum lolü 144 hz monitörüm var.
Ramlerimi nasıl kontrol edicem bilmiyorum.

8x2 gb ram 3000 mhz
ryzen 5 2600
B-450M S2H
480 GB SSD
ekran kartım güncelli
Sizin için bir lol maçı atıp deniyeceğim tekrar dönerim.
Ryzen 5 2600 bendede mevcut, ama 1 slot ramim var :)

Driver güncel
Pcyi alalı 2 hafta oldu DDU güncel
LOLü dün onardım değişmedi
CS:GO da güzel fps değerleri alıyorum drop yaşanmıyor.
EN düşükte oynuyorum lolü 144 hz monitörüm var.
Ramlerimi nasıl kontrol edicem bilmiyorum.
Bazen güncellemeler, yamalar sonrası böyle problemler olur. Oyunun bir sonraki güncelleme veya yamasını bekleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı